Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Pane Horner. Už jsem četl hodně hloupostí. Ale tahle patří mezi ty lepší.

Předpokládám, že nejste věřící. Proč tedy hodnotíte církev? Proč vůbec chcete něco kritizovat? Nebylo by lepší, než pořád rýpat, naopak vychvalovat to, co vás baví, co vás zajímá a čemu třeba i rozumíte?

Vycházím z toho, že nejste věřící. Pravděpodobně znáte Otčenáš. A zde nyní církev diskutuje o verši "a neuveď nás v pokušení" a o jeho změně. Mě osobně se moc líbí jeden z možných překladů ze staré aramejštiny a ten zní " a neulpívejte na povrchu".

Víte, z mého úhlu pohledu až moc ulpíváte na povrchu, točíte se kolem egoistických problémů bez snahy proniknout k jádru. A prostě píšete blogy proto, abyste něco psal.

9 0
možnosti
Foto

Ty má boží prostoto, zírám, na co vy ještě nepřijdete...:-)

9 0
možnosti
SB

Měli bychom si všichni uvědomit, že pan autor prostě nechce argumentovat logicky.

Někteří lidé si libují v tom, že si najdou něco, na čem je deset procent logiky a devadesát procent nelogičnosti, a potom se šťourají v těch deseti procentech. Libují si v tom, že se odlišují od davu. Ano, to je pravý účel jejich nenormálního argumentování - odlišovat se od davu.

Avšak všimněte si, že vždy si najdou něco, u čeho se mohou opřít alespoň o náznak logiky. Tady také malinký náznak logiky je, ale opravdu jen náznak a opravdu jen malinký. Ale právě ten malinký náznak panu autorovi dává potřebnou záminku a nyní už si libuje v tom, jak se odlišuje od davu.

O logiku nebo argumentování panu autorovi nejde. V hloubi duše asi i on ví, že píše nesmysly, avšak rukavice k odlišování se od ostatních lidí je hozena.

19 0
možnosti
JZ

Bývá zvykem, že pokud někdo kritizuje něčí logické vývody, uvede je na pravou míru. Stejně jako se uvadá správný výsledek špatně vypočítaného příkladu.

0 0
možnosti
BM

Někde asi "soudruhu" stvořiteli vymklo z rukou. Že?

0 0
možnosti
BM

Opr. "Někde se to asi".

0 0
možnosti
MP

Hermafroditismus u lidí je vrozená vada, žádné třetí pohlaví. Tímto způsobem by se dalo rozporovat cokoliv, třeba to, že člověk má dvě nohy, protože určitě někde existuje někdo, kdo se narodil jen s jednou nohou nebo se třemi. Stejně tak se třeba narodil někdo s jednou rukou, dvěma srdci, jednou ledvinou nebo bez očí, nebudeme kvůli tomu ale přece měnit učebnice biologie a vyvolávat uznání nových biologických druhů...

35 0
možnosti
JZ

Jak to, neměnit učebnice biologie - ty je třeba měnit pořád ne? Vždyť biologické druhy jsou objevovány každý den, odborníci hovoří o tom, že známe celkově jen zlomek ze všech skutečně existujících biologických druhů...

1 1
možnosti
JU

J30a81n 39U52l61r97i60c96h

3. 1. 2019 8:57

Rovněž se rodí lidé s více prsty, začneme tedy tvrdit ze lidé mají 12 prstu?

5 0
možnosti
ZH

Můžeme tvrdit, že lidé mohou mít i dvanáct prstů. Rozhodně nemůžeme tvrdit, že nemohou.;-D

0 0
možnosti
Foto

Dívate sa na to dosť povrchne. Ak by bola katolícka církev nereformovateľná a nereformovala sa, už dávno by neexistovala. ;-)

Keď som si čítal napr. o spore s Galileim, tak paradoxne církev stála na strane vedy a v podstate žiadala, aby o tom písal v rovine hypotézy... v opačnom prípade chcela po ňom dôkazy (ktoré nemohol vtedy získať). Dnes to považujeme za samozrejmosť.

Manželstvo je možné zneplatniť, takže žiaden neprekonateľný problém to nie je.

2 0
možnosti

J16a27k19u77b 16Š54o31l76c

3. 1. 2019 8:42

Každopádně byste ho měl nahlásit.

0 0
možnosti
Foto

Já bych řekl, že argumentujete něčím, co ve skutečnosti neexistuje. Zatímco hermafrodit v přírodě skutečně existuje a po svém se i rozmnožuje, u té paní by rozmnožování byl asi docela problém, přirozeným způsobem rozhodně. Ve skutečnosti totiž není funkčním hermafroditem, ale něčím, co se paní Přírodě (nebo Stvořiteli?) tak úplně nepovedlo a v přírodních podmínkách by to končilo zapuzením ze smečky a uhynutím.

Čili, pohlaví, alespoň mezi lidskými jedinci jsou i nadále pouze dvě, to ostatní je to, co nikam nevede. Je opravdu zbytečné, aby pro to snaživci vymýšleli nové kategorie.

11 0
možnosti
Foto

v skutečnosti vykládal hlouposti piťha. vykládal, že Určení pohlaví vašich novorozenců podle pohledu do jejich klína bude zrušeno.

Ono občas pohledem do klína lékař ani rodič pohlaví nerozezná, občas je neurčité...

1 3
možnosti
PM

P52e82t33r 77M60á43j

3. 1. 2019 8:41

To, co uvádíte jako příklad je malformace, vrozená vada. Nikoli další druh pohlaví.

18 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,28
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik