Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

"o kterém je už dneska jisté, že bude překročen." - protože začne recese a výběr dani se sníží, to ví každý student ekonomie, ale je asi fakt, že na právech se asi ekonomii moc neučí.

2 1
možnosti
PN

První kdo "projedl" (dalo by se říci prožral) majetek po předcích byl "ekonom" Václav Klaus. Když došly výnosy z Fondu národního majetku, kterými udržoval "vyrovnaný" rozpočet, tak v roce 97 vyhlásil známé BALÍČKY a vycouval z vlády a nechal to na vládě Tošovského. Tolik z historie prožírání majetku po předcích.

13 3
možnosti
Foto

Ale proboha paní blogerko - vždyť ten Ježek toho nechal projíst daleko více a Vy jej zde chválíte (?)

6 3
možnosti
JK

Autorka nepromeska jedinou příležitost kopnout si do zrušeného druhého pilíře. Tak já bych k tomu řekl to, že principiálně nikdo nikdy nic lepšího vymyslet nemůže, protoze nic jiného než navázání úspor v poměru k příjmům zkrátka fungovat nemůže (krome toho, co už funguje či vlastně nefunguje, tedy první a třetí pilíř). Jestli se tady chceme bavit o řešení budoucích důchodu, tak jedině v kontextu obnovení toho, co Sobotka a Babiš zrušili a diskuze může být o parametrech, ale ne o principu. Opakuji, nic než něco ala druhý pilíř neexistuje a kdo tvrdí pak, lže sobě a/nebo ostatním.

7 3
možnosti
NR

Jsem přesvědčený, že Babiš a Zeman to je problém pro české hospodářství, Babiš pomohl penězma Zemanovi na hrad, ted Zeman Babišovi splácí dluh, nu a reformy potřebné ČR pro nich jsou zbytečné, hlavně se udržet čím déle u moci a tímto způsobem čím nejvíc nahrabat pro sebe a zájmy obyčejných lidí jsou jim ukradené.Rv

5 9
možnosti
JR

J91a10n 16R32i84c65h80t35e41r

27. 12. 2018 12:56

Prezident republiky nemá zákonodárnou pravomoc, milý pane:-)

1 0
možnosti
KB

K88a93r83e48l 85B22o41k

21. 12. 2018 23:18

Veice dobře zpracovaný blog.Karma.R^

6 6
možnosti
JS

J96a69r34d34a 38S87o87k70o51l

21. 12. 2018 21:30

Po nás potopaRv že soudruzi !

12 2
možnosti
AN

Více takových kožených...

2 2
možnosti
DR

Ježek a FNM, to je kapitola sama pro sebe a proto raději bez komentáře ať autorce nezkazíme vánoce.

11 8
možnosti
DM

No ono v tom blogu tak nějak nejde o Ježka a privatizaci.

3 0
možnosti

Zprivatizoval se ohromný majetek. Dnes hodně lidí tvrdí, že to šlo jinak a lépe. Já si tím nejsem jistá. Teoreticky a s dnešními vědomostmi jistě ano. Ale tehdy, při tehdejším politickém klimatu, při tehdejších zkušenostech, při tehdejší dezorientovanosti značné části lidí, co se to kolem nich děje – sotva.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=692945

... tak na toto bych si daval velky bacha neco takoveho rikat. Trosku vas omlouva to, ze jste byla na zacatku 90. let mlada, takze jste nemela duvod to nejak sledovat, ale i tak si to chce zajistit vic informaci, nez neco takoveho prohlasite... internet take v podstate nebyl, je tak tezke neco najit, chapu. Mozna by to chtelo si sehnat dobovy tisk, jak se tunelovaly podniky, vyvazely stroje a pak soud neshledal umysl podnik vytunelovat, jak krachovali slusni podnikatele, protoze jim ti druzi, bohati tunelari neplatili, protoze jim to zakon umoznoval, stat nekontroloval dodrzovani jeho norem... naprosty bordel... za to lide meli jit sedet... to byla naprosto tragicka doba a i "hloupy Franta z hospody" by navrhl lepsi pravidla, nez tehdejsi vlada, ktera civilizovana pravidla podle me umyslne nenastavila pod vedenim Klause:"bylo by dobre, kdyby v dobe privatizace ekonomicke zmeny predbihaly legislativni" a pereme se s tim dodnes.

21 4
možnosti
DM

To ovšem nebyla chyba privatizace, ale naprosto nedostatečný právní rámec. Socialistické zákony nemohly postihovat dnes běžně trestané hospodářské trestné činy. V tom bych viděl hlavní chybu. V tom, že se vrhli na "tržní hospodářství", ale se socialistickým právním řádem.

14 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,09
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články