Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^naprostý souhlas-bohužel přemýšlení bolí a někteří lidé radši jen opakují nesmysly-kreacionisté jsou fanatici

0 0
možnosti

Kreacionismus je nebezpečná ideologie. Pozor, rozlišuji. Pokud věřící člověk věří také tomu, že Bůh stvořil člověka, nemusí to ještě nutně být kreacionista. Kreacionisté jsou ti, kteří ideologií deformují vědu. Je to další ideologie, která si z vědy bere jenom to, co se jí hodí, a uzpůsobuje ji svým záměrům - v minulosti totéž dělali marxisté (s ekonomií) či sociální darwinisté (s evoluční teorií). Pokud by kreacionismus převládl, může to ohrozit vědecké poznání. Druhou věcí pak je, proč vlastně někteří věřící lidé mají potřebu pomocí lží a manipulací obracet druhé na víru. Z páchání zla přece nemůže povstat dobro. Z páchání zla povstane pouze další zlo. Z toho lze, s použitím jejich vlastního dualismu, dovodit, že kreacionismus či náboženský fundamentalismus jsou nástrojem zlé moci, jejímž záměrem je od víry odrazovat. Tito fundamentalisté tedy slouží zlu.

1 0
možnosti
Foto

Zjistit, že články kreacionistů jsou směsí lží a manipulací je poměrně jednoduché. Horší je, že se pokoušejí o celkovou manipulaci tak, že opakovaným rozšiřováním nesmyslů zahlcují posluchače, který je hromadou rádoby-vědeckých termínů po chvíli zmaten. To je celý smysl jejich manipulace.

A malá ukázka kreacionistické "logiky" vypůjčená přímo z jejich webu.

"V každém případě, TL předpokládané stáří 315 000 ± 34 000 let řadí tyto kosti k Homo sapiens (plně lidským bytostem), kteří žili během doby ledové, ta však podle Bible nastala až později, v důsledku globální katastrofické Potopy. Takže skutečné stáří těchto kostí je přibližně 4000 let a kosti patří někomu z Noemových potomků."

Tak tomuhle říkají někteří "pravda". No potěš...

3 0
možnosti

Na Kreacionismus.cz zcela vážně tvrdí, že neandertálci jsou potomci Noemovi, kteří byli deformováni, protože po Potopě po několik generací bylo málo potravy, a tak museli jenom přežívat v jeskyních...

1 0
možnosti
Foto

J58i80ř42í 96K95i30n36d52l

29. 12. 2018 10:45

Ano, kde si dovolí říci i to, co se učí na přednáškách VŠ, že pro evoluci není důkaz, protože je to pouhá teorie, kterou nikdo neprokázal označíme je za kreacionistu a nejraději jej pošleme na hranici. Protože jiná myšlenka a jiný názor se nepřipouští. To i ta církev se nebránila jiným myšlenkám. Kolik vědců bychom museli upálit, kteří tvrdí, že teorie evoluce, čím víc poznáváme svět, tím víc se nám vzdaluje,

0 4
možnosti

Nefabulujte. Nic takového samozřejmě nehrozí. Pokud bude nějaký vědec popírat evoluci podobným hloupými argumenty jako třeba pan profesor Mejsnar, stane se nanejvýš tak terčem posměchu. Mejsnar si už vysloužil ocenění bl.b. (Bludný balvan). Vědecké poznatky nejenže evoluci potvrzují, ale přinášejí nová a nová zjištění, jakým mechanismem pravděpodobně funguje. Evoluce je jev, žádná teorie. Ten jev byl již pozorován. Evoluční teorie pouze tento jev popisuje. Už si to konečně zapamatujte, píši vám to poněkolikáté.

3 0
možnosti
MP

Dobrý den, nejprve 2 kritické poznámky : 1. V nadpisu stačí krátké "a" 2. Metoda datování hornin K - Ar je empiricky netestovatelná. Všechny výlevy lávových hornin z historických dob touto metodou dávaly data desítky tisíc až několik milionů let.

Jinak souhlasím s tím, že kreacionistům nelze vše zbaštit i s navijákem. Evolucionistům ovšem taky ne ( viz. můj oblíbený Old Tjikko ). Doufám, že na základních a středních školách se dál učí praktická přírodověda a evoluce snad jen jako světonázorový předpoklad. Přemýšliví mladí lidé si pak snad sami mohou v knihovnách vybrat literaturu, která je oslovuje. Protože pokud člověk může srovnávat různé myšlenkové systémy, vždy jej to obohatí. A nakonec se asi stejně rozhodne podle výroku B. Pascala : "Srdce má své důvody, o nichž rozum nic neví. "

1 1
možnosti

1) Lávové výlevy je potřeba umět měřit. Pokud to dělá člověk, který tomu nerozumí, může použít třeba staré olivíny, které se utvořily dříve než tavenina, a dojít k nesmyslným výsledkům. Odborníkům se to ale nestane.

2) Nepochopil jsem moc, o co u toho vašeho "oblíbeného Old Tjikko" jde. Zkoušel jsem to hledat, ale podle toho, co jsem našel, se jedná o prastarý klonální organismus. Co je tam špatně?

3) "Evolucionismus" není světonázor. Evoluce je prokázaný jev. Světonázor je, pokud věříte, že do ní nějakým způsobem zasahuje Bůh, popřípadě jste přesvědčen, že do ní Bůh nijak nezasahuje, ba dokonce že vůbec neexistuje. To už si klidně můžete vybrat sám, jak vám vyhovuje. Podobně není světonázorem "gravitacionismus".

1 0
možnosti
JS

R^ Jak vlastně vysvětlují takovou běžnou věc jako je uhlí a nebo zkameněliny trilobitů?

2 0
možnosti
Foto

Jedno možné vysvětlení je, že jelikož Bůh je všemocný, tak pro něj byla maličkost svět stvořit i s uhlím a zkamenělinami trilobitů. Proč by to dělal?

1. Uhlí stvořil proto, aby si lidi měli čím topit.

2. Trilobity stvořil proto, aby zmátl rádoby chytré lidi, kteří na něj nevěří. Byl prozíravý a již před stvořením věděl, že takoví chytrolíni se najdou.

Další dotaz prosím. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik