Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

To je jak z toho filmu "Demolition Man", kde se v prostoru ozývá: "porušil jste slovní morální statut, máte pokutu jeden kredit". John Spartan v podání Sylvestera Stalloneho to komentuje: "Z vašeho fašismu se mně chce zvracet". Tohle byla ještě docela sranda. Ale když to tak sleduji, tak co nevidět se objeví "ideopolicie", jak to známe z Orwellova románu "1984". Nejdříve budou lidem mazat jejich příspěvky, pak nastoupí "vaporizace", tedy definitivní likvidace a vymazání "závadného" jedince.

11 0
možnosti

Myslíte, že se ideopolicie co nevidět objeví?

Mám obavu, že už tu máme dost pěkné zárodky.

1 0
možnosti

Bohužel, historie se bude asi zase opakovat.Vzpomeňme, co zrodilo Hitlera.Každá příliš napínaná struna jednou praskne, a pak se budou opět dít velmi nepěkné věci...Tyhle snahy o "dobro" za každou cenu vyvolají znovu nějakého démona.

5 0
možnosti

Z tohoto pohledu je snad lépe, pokud struna praskne dřív ...

2 0
možnosti
VV

Doufam, zde nebudete podobnym tonem obstastnovat zdejsi ctenare. Zda se ze mate hodne vyhraneny nazor.;-D

1 10
možnosti
JS

nevím proč jsem si vzpomněla na Olifku...

0 0
možnosti
JH

"Demokracie rozkvétá...".

10 0
možnosti
LB

Je to přece logické. Kdo dnes vlastní média, ovlivňuje, o čem se v nich bude psát. Kdo vlastní sociální síť, činí to stejné. Je velké zvíře a může si to dovolit. Jen navenek vypouští nějaké ty kecy o demokracii a svobodě, to patří k folklóru. Uvnitř je místo liberála diktátorský sobec přesvědčený o vlastní výjimečnosti a právu vnucovat svoje vidění světa jiným. Nácek a komanč v soft verzi.

Politický mainstream, mediální mainstream, neziskovky, sociální sítě, to je dnes jedna velká a spojená mocenská klika. A ta si pochopitelně vlastní rybník nevypustí tím, že sama pomůže zaznít nevhodným názorům.

Proto je facebooku srdečně jedno, když třeba někdo vyhrožuje jinému smrtí, pokud je adresátem výhružek ten správný špatný politik či jakákoli osobnost nemající sympatie zmíněné mocenské kliky. Problém je, když někdo v afektu či nevhodné nadsázce označí černocha za negra.

A mimochodem: Většina těch zákazů na facebooku pochází z toho, že dotyčného někdo nahlásí. Existuje děsivý počet individuí, kteří to nedělají příležitostně, nýbrž neustále a spatřují v tom smysl své existence.

12 0
možnosti
PS

Babička si na fb ani neškrtne a to je dobře, to její tradiční pojetí ženy to je hrůza. Též Cimrmani jsou na fb nežádoucí. Říká se tomu cenzura, vždy to byla cenzura její úkol je potlačit nepohodlné názory. Dnes se cenzura maskuje za ochranu demokracie a to vše za potlesku "pravých demokratů".

21 1
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4632x
Fanatička do cestování, jídla, piva a všeho krásného na světě, se silným smyslem pro svobodu a skutečnou demokracii.

Seznam rubrik