Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sadistický vrah, honorovaný medailí ODS od Mirka Topolánka je ikonou médií a tamních tzv. slušných respektive lepších lidí, ti jsou však naštěstí ve své ulitě naprosdto izolováni.

4 4
možnosti
BV

Hledal jsem počty popravených z politických důvodů za vlády komunistů. Za těch 40 let od února 1948 až do sametové revoluce to bylo cca 250 včetně hraničních případů, kde došlo zcela prokazatelně i závažným kriminálním činům. Na wiki je uvedeno 107 jmen popravených z jasně politických důvodů včetně 11 komunistů ze skupiny Slánského. Většina připadá na dobu prezidenta Gotvalda do roku 1952. Poté byli v roce 1955 popravení jen 3 ze skupiny Mašínů a poslednípolitický popravený měl být až v roce 1960 Vladivoj Tomek ze skupiny Othello.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_osob_popravených_z_politických_důvodů_v_Československu_1948-1989

Je zajímavé si přečíst inormace právě o té skupině Othelo jejichž "odbojová" činnost se v mnohém podobala té skepiny Mašínů. Jen kvůli získání zbraní zavraždili a těžce zranili vojáky základní služby a peníze si nakonec snažili získat paděláním. Jinak proti komunistům opět skutek utek. Ovšem plány měli dalekosáhlé: vyhodit Negreliho viadukt, provést státní převrat, provádět sobotáže vyhazovat stranická sídla atd. Pro to získali značné množství zbraní a munice, které ovšem kromě toho útoku na ty záklaďáky nepoužili. Je tu jistý rozdíl toho vojáka zastřelili až poté co jim začal klást odpor a došlo posléze i k přestřelce. Nicméně je tam obzvláště pikantní moment: jeden z těchto protikomunistických odbojářů střílejících na ty vojáky vstoupil krátce před svým zatčením v roce 1959 do KSČ, což mu zřejmě pomohlo od trestu smrti. Ti odbojáři se ke své činnosti odmítali přihlásit i po sametové revoluci

https://www.lidovky.cz/noviny/tajemny-pripad-vladivoje-tomka.A090808_000068_ln_noviny_sko

A tady najdete přepis toho co uvedl sám Tomek o jejich činnosti a plánech při své výpovědi zaznamenané na magnetofon. (nekoukejte na stránky kde to je uvedeno - odpovídá to jiným zdrojům)

http://www.ksm.cz/zlociny-kapitalu/obeti-komunismu-tomek.html

1 0
možnosti
OK

O21t35a 41K88i46n44c

8. 1. 2019 0:16

Bylo jich více:

ČESKOSLOVENSKÁ REPUBLIKA

Bilanci těchto politických represí není možné určit zcela přesně. Komunistická moc dbala na to, aby zametla co nejvíce stop. Údaje, které uvádíme, jsou na spodním okraji číselné hranice.

Popraveno z politických důvodů cca. 280 osob

Zastřeleno na hranicích cca. 374 osob

Zemřelo ve vězeních a lágrech cca. 4500 – 7000 osob

Z politických důvodů odsouzeno v ČSR cca. 250 000 osob

Emigrovalo cca. 200 000 – 300 000 osob

Zdroj: Černá kniha komunismu

4 0
možnosti
JT

J57i70r14i 44T46i78c12h44y

7. 1. 2019 18:15

Svuj prispevek jsem omylem uvedl k blogu pana Vlka. Kdo ma zajem, muze si ho tam precist.

0 0
možnosti
JB

J71i18r33i 57B28o97r

7. 1. 2019 18:14

Pokud si vzpomínám tak se uvádělo že příslušníka SNB uspali chloroformem a spoutali.On se ale probudil dřív než předpokládali a hrozilo že je pozná.Při takové akci holt jde o život.Z jejich hlediska to byla válka.

11 6
možnosti
LF

L73u18k29a19s 10F85i84k92r

7. 1. 2019 18:23

Hlavne tu valku vyhlasili komuniste zbytku naroda.

6 1
možnosti
ŠZ

Ctirad Mašín žádná bestie nebyl. Bestie byl ten podříznutý esenbák. Tady všichni řeší, že Mašínové usmrtili jednoho nepřítele po jeho znehybnění, ale kolik lidí nevinných! doslova povraždili jeho kolegové a komunisti tu nikdo neřeší. Justiční vražda se nepočítá? Co museli ti lidé vytrpět, než z nich esenbáci vymlátili co potřebovali slyšet a pak je za vymlácené přiznání pověsili, to je nic?! Proti smrti pověšením, kde umírání trvá několik minut je smrt podříznutím poměrně humánní. Navíc - řečeno komunistickou terminologií to byl jen přehmat. A těch bolševici udělali.... A nad těmi se jen mávne rukou.

12 12
možnosti
Foto

Pane Zemku, považuji za nechutné označit za bestii příslušníka SNB, který podle mých informací ve sboru sloužil už snad ještě před válkou. Nebyl to příslušník StB nebo jiné jím podobné složky. Byl to obyčejná "šlapka", tedy běžný policista, kteří jsou potřební v každém režimu. Vidím to tak, že byl obětí komunistického režimu. Možná byl členem KSČ. To vše jsou ale akademické úvahy. Víte co učili commandos v Británii za války a co se učí speciální jednotky v USA i Izraeli? Respekt k nepříteli. Tedy i ten, který v boji padne, si zaslouží důstojnost a respekt, pokud se nejedná prokazatelně o zločince.

9 0
možnosti
VV

Jako slusne diskutujici napisi jen, ze ten clanek nema smysl komentovat.:-(

2 3
možnosti
Foto

No tak pokud vím, tak žádné státní vyznamenání nedostali. Dostali jen medaili premiéra. Jinak s tím svázaným policistou mám i já problém. Z mého pohledu a i z pohledu taktického, takto provedené zabití nemělo žádný praktický význam. Buďto mělo dojít k likvidaci už v začátku akce, anebo k eliminaci možnosti následného rozpoznání. Já si myslím, že Mašínové udělali v této akci zásadní chybu, kterou pak "museli" napravit právě tím zabitím. Ale abych to napsal jasně, protože zde jsou i tací, co velice rádi vkládají někomu něco co nikdy neřekl ani nemyslel: S takovýmto způsobem akce zásadně nesouhlasím. A domnívám se, že i z hlediska válečného práva, je spoutaný zajatec chráněn.

7 1
možnosti
JP

Pane Braun vy tomu říkáte zabití? Podle mého názoru to byla sprostá vražda.

6 0
možnosti

Různí vojáci pro zvláštní operace by s tímhle měli nulový problém. Pokud je něco potřeba, prostě se to udělá. A oni se určitě cítili právě jako takoví vojáci. Problém Mašínů spočíval v tom, že jaksi pak nedokázali navázat jakoukoli smysluplnou akcí a nikdy nedokázali uznat zbytečnost svého počínání.

1 1
možnosti
Foto

Souhlas jen s tím, že právě spec opps, by s tím velký problém měli, protože svázaného zajatce prostě likvidovat nelze. Pokud se ovšem tento ze svých pout nedostal a není hrozbou.

0 0
možnosti
FD

Nevím zda si to dobře pamatuji. Ale psalo se o tom, že Mašín s tím esenbákem podřízl i spoutaného starého pokladníka. A tyto dva přepadli jenom proto, že ten pokladním převážel peníze, po kterých šli. Není lepšího hrdinského činu.

4 0
možnosti

J77a34k81u51b 19Š28o54l13c

7. 1. 2019 15:41

Ale major zeman jim zatípl tipec.

1 2
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik