Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J80a98k28u45b 94H79o21z92a

3. 1. 2019 10:33

Pane autore, možná byste si měl prostudovat ontogenzi pohlaví u savců. Pak byste totiž zjistil, že ten váš "hermafrodit" je jen nedovyvinutý muž.

2 0
možnosti
Foto

Pane Kujínku, určitě čtěte noviny, posloucháte media, tak jste zaznamenal že obudsmanka Šabatová požadovala, aby pohlaví dítěte si dítě určilo dítě samo ve věku 18 let. To je přesně podle Istanbulské smlouvy. V době dospělosti si dospělá osoba sama řekne zda chce být dívkou a nebo muže, Jsou v země v Evropě - její jméno si nepomohu vzpomenout, tak ta mají WC pro pány a dámy a další je označeno X. To je pro všechna pohlaví. Výchova od narození má probíhat tak, že narozené dítě nebo vychováváno jako dívka, ale všichni budou vychovávaní stejně. Podle této smlouvy.

1 1
možnosti
ZH

Kdepak to v té smlouvě je? Citujte odstavec.

0 0
možnosti
LB

Tady je zajímavé, jak pan Horner ve své neschopnosti pochopit základní fakta předpokládá stejnou omezenost i čtenářů svých pomatených traktátů.

Nechme pana Hornera, ať si žije v jakém světě chce a stručně uveďme k světu skutečnému:

Biologickou zákonitostí savců a tedy i lidí je to, že nabývají dvou, jen a právě dvou pohlaví. Cokoli mezitím je výjimkou, mutací způsobenou různými vlivy, co jich jen v přírodě může být. Moderní medicína většině těchto lidí dovede pomoci nabýt jednu konkrétní, biologicky, antropologicky a tedy i společensky platnou identitu. Pojem "hermafrodit" si zde medicína vypůjčila jako popis jedinců podobných příkladu uvedenému panem Hornerem, ovšem tento pojem je zde užit v přeneseném smyslu, neznamená totéž co ve smyslu původním, tedy biologickou klasifikaci druhu, který produkuje samčí i samičí pohlavní buňky.

Abych to odlehčil, znalci Cimrmanova díla znají oboupohlavní umělkyni Hermínu Froditovou, která vystupovala pod pseudonymem Herma Frodit. Je to ovšem značně půvabnější fikce, než nesmysly pana Hornera.

23 0
možnosti
JZ

Děkuji za osvětlení problému, měl bych trochu rozvinutější dotaz: Hovoříte o tom, že existuje cosi jako "mezi tím, výjimka, mutace". Můžete blíže upřesnit, co je ono "cosi mezi tím" a jak to máme chápat a nazývat? Mám teď na mysli ten zbytek mimo onu většinu, o níž tvrdíte, že jí medicína dokáže pomoci "nabýt konkrétní platnou identitu" (ačkoli i pojem "společensky platná identita" mi je záhadný, nevím o tom, že by existovaly platné a neplatné identity).

0 2
možnosti
PV

P47a18v28e53l 11V62é76b32r

3. 1. 2019 10:15

Lidé mají pouze jednu hlavu! Vážně?

0 0
možnosti
Foto

Hermafrodit není třetí pohlaví, ale patologie vzniklá chybou v prenatálním vývoji urogenitálního traktu (ostatně lidský hermafrodit nikdy není dokonalý, jelikož na to ani nemá dost výchozího materiálu). Není to norma. Hlásat cosi o třetím pohlaví je podobné jako tvrdit, že malformace jiných orgánů jsou normou, a to i v případě, že nejsou slučitelné s životem (např. anencefalie).

12 0
možnosti
ZH

Patologie? Božské stvoření, že by mělo mít nějakou patologii, či defekt? Stvoření je dokonalé, přeci. A co když takový hermafrodit necítí svou patologii slučitelnou se životem jako normální? Zavraždíme ho, násilím předěláme?

0 9
možnosti
JJ

J20i10ř46í 11J60a56n61d40a

3. 1. 2019 10:12

Již to zde zmiňovali jiní. To co uvádíte je anomálie, nikoliv další pohlaví.

Občas se narodí někdo, kdo má šest prstů. Šestiprstost je jedním z případů polydaktylie (hyperdaktylie), která je považována za poruchu chromozomálního původu.

Je to tedy anomálie a rozhodně se nedá tvrdit, že člověk má 5-6 prstů. Má prostě 5 prstů. Pokud má 6, tak je porucha, tudíž anomálie.

9 0
možnosti
Foto

Asi jste četl sci-fi povídku Venuše a sedmero pohlaví .

https://www.databazeknih.cz/povidky/venuse-a-sedmero-pohlavi-425

Jinak musela Vaše úvaha plynout z pozorování vlastního organismu. Mateř příroda někdy dělá pěkné skopičiny. ;-D

10 0
možnosti
ZH

Zase plkáte polovzdělanecké nesmysly. Lidé mají pohlaví pouze dvě. Muž a žena. Jak vám napoví například wikipedie, pak "Pohlavnost (existence několika pohlaví) představuje rozdělení jedinců druhu na dvě nebo více skupin s odlišnými vlastnostmi a úlohami, které souvisí s pohlavním rozmnožováním."

Pokud se člověk narodí například jako hermafrodit (malé h!!!), pak to není další pohlaví, ale porucha. Tedy, člověk může mít obě pohlaví současně, nebo také může být bezpohlavní. Tyto odchylky však nemůžou být dalším pohlavím, protože nepřinášejí nic nového do úlohy rozmnožování.

22 0
možnosti
PT

Já myslím, že vy potřebujete změnit zákony tak, aby se vaše dcery mohly přijet na vás podívat. Proč to nejde se mohu jen domnívat, protože jste to nevysvětlil. A když už u toho měnění zákonů budeme, proč se nerozhlédnout a nevzít si někde vzor? Proč máme mít možnost mít jenom jednu manželku? A vůbec, proč by ženy měly o něčem rozhodovat? A proč až od patnácti? Vždyť přece prorok Mohamed.....

1 0
možnosti
PI

Máte pravdu v tom, že existují hermafrodité, také existují lidé s pohl. chromozomy XXY nebo XYY. Otázka ale zní, zda je v pořádku kvůli této minoritní skupině (která v celkové populaci snad nezabere ani jedno procento) stavět na hlavu celý společensky zaběhlý systém muž-žena.

2 0
možnosti
Foto

Trizomie jsou také patologie. Obvykle s sebou nesou celou snůšku různých poruch, včetně mentálních.

2 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,28
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik