Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nikdo ještě nepřipomněl důležitý důvod rozpadu ČSR. Dokud byla Čechy, Morava i Slovensko pod jinou vládou fungovala i jakási vzájemná kontrola na nacionalistickém základě! Rozpadem teprve začala ta divoká rozkrádačka s použitím i zahraničních kont!!!

0 0
možnosti

"Aniž by při tom položili tuto otázku oběma národům v referendu, které by to mohlo zhatit jejich o plány, jisti si poslušnosti členů svých národních politických stran. Drze se o tom mezi sebou dohodli na schůzce v Brně a tím fakticky spáchali velezradu na celistvosti státu zaručené Ústavou.":-/

To isté sa udialo aj v roku 1918, taktiež sa nemohli Slováci slobodne vyjadriť v referende, drtivá väčšina Slovákov si priala spoločný štát s Maďarskom, bohužiaľ pár politikov kvôli svojim ambíciam podrazili slovenský národ.Rv

0 0
možnosti
Foto

Že by obyvatelé Horních Uher hromadně trpěli Stockholmským syndromem?

0 0
možnosti

Muž, který se celoživotně nechá vyživovat mužem jiným - je osobou podivnou Těsně před svou smrtí mu otec píše - (1838) = „Jsi už čtvrtý měsíc na právech a už jsi utratil 280 tolarů. Tolik nevydělám za celou zimu.“ Když umřel, Marx mu ani nepřijel na pohřeb. Na jeho egoismus mále doplatilo i jeho přátelství s Engelsem, kterému zesnula přítelkyně. Marx sice píše pár zdvořilostních kondolenčních frází, avšak v tom samé dopise zase bezcitně žadonil o peníze. Tenkrát se Engels hodně na svého druha rozzlobil. (Nejdu do jeho Žido původu, ani nepřátelství ke Slobavnstvu).

Problém Marxe je, že nic nevyřešil.Odlehčeně se dá říci, že Socialismus je pohyb společnosti = Od Kapitalismu ke kapitalismu. On zcela zaměnil slůvko Sociální za socialismus. Jeho učení nastoluje nové Budovatele, aby ničilo a vyretušovalo ty Skutečné hospodáře. Převrácené hodnoty = Všelidové vlastnictví, jako Arcikrádež. Jeho vize - Výchova nového člověka však setrvala dodnes, mj. snaží se o to i EU, (pak mu staví sochu). Jeho největší přínos je v tom, že reálně a nebývale rozvoji Kapitalismu napomohl! Vystrašil jej, on se zreformoval na Sociálně tržní. Toho zase Reálný socialismus schopen není - Ten zcela opomněl na Akumulaci kapitálu, až spotřeboval ten ukradený, tak se zadlužil , zaostal a zkrachoval. Čilki toto jsou pseudo přínosy Kárla - Vidí jej celý svět, při vší úctě. Více Baťů - méně soch osob nepracovitých a podivných ...V úctě, Váš čtenář ... :-)

4 1
možnosti
Foto

To je nesmysl. Za obě světové války je odpovědný kapitalistický imperialismus a revoluce, které následovaly.

Sám zralý Marx se zřekl svých revolučních představ z KOMUNISTICKÉHO MANIFESTU, který napsali jako revoltující mladíci v revolučním roce 1848 !!!

1 0
možnosti
Foto

Pane Boučku,

Marxe uznává cely vzdělaný svět. Vy jste jistě v životě nic nevybádal, nepromyslel a nenapsal. "Parazitující" Marx prostudoval obrovské množství odborné literatury a archivních fondů a sepsal obrovské (nejen) ekonomické dílo KAPITÁL, přes 2 tisíce stran knižního formátu, kde provedl podrobnou analýzu kapitalistického výrobního způsobu, která platí dodnes.

Má úcta!

4 6
možnosti

Jeden fousatý bonmot říká, že Marx by lidstvu nejvíc prospěl, kdyby se oddával radovánkám své sociální vrstvy.

6 1
možnosti

Doba je krásná v tom, že se oba díváme na identický pořad a oba jej vnímáme jinak!

Duka s Kňažkem jsou pro mne úctyhodní lidé. Vzdělaní, slušní, kteří se v životě uplatnili. Režim nazvali skutečnem - Totálním bludařstvím, který společnosti škodil a ČSSR vyvedl z rámce civilizace. Škody nekonečné, odstraňujeme je dodnes ...

Studoval jsem v Bratislavě, již tentáte mleli o samostatnosti. Já je nechápal, každopádně jejich histo nedokvašený rys tužby - Dějiny naprosto odlišné od těch našich. Kultivované rozdělení bylo tím nejlepším - Co nás mohlo potkat ! ..

K. Marx by zasloužil samostatného bádání. Nepochybně vzdělanec - pro život zcela nepoužitelný člověk. O jeho zhýralém a parazitujícím způsobu nemá smysl psát. Dobře to vyjádřila jeho matka - Kárl, prohůh - Zase sepisuješ ten Kapitál? Už se konečně seber a běž jej tvořit! Stavět mu sochy je podivná úchylnost, není k tomu sebemenší důvod. On je vlastně - První neziskovka ! Zajímalo by mne, zda si jej B. Engels odepisoval z Daní ! ... :-).

7 1
možnosti
Foto

Kdo ještě v r. 1989 hovořil o totálním bludařství? 90% respondentů v tehdejším výzkumu veřejného mínění chtělo socialismus s lidskou tváří. 2% kapitalismus.

3 1
možnosti

Marx žádné zákonitosti dějin neodhalil. Pouze zaplevelil politiku i ekonomii mylnou teorií. Pokud voláte po další socialistické revoluci, je zřetelné, že jste se vůbec nepoučil.

13 1
možnosti
Foto

Marx nic nezaplevelil. Pouze vymyslel zboží na trhu politických idejí, po němž byla poptávka. Postavil filozofii z hlavy na nohy. Proč by v rodném Trevíru namohl mít sochu?

3 1
možnosti
Foto

R^opravdu se oba předvedli-rozpad republiky byl projevem přátelství mezi oběma národy -tvrdil pan Kněžko-takže když se lidé rozvádí tak jen proto, že se vlastně milují

3 7
možnosti
Foto

Spíše šlo o bratrské národy, bratry, kteří zatoužili po samostatném životu.

1 1
možnosti

P36e25t13r 41T73o74m28e50k

2. 1. 2019 21:51

A co tím chcete říct. Co z toho vyvozujete?

1 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik