Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Zeman rád nálepkuje a uráží ty, kteří ho především morálně převyšují. Část společnosti se v jeho chování zhlíží a velmi chytlavě přebírá i jeho slovník. To, že sami nejsou schopni vlastní definice myšlenek, není ani moc překvapující, v naprosté většině jde o prostší jedince. To je prostě fakt a ne urážka.

9 0
možnosti
JK

Máte pravdu, že je to fakt a ne urážka. Pokud ovšem někomu, o kom to explicitně platí, řeknete, že je hlupák, bude se cítit uražen. Když řeknete chytrému člověku, že je hlupák, většinou se neurazí, neboť ví, že není.

3 0
možnosti
MV
JK

Díky. Nejde ani tak o recht jako o srandu, kterou jsem si z toho dělal. Když jsem slyšel, jak vykládá o tom průzkumu, lepšolidech a jak si z fleku vytvořil jakousi strukturu lepšolidí, řekl jsem si, že to nemohu nechat jen tak.

2 0
možnosti
PB

P43e74t98r 32B42u43r85i90a78n

27. 12. 2018 6:49

Karma, trefně popsáno.

8 0
možnosti
JK

Děkuji. Na tohle se ironický článek psal sám.

1 0
možnosti
MB

M. Zeman mne nepobuřuje. Chápu jej jako pomyslného pivního besedníka, staršího člověka. On poté presentuje své názory - Jediný rozdíl je, že v krčmě nejsou novináři a TV. Co uznat mohu, je dobrá rétoričnost a konzistence vyjadřovaného. Mele pořád to své. Oslovuje a oslavuje zhruba to - čeho já si nevážím. Vroucná aktivizace díků Velekněze Bureše s Rudými bratřími - mi to jenom potvrzuje. Miloš, jako člověk se očekávaně přežil - nic dehonestačního. Nemá co by sdělil, čím by stmelil, osvěžil - Či dokonce pohladil! Beru na vědomí, že ještě nejakou dobu bude Pontifíkovat - To je celé ... :-)

10 0
možnosti
JK

Starší pivní besedník může dělat škody jenom na zařízení hospody, na veřejném či soukromém majetku cestou domů a své rodině, že utrácí její peníze. Takovýto prezident však dělá škody o mnoho řádů vyšší. ;-)

5 0
možnosti
FD

Lepšočlověk Zeman a lepšolidé kolem něho.

6 1
možnosti
JK
Foto

Hlavně, že Zeman odsoudil Paroubka, že se řídil výzkumy veřejného mínění.

3 0
možnosti
JK

Každý se řídí takovými výzkumy, které mu hrají do karet.

1 0
možnosti
VE

Věřím - nevěřím? je samozřejmě natolik obecná otázka, že není jasná a jednoznačná odpověď. Pokud ale odpovědět máte, musíte si jí nějak pozměnit tak, aby se odpovědět dalo - např. v otázku: Má moje sympatie, nebo nemá? To už smysl dává a můžeme spekulovat, proč média skončila tak špatně? Kromě komentářů je tam i zpravodajství, které, i když je o faktech, tak ještě záleží jak se o nich informuje a taky na jejich výběru. Názor lidí je pak vidět v diskuzích. Například včera byl na iDnes článek:

"Sídliště na kraji Göteborgu sklízí uznání, má přijít o nálepku no-go zóny"

https://zpravy.idnes.cz/svedsko-no-go-zona-kriminalita-chudoba-nezamestnanost-goteborg-pwu-/zahranicni.aspx?c=A181203_123450_zahranicni_remy

A schválně se koukněte do diskuze, jak se lidi smějí tomu jak nás média informují. O tom Zeman mluvil

13 3
možnosti
Foto

Termín lepšolidi díky projevu rozšířil svůj význam. Moje původní zjištění na stránkách jednoho magora bylo, že jsou to lidé, kteří se naivně domnívají, že jsou o něco lepší než lumpenproletariát. Prezident k tomu ještě přidal novináře, který píší o věcech, kterým nerozumí, což je ale podstatou novinářské práce. Ve výsledku jde o to, že tyto nálepky budou asi obsahově plastické.

10 1
možnosti
JB

Také nálepkujete.

1 3
možnosti
Foto

R^mě zas zaujala jeho myšlenka, že volby by měl být povinné protože pak se budou politici více snažit-přitom z minulého režimu víme že když je něco povinné tak je to naopak a motivace lidí klesá:-/

6 0
možnosti
JK

Povinné volby jsou také parádní věc. Někde je však mají, tuším, že například v belgii.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik