Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

Někde jsem četl, že současný sytém krajů byl požadavkem Bruselu, tudíž by jste měl své žádosti o změnu územního uspořádání směřovat právě tam.

1 4
možnosti
Foto

To je nesmysl. Pro EU jsou současné kraje příliš malé, proto se musí v některých případech účelově slučovat do ještě absurdnějších celků (NUTS 2) Severozápad, Jihovýchod atd. Takže vás musím zklamat, ale za tuto hloupost si můžeme sami a jen my sami ji můžeme napravit.

4 0
možnosti
SB

Vím, že od Pražáka tato slova vezmete hůře než od Moraváka, ale já opravdu nevím, na co by vám v praktickém životě ta samospráva Moravy byla. Umím si představit touhu po samostatném státu, to ano. Ale tak daleko ve svém blogu nezacházíte.

V praktickém životě člověk ani nevnímá, co je v kompetenci vlády, co je v kompetenci kraje nebo co je v kompetenci obce.

Jestliže se domníváte, že moravští představitelé by k Moravě byli ohleduplnější než pražská vláda, tak vám garantuji, že do půl roku by členové moravské samosprávy byli stejně zkorumpovaní jako členové centrální vlády nebo jak zastupitelé například Ústeckého nebo Zlínského kraje. Úmyslně jsem v příkladu dal jeden kraj český a jeden moravský, abych tím symbolicky vyjádřil, že korupce je všude přibližně stejná. To se samozřejmě týká i mé Prahy jako celku a i příslušného obvodního úřadu mé městské části.

A stejná by ta korupce byla i na té vaší samosprávě.

Tím nechci říci, že bych byl proti. Tím chci říci, že by Vám to maximálně tak nalilo určitý pocit, že to máte, ale nic více by vám to nepřineslo.

Možná i ten pocit je důležitý (je možné, že já to neumím posoudit, protože mě to nikdy nepálilo). Je možné, že by byl natolik důležitý, že by se to udělat mělo, protože lidská spokojenost důležitá je. Ale opravdu nic více než ten pocit by vám to v syrovém reálu nepřineslo.

4 1
možnosti
LK

A co říkáte na to, že fotbalová a hokejová repre nosí na hrudi nikoliv státní znak, ale nějaký znak cechu řezníkům a uzenářů ;-)

4 1
možnosti
Foto

To chcete dosáhnout, aby někdo od Českého Těšína musel dojíždět třeba k soudu v Brně? Jedině kdyby bylo hlavní město v Olomouci, tak je možné brát vážně návrh na obnovu země moravské. Ostatně stačí, aby se čtyři kraje na tom dohodly.

0 0
možnosti
AS

Český Těšín je ve Slezsku. Předpokládám, že když někdo volá po emancipaci Moravy, tak ji nebude současně upírat Slezsku.

0 0
možnosti
LT

L75u63d17ě82k 83T39o81n83d38r

19. 12. 2018 12:16

Jsu Moravák jak poleno. Z té "nejmoravštější" Moravy - z moravského Slovácka. Ale pod tuhle blbost bych se nepodepsal.

5 4
možnosti
PD

P52e69t35r 24D88r12a80p35a52l

19. 12. 2018 13:05

já su Hanák Bečvou křtěný a jsem na tom stejně. Stačí jen napočítat, kolik šíbrů pochází z Moravy a Slezska a nechápu, jak autor může myslet, že by nám v nějaké moravské zemi bylo líp

2 2
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 870x
Jsem zastupitelem brněnské městské části Královo Pole, zástupcem ředitelky Gymnázia AKADEMIA, kde učím dějepis, jsem spolumajitelem školy. Jsem předsedou Moravského zemského hnutí. Jsem přesvědčen, že země Morava si v rámci ČR a EU zaslouží mnohem lepší postavení, než má dnes.

Seznam rubrik