Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

P87e91t44r 68T26o44m72e27k

16. 12. 2018 21:00

A jak si tu spolupráci představujete? Konkrétně. A co bude cílem té spolupráce? Kdo tomu bude velet?

6 0
možnosti
Foto

Tady mají všichni často stále plná ústa (tady myslím diskuze pod podobnými články, tuto jsem už dnes ani raději nečetl, je to stejně stále dookola) zodpovědnosti k dětem, k budoucnosti - zajímalo by mne, kolik těch lidí asi tak napadlo, že neřešením toho problému, postavením plotů a podobně, ten problém, jen oddálí - hodí na své děti, přenesou do budoucnosti ... vědci varují, že během dalších desetiletí, se díky klimatickým změnám, může dát do pochodu až na 60 milionů lidí (sucho, neúroda atd. a ti lidé logicky půjdou za lepším) - on to nikdo nahlas neříká, ale nemohu se zbavit dojmu, že mnozí podvědomě touží po násilném řešení, nebo se mu alespoň nijak nebrání. Přitom se logicky nabízí i řešení jiné, humánní ... o což se právě snaží ti skutečně zodpovědní, hledající možnost spolupráce ... vám Marku karma, jak taky jinak;-)R^R^

5 7
možnosti
AK

Mohl byste nám o tom humánním řešení sdělit více?

6 0
možnosti
AK

Jediným racionálním řešením je racionální a nikoliv libovolná mezinárodní spolupráce.

Mezinárodně spolupracovat na hlouposti je vždy zase jen hloupost.

Takže bojkotovat nesmyslná řešení, navrhovaná jinými, je nejen správné, ale dokonce chvályhodné.

Strach z imigrantů se pochopitelně šíří. Protože informace ze zahraničí jsou dostupné a nijak optimistické. A stačí právě jen dlouholeté neřešení problému imigrace, které automaticky posilují extrémisty.

Jsem hluboce přesvědčen, že mezi základní lidská práva nepatří, aby se kdokoliv v Africe nebo Blízkém či Středním východě probudil a rozhodl se do které země EU se vydá, aby se po nelegálním překonání 8 až 13 státních hranic mohl přisát na sociální, zdravotní a důchodový systém jím vybrané země.

Nikdo nemusí žít v zemi, ve které se mu nelíbí, ale zda bude moci žít v zemi jiné, musí zůstat na rozhodnutí obyvatel té země.

Uprchlíci před válkou, terorem, politickým pronásledováním? Vítejte chlapci, ubytujeme vás, nakrmíme a dáme vám kapesné na tak dlouho, než se zase budete moci bez nebezpečí vrátit domů.

11 0
možnosti
Foto

Dobrý večer Marku,

ano jediným řešením je mezinárodní spolupráce.Trochu se jen obávám, že laxní přístup odpovědných, a někdy víc než to zasel mezi lidi spoustu semen strachu. A ty pak sklízíte v této diskuzi, sklízí je celá společenost.Já se tomu úplně nedivím.Sám dostávám mnohem víc otázek než odpovědí.

Schází jasné pojmenování rizik.

Jasná vize jak je minimalizovat.

Vlastně jakákoli jasná pravidla hry.

Je jen vinou politiků tradičních směrů a stran, že Evropa začala vytahovat strašáky nacionalismu a hnědých košil ze skříní.

Já nám přeji lepší lídry než byla celá řada těch, která nás vedla dosud.

Rozhodně to můžeme zvládnout.

9 1
možnosti
ML

M80a67r54t45i12n 41L67a41c13o

16. 12. 2018 18:59

"Šíření strachu je trikem parazitujícím na problému, trikem, jakmanipulovat veřejností a zasévat nejistotu. Posilují se tím extrémně nacionalistická hnutí, která nepokrytě tíhnou k násilnostem. Strach, nenávist a násilí snadno zatemní lidský mozek. Problém migrace se nesmí zneužívatk rozpoutání hysterie a následné manipulaci s lidmi, s jejich vědomím, rozhodnutími a konáním. To nikdy nepřinese dobré řešení. Může to situaci naopak velmi zhoršit. Kdo seje vítr, žne bouři."

