Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuju panu Niedermayerovi za dobrou oponenturu - zext pana zímy je sice zdánlivě neuvěřitelný blábol ale vychází ze skutečné "víry" veřejnosti v neomylnost nafty a v zatracení elektromonility. Tak jako akademici ještě v 19 století hluboce věřili že nic těžšíhio vzduchu létat nemůže a při rychlosti nad třicet km umřeme, tak dne veřejnost věří že jízda elektromobilem je v praxi nemožná. Vrátiljsem s ez mecika kde ulice osvětlují jen lampy na solární panely jezdí tu elektrotaxi a rozvoz cocacoly zajištují elektrododávky. Před pár dny odjeli Kazaši z vysokého mýta s objednávkou na tisíc elektrobusů pro névé město u Kaspického moře. Učí se od %Cíny která za pár let zakáže všechny vozy se spalovacími motory. Okoukali to v japonsku kde jse standard solární parking před každou fabrikou či marketem pro elektorauta. Ja fajn vidět že v naší české kotlince si do kaše s naftou foukat nedáme.

0 0
možnosti

J25a33n 24Z80í78m11a

20. 1. 2019 20:08

Nemám nic proti elektromobilitě až přijde její čas. Ale co mi vadí je to, že mi ji ekologové vnucují.

A kdyby jste mně chtěl trumfnout v letadlech tak prosím ULAA, GLD, AFIS, ATZ, HT.

Čím to chcete přebít.

Mimochodem i já jsem zastánce elektrobusů. U aut to ještě chce čas.

1 0
možnosti

Blog co napsal pan Zíma je skvělý!!!!!!

Tři roky jezdím denně elektromobilem a teprve po přečtení článku pana Zímy jsem pochopil, že to vlastně nejde.

Zajímá Vás něco z elektromobilní praxe? Nabíjení, nabíječky dojezdy, zima? Tak ZDE: https://mirekmatyas.blog.idnes.cz/

2 0
možnosti

Uvědomujete si Vy a Vám podobní, že když elektromobil vyhovuje Vám, nemusí vyhovovat jiným? Vy jste své přepravní potřeby vyřešil elektromobilem, jiní to zase řeší tím, že chodí pěšky a další zase tím, že mají v rodině tři auta a každý jezdí tím svým. Co je komu do toho, jak si řeší své přepravní potřeby?

Aby bylo jasno, elektromobil neodsuzuju, naopak. Jen mi silně vadí melounská politika protlačování elektromobilů na úkor zdravého rozumu.

7 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, ten blog jsem četl a napadaly mě úplně stejné myšlenky, buď je to městečko plné "momentálně zaostalých", nebo je to vymyšlené či přčinejmenším hodně zkreslené.

1 0
možnosti

Mě na tom vadí ta veřejná podpora, dotace. Pokud si někdo spočítá, že se mu to vyplatí, že jezdí jen po omezených trasách, má to kde postavit a nabíjet, tak ať si to za své koupí. Proti tomu nelze nic namítat, naopak myslím, že třeba pro ty pošťačky a podobně profese je to ideální vozidlo. Ale proč by se to mělo dotovat, notabene i soukromníkům, a proč by měli mít výhody typu parkování v modrých zónách? Copak Tesla za milion zabere méně parkovacího místa než Fábie? Z ekologického hlediska je to pravděpodobně nesmysl, jen si někdo proloboval štědrou veřejnou podporu a tedy vlastně mu to platí všichni.

7 0
možnosti

Mooc chloupy lidi v Norsku (60% novych aut pokupali v 2018 na baterky). V ten Amerika uz takych dementnych Tesel nakupili 330 tisjacu. A co teprf chloupyreditelnici FSECH fabrik autovych co takovy svynstva chtej vyrabotovat?? A taky takove enzinyri tam blboni, co se tam pizlou s takymi kravnostami, ne. Pocemu se nezeptaju takych diskutovniku k tomuto s felikou mozkovnou, chlupaci. Nebo pana Zimy, ten by jim to naobjasnoval.

Psal jsem to pomalu, protoze si myslim ze nekteri nejaktivnejsi diskuteri asi ani neumeji rychle cist a mnohym to ani moc nemysli. Pro radost a na vyzkouseni jsem si Teslu 3 poridil, baterie 75 kW. Ujede v pohode 450 km na jedno 80% nabiti. JK

1 4
možnosti

J14a39n 82Z97í26m17a

10. 1. 2019 7:36

Stála vás milion, nebo dva ? Jinak chvála - jezdí se s tím hezky. Ale je to mimo finanční možnosti běžných lidí.

4 0
možnosti

p. Zíma najednou diskutuje :-) :-)

Pod svými blogy mu to nevoní RvRv

9 0
možnosti

J24i38ř95í 57U35r76b19a65n

9. 1. 2019 21:42

Jak už jsem poznamenal níže, neotevírat diskuzi pod svými blogy (občas i stojícími za zamyšlení a diskuzi) a zbaběle se schovávat a za trolly, by mu šlo, ale tady v diskuzi je chytrý jako kniha o Leninovi... Rv

4 1
možnosti

Když jsem viděl tu diskusi dole...Češi vypadají jako věční remcalové proti všemu novému, aniž by to vůbec znali. Vývoj jde - zatím- tímto směrem, elektromobily mají mnoho výhod.Nikdo vás přece nenutí si je pořizovat. Patří asi hlavně do měst, ale u nás "na vsi" ho jeden nadšenec má a jezdí v pohodě. Ochrana ovzduší a možnost akumulovat přebytek energie nebo čerpat energii v době nedostatku pomocí chytrých technologií snad za nějakou tu " novotu" stojí.

3 3
možnosti

J78a26n 49P51a10v88e20l

10. 1. 2019 9:53

Vývoj jde tímto směrem nuceně. To je to co lidi vytáčí. Nadšenost či výhody s tím nemají mnoho společného. I když třeba u Tesly věřím, že by si jí 70 % jejich zákazníků koupilo i bez dotací, celý tenhle průmysl je založen na dotacích a represích proti spalovacím motorům.

3 0
možnosti
Foto

Zatím jsou eauta příliš drahá, protože je jich málo, až se zvýší jejich počet, cena bude rychle klesat. Předpokládám, že za 8-10 let třetina nově prodaných aut bude čistě elektrických.

4 5
možnosti
Foto

Dal jsem vám plus, ale tak optimistický bych nebyl, viděl bych to nejméně na 15-20 let, pokud se tedy dříve neobjeví nějaká nová zázračná technologie, která sníží hmotnost baterií na 1/3, sníží jejich cenu nejméně na 1/2 při současném zvýžení kapacity na dvojnásobek.

2 0
možnosti

Nenormální zdroje energie (větrníky a slunečníky) se mají jmenovat peněžní elektrárny. Ničím jiným než našimi penzi nejsou poháněny. Bylo to vidět, když Vitásková odmítla podepsat na další rok výměr o dotacích, Jak vyhrožovali zastavením točení vrtulí.

Podíl evropských aut na celkových emisích CO2 ve výši 0,001 se sníží na 0,00077 (na 0,077 %), v poměru k celkovým světovým emisím CO2. Z toho také plyne, že miliardy a miliardy eur vrážené do vývoje technických nesmyslů typu hybridních hybridů jsou vynakládány naprosto nesmyslně. Nedávno byl v televizi díl Simpsonů ukazující elektromobil, který volal "nejezdím rychle ani daleko a kdo mě řídí, toho ostatní považují za homosexuála".

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=463886

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS