Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč si Šichtařko myslíte, že Čechů bude ubývat? Tedy Čechů možná ano, ale obyvatel Česka přece naopak přibývá. Viz poslední upřesnění počtu obyvatel. A i vzhledem ke stálému tlaku (vlastně nevím koho, reprezentovaného OSN) by se měl počet obyvatel jak Evropy tak Česka zvyšovat. Je to jen otázka času, až se pořádně rozploděj imigranti. Přijetí imigrantů Evropou přece nakonec bude, budou se upravovat učebnice. Mísení různých typů lidí je přece ku prospěchu věci, už se k tomu vyjádřilo dost našich politiků.

Takže já bych se nějakého snižování počtu plátců na důchodový systém do budoucnosti nebál.

1 12
možnosti
JZ

Proč reagujete na článek, který jste nečetl?

(I když, už ten způsob oslovení leccos vysvětluje.)

9 1
možnosti
Foto

Důchodová reforma nemůže být postavena na oškubávání už tak dost zuboženého (stropy na sociální pojištění, manipulace s procenty) průběžného systému. A samozřejmě platí, že může důchodcům být vyplacena pouze taková celková částka, která do systému přiteče průběžně do sociálního pojištění.

Další reformy lze provést uvnitř systému, třeba oddělit od invalidní důchody od důchodů starobních, přestat vyplácet vdovské důchody. Jinak řečeno, výši starobních důchodů učinit výslovně závislou na zásluhách, tedy na délce sociálního pojištění a výši odvodů. Na vdovský důchod by měl nárok pouze ten, kdo by si připlatil na sociálním pojištění.

3 2
možnosti
RC

1) vdovsky/vdovesky duchod je forma socialni davky pro osamocene duchodce a je postavena vicemene zasluhove (tedy pokud mluvime o zasluhach rodiny)

2) typicka situace je, ze zena prezije manzela. Zena ma mensi duchod a to i kvuli peci o dite. Dokud manzel zil, uzivali zasluh obou, kdyz zemre, jeho zena se na jeho zasluhach podilet nema, kdyz je v podstate umoznila, napriklad peci o domacnost a deti?

3) jste tedy proti lidoveckemu navrhu sdilenych odvodu na duchod manzeli, kdy se kazdemu zapocita pulka?

4) starobni duchod (az na castku cca 3000) je zcela zavisly na mnozstvi a dobe odvadeni duchodoveho pojisteni (bohuzel nelinearne).

2 0
možnosti
Foto

Jinými slovy - naši volení politikové (za žádné jimi způsobené národohospodářské škody neodpovídající), si představují vládnutí s balíkem cizích peněz jako Hurvínek válku.;-)

1 0
možnosti
MB

A. Babiš má společnost na drogách. Zejména starší lidé jsou v rauši a věří i tomu, že on vyvolal konjkturu. Vzniká obrovská závislost na dalším přísunu a opojování se. M. Zeman přichází do PS a Rozpočet kritizuje - projídáme se! Na Hradě dodá - A propíjíme ! Zákon bez problému pdepíše. Říká se tomu neodpovědná - Populistická politika. Zatím je skutečně lépe - Vnuci a vnučky nás proklejí ! ... :-)

16 2
možnosti
Foto

Nejrychleji jsme si my všichni prý rozpočet zcela neodpovědně "prožrali" v okamžiku, kdy byl z postu ministra financí absolutně nešťastně sesazen Miroslav Kalousek. ;-(

2 4
možnosti
Foto

Karma.Voličum levice se ovšem prožírání budoucnosti líbí a ten kdo nechce,aby se budoucnost prožrala ten v jejich jednoduchém světě "škodí obyčejným lidem",takových voliču je bohužel většina....:-/

25 2
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 41,96
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články