Zdroj: https://trizuljak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=692292

Tak si toto geniálne súvetie rozoberme: Prvá veta: strach v Európe nešíria "extremní nacionalistická hnutí", ale práve vaši milovaní migranti a ich potomkovia, ktorí majú jedno spoločné - islam a nenávisť k neveriacim psom. Nie, k násilnostiam skutočne netiahnu "extremní nacionalistická hnutí", aspoň neviem o žiadnom prípade za, povedzme posledných dvadsať-tridsať rokov. Veta "Problém migrace..." by sa dala aplikovať na Palachove týždne pred pádom komunizmu ako titulok do Rudého práva, nahradením slova "migrace" slovom ,napríklad, "demokratizace". A titulok "Kdo seje vítr..." sa v rokoch, kedy nám vládli tí s JEDINÝM SPRÁVNYM NÁZOROM skutočne používal ako vyhrážka tým, ktorí si dovolili nesúhlasiť s oficiálnym diktátom. Vtedy Moskvy, dnes Bruselu.

Rv

10 0
možnosti
ZH

a kdopak ná to lumpačil v Chemnitz??? ;-D Jeníček a Mařenka

1 1
možnosti
Foto

To, odkud přistěhovalec pochází, jaké je barvy pleti nebo náboženského vyznání vůbec nehraje roli. Jedinou zásadní a důležitou podmínkou je respektování principu neagrese vůči osobám a soukromému majetku. Důsledný respekt k soukromému vlastnictví je jediným spravedlivým a zároveň elegantním řešením veškeré migrace lidí. Největší překážkou a zdrojem chaosu, nejednoznačnosti a vzájemné lidské nenávisti je v tomto smyslu stát a jím vytvořená kolektivistická schémata.

2 1
možnosti
SB

To, odkud přistěhovalec pochází, jaké je barvy pleti nebo náboženského vyznání, roli hraje.

Nehrálo by ji, kdyby to nemělo vliv na jeho ochotu přijmout styl života země, do které přišel.

Ale ať chcete, nebo nechcete, muslimové si vytvářejí vlastní komunity a styl života zemí, kam se uchýlili, nepřebírají.

Pokud by se to jejich uchovávání tradic týkalo jen například toho, že odmítají jíst vepřové, nic by se nedělo. Já nejím koprovou omáčku, moje milenka Milenka nejí rýžový nákyp, nebožka moje manželka nejedla škubánky, nebožtík můj otec nejedl bramborové knedlíky a také se nic nedělo. Odmítání toho či onoho jídla není samo o sobě ničím zásadním.

Ale oni nedodržují ani takové zásady evropského života, které jsou podmínkami pro normální azčlenění do společnosti.

11 0
možnosti
Foto

MarkuV adventní neděle a Vy se takhle nemáte rád:)))hezký večer :-) myslím na Vás ve Vašem marném úsilíV

5 0
možnosti
Foto

V Radko, zítra 18. prosince, si budeme připomínat sedmé výročí úmrtí Václava Havla. Tak jsem si při čtení Vašeho příspěvku vzpomněl na jeho slova o naději (je to hodně známý výrok a často citovaný, tak ho sem přepisovat celý. Brutálně zkrátím: "Má to smysl, i kdyby se stokrát zdálo, že to smysl nemá"

Zapomněl jsem na konec blogu napsat dva hodně důležité řádky, ale už je tam přidávat nebudu, nechám si je někdy napříště

0 0
možnosti
JR

J65a69n 42R77á28ž

16. 12. 2018 18:45

Jediný historicky ověřený postup k zachování rodu, je bránit svůj životní prostor všemi prostředky. Který rod to nedokázal, přestal jako svobodný existovat.

Blábolit něco o civilizovaných způsobech řešení muslimské invaze do Evropy, je návodem na sebevraždu nejenom rodu, ale celé evropské civilizace .

11 1
možnosti
ZH

Myslíte původní lebenborn?? ;-D

0 0
možnosti
Foto

I95v89a42n 92M66a61r55e38k

16. 12. 2018 18:35

Nebylo by špatné p.Trizuljaku, vyrazit (a nejen Vy) do "vyspělých" zemí EU na zkušenou. Možná, že by jste ohledně imigrace změnil , a nebo si alespoň poopravil názor.

Jinak snaha některých dostat naši zemi do situace, do jaké se dostala vlastní vinou a naivitou např. Itálie, Francie, Německo, Švédsko a některé další země EU se mi zdá trošku zrůdnou.;-( Rv

15 1
možnosti
VV

Zkuste Ivane Marku pana Trizuljaka predbehnout, at konecne vidite jak to v tech "vyspelych" zemich vypada. Treba budou pak vase prispevky o malinko chytrejsi.

3 9
možnosti
  • Počet článků 1011
  • Celková karma 24,08
  • Průměrná čtenost 1182x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy