Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hmmm, nalil jste nám silné kávy. Za mě zbytečně. Pravdou je, že církev jako celek stojí před nejednou výzvou jednadvacátého století a ne každému je to po chuti. Ovšem církev jsou především lidé a troufám si říct, že zespoda ten tlak na odmítnutí středověku přijde.

4 3
možnosti
Foto

To je hodně silná káva, pane Hornere. Ke zrušení Teologické fakulty UK se neodhodlali ani komunisté, jen ji přesunuli do Litoměřic. Vy máte odvahu psát o neomarxistických praktikách katolické církve? Církev je složená z lidí, každý z nich může hřešit a chybovat. I kněží, i biskupové. A za své chyby mnohdy i zaplatí. Není to zednářská lóže, nefunguje tu slepá poslušnost. A pokud někdo dlouhodobě porušuje základní etická či právní pravidla, bývá potrestán.

Pokládám Váš článek za paušalizující, demagogickou a útočnou agitku, napsanou slovníkem padesátých let.

28 4
možnosti
ZH

Absolutně nepaušalizuji. Nejsem v pozici, kdy bych měl sebemenší vliv na nějaké nucené zrušení. Pokud považujete Piťhův projev za nadsázku, proč ne můj projev názoru? Proč nevznášíte nějaký racionální argument? KTF by se měla sama odpoutat od akademické půdy, protože se vydává opačným směrem. V čem je taková kritika neoprávněná? Mám mezi katolíky velmi mnoho přátel a lidsky si jich vážím, ale špatné katolické vedení je z mé pozice bohužel jen kriticky nesoudné. Také bych vás mohl jednou větou odsoudit. Mě ale argumentace katolíků zajíma a vážně ji studuji a promýšlím. Jenomže to, co se děje, že kdosi z vlastního zájmu dělá z církve politickou stranu a neargumentuje čestně mě vlastně hodně bolí. Zejména kvůli lidem, které mám rád a kteří jsou zcela bezmocní.

1 8
možnosti
Foto

Inu, církev svatá si vysloužila plné fůry kritiky už pradávno, kritiky jmenovat - by se sem nevešlo. Musíme však rozlišovat mezi faráři, kteří vesměs pomáhají lidem v jejich strastiplné pouti životem, a mezi církevními hodnostáři, kterým je prostý lid u hýždě a jde jim jen o pocit moci (a plné koryto).

Z dob Husových připomínám spisek "Arcibiskup se strojí na ples", pilný čtenář najde další na netu. Připomínám i osvíceného císaře Josefa II., který zrušil řád jezuitů. Asi věděl, proč.

Katolický celibát a jeho následky - viz např. Bostonská aféra, nadělal už dost zla. Obávám se, že současné pojetí víry a náboženství patří mezi ustrnulé ideologie, které se, podobně jako komunismus, již nedokážou vyvíjet a reformovat.

Kdo chce do problematiky viry a náboženství nahlédnout zajímavým způsobem, doporučuji přečíst knihu Rouhání (Preston a Child).

2 1
možnosti
Foto

Myslím že pan Urban poslední větou svého komentáře krásně předvedl jaký druh lidí může podobné bláboly schvalovat-je zajímavé že právě kněží, kteří se na biologickou podstatu člověka odvolávají ji sami svými životy zcela negují - neplodí děti a potlačují svou sexualitu-a k tomu se dobrovolně zavazují- to je také proti přírodě jakým právem tedy do všeho zasahují? A to sama homosexualitu neschvaluji ale na rozdíl od kněžích to u těch lidí není jen otázkou svobodné volby

1 10
možnosti
JU

J85i89ř14í 17U37r35b14a59n

1. 1. 2019 19:00

pletete si pojmy s dojmy... pokud se vědomě rozhodnu k životu v celibátu, tedy MIMO JINÉ neplodit děti, je to moje rozhodnutí a v souladu s přírodou, detaily Vám nebudu vysvětlovat, stejně byste je nepochopila...

9 0
možnosti
SN

:-)...............Nestojí to za opotřebování klávesnice kompu ! RvRvRv!!

3 1
možnosti
PT

P28e36t73r 48T10o27m55e54k

1. 1. 2019 16:28

Tak přijde mně to jako hodně velký úlet, který skoro nechápu ale pochopil jsem, že jediný schválený a morální satrapa se jmenuje Horner. Ani paní Palková zřejmě nezaznamenala, že se nizozemské orgány podvolili a vydávají na přání cestovní pasy, ve kterých na místě pohlaví je "neurčeno". Nemluvil o tom náhodou pan Piťha jako o budoucnosti?

13 1
možnosti
Foto

naprostý souhlas-to co předvedl pan Piťha bylo přímo ostudné a místo aby se oficiální církevní místa od toho distancovala tak to chtějí obhajovat?8-oPodobně plamenné lhavé výpady jsme byli zvyklí slýchat z úst bolševických pohlavárů když nás chtěli ochránit před spáry kapitalistického imperialismu:-/A to co na zdejším blogu předvádějí někteří obhájci církve je stejně trapné a ostudné

2 15
možnosti
JU

J63i25ř58í 54U34r83b81a49n

1. 1. 2019 16:42

Nejsem věřící a přesto se táži, co řekl špatně Piťha? Od čeho se má církev distancovat? Od toho, že chcete vnucovat přírodě 52(nebo kolik...?) druhů pohlaví??? Příroda to zařídila jasně a lidi, jako "páni tvorstva" se ve své pomatenosti do toho snaží vnášet zmatek. Homosexuální svazek nemá s realitou nic společného. Pokud jej chtějí realizovat, mají tu registrované partnerství. Pokud chtějí bojovat proti přírodě, nemají šanci, podobně jako Vy, věčná mladice ;-D

18 1
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 20,27
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik