Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stalo se mi, že mi úředník řekl, abych dodal nějaký podklad do kanceláře, přestože totéž už měl k dispozici úředník stejného úřadu, dokonce ve vedlejší kanceláři. Musel jsem to znovu vytisknou a poslat. To jen na vysvětlenou, proč to nás je na dlouhé lokte. :-)R^ Jde tedy o druh motivace k realizaci pozitivních změn.

6 0
možnosti
LV

Přijde mi to celé jako nadávání na banku, že mi posílá esemeskou kód, kterým musím potvrdit platbu. Taky by to přeci šlo bez ní, že? Ale s ní je to bezpečnější, beru to jako ochranu mých peněz.

Ani pin pro platební kartu Vám nevydá banka, která vede Váš účet, ale úplně jiná firma, která zas nevydává karty.

Zkrátka - pokud se někdo přihlásí občankou, byť čipovou, do systému, ze kterého může získat moje údaje, měl by mít ten systém jistotu, že jsem to skutečně já. A s pomocí datové schránky tu jistotu má.

Já si zcela vážně nepřeju, aby se v tomto smyslu cokoliv zjednodušovalo. Pro mě je zjednodušení už to, že nemusím chodit na poštu. Prostě se jen přihlásím a pak si vyberu datovou schránku.

Nechci doplácet na lenochy.

4 2
možnosti
Foto

I datovou schránku vám může někdo nabourat. Stejně jako mail.

2 0
možnosti
JS

J72a51r86d41a 50S10o64k41o59l

26. 11. 2018 12:57

Copak jste nepochopil že vše co se takzvaně dělá u nás pro lidi se vlastně dělá kvůli tomu že musíte napřed zaplatit nebo něco koupit a stát z toho má daně ?

3 0
možnosti
KV

pane flaško,zřejmě máte svůj důvod nepoužívat datovou schránku a je to koneckonců vaše věc.já ji používám několik roků a jsem spokojena.nejenže pře ní mohu získat např.výpis bodů,rejstřík trestů,důchodové doby apod.ale třeba si lze ověřit jak úřady postupují při vyplácení nemocenské či důchodu.jako bonus vám jednou ročně příjde výpis kdo se za uplynulý rok o vás zajímal (čssz,statistický úřad,exekutor,policie apod).dokázala bych si představit tímto způsobem i volby.naopak občanka s čipem se mi zdá takový výkřik do tmy (jako alibi že jsme vykázali nějakou činnost).přeji hezký den

0 0
možnosti
Foto

O té datové schránce budu též uvažovat. Mám ji pro firmu, takže vím o co jde. A z mé strany zatím převažují negativa. Ale to je subjektivní názor. Nicméně datovou schránku si u nás nepořídí 90% lid. Nikdy. A to je ten problém.

4 0
možnosti
Foto

Ono by se mnohé vyřešilo tím, že se dohodneme, že ochrana elektronických osobních dat občanů prostě neexistuje. Potom bychom si ušetřili milióny, které se platí firmám, které údajně nějakou bezpečnost zaručují. Ta prostě neexistuje. A to opomíjím ty milióny, které se ztratí v rámci veřejných zakázek. Je to jen téma pro politiky, kteří nevědí, o čem mluví. Pokud chcete například ochránit data na vlastním PC, tak to jde jen jediným způsobem. Nikdy ho nesmíte připojit na internet.

0 0
možnosti
VV

Ano, ma jeste jeden Siemens Nixdorf, bezi pod dos a je absolutne chranenej. jen nevim, k cemu bych ho pouzil.

A jeste jistejsi je Sinclair QL .

0 0
možnosti
Foto

Poslední smysluplný fungující celostátní elektronický systém (datové schránky) vznikl za vlády ODS. Od té doby (a že už to pár let je) všichni ostatní pouze mluví a slibují, ale skutek utek. Možná jednou opravdu bude líp. Ale kdy?

3 0
možnosti
SR

Problém je s ochranou dát od úřadu směrem k Vám. Úřad musí zajistit, aby byla cestou k Vám data chráněna. Lze to vyřešit šifrováním, ale to by musel stát mít nejspíše s každým občanem samostatný individuální klíč. Datová schránka je chráněna provozovatelem. Úniky dat by státní správa obhajovala těžko. Navíc to stojí spoustu peněz a ta výběrová řízení..... Jediné, co Vám stát dnes pošle mailem na Vaši žádost, je informace o výši daňové povinnosti k dani z nemovitých věcí. Nápad je to dobrý, jenže státní správa si ho v současné době nemůže dovolit. Njn, když důležitější jsou provokace než práce v parlamentu.

1 0
možnosti
Foto

Já s Vámi nesouhlasím. Když požádám o nějakou státní listinu (např. zmiňovaný výpis z karty řidiče), tak mohu zároveň odkliknout souhlas s odesláním mailem se všemi plynoucími riziky. Odpovědnost se tak ze státu přenáší na mě. A díky té elektronické občance má stát jistotu, že jsem s tím souhlasil opravdu já.

4 1
možnosti
JK

Chce to Generálního architekta sítí pro ČR a Centrálního správce státní sítě ČR. Tihle dva budou jedni z nejmocnějších lidi v zemi a musí mít nezávislý status, víc než centrální bankéř i soudce ústavního soudu. Bez nich utrácí miliardy každé z ministerstev na vlastním písečku a propojení je téměř nemožné. Jenže další mocnou instituci bez kontroly politiků, ti dnešní u kormidla neunesou, takže to, co je ve firmách normální, je v našem státě (prý jako firmě) nežádoucí.

2 0
možnosti
JV

J71i16ř65í 72V28o58l70k20a

26. 11. 2018 14:02

Tak nějak, udělal bych Ústav na blbosti v českém právu, a měl by mít min. 1.tis. úředníků, aby byli schopni pochopit, že tam nejsou kvůli tomu, aby kritizovali, ale dokázali tupým občanům, že stavební řízení musí včetně poplatků trvat tak dlouho, aby obstál i před pojišťovnou, aby se opravovaly silnice bez zvyšování nároků při STK,ale i na ty lidi, co to dělají. Nemá cenu pokračovat. Stát pod heslem sociálních úlev blbne. Navrhuji ÚSTAV PRO ZBLÁZNĚNÉ POLITIKY. Protože jsem s touto myšlenkou přišel, věřím, že víte, kdo bude předseda. Ostatně, máme zkušenost.

0 0
možnosti
SN

:-)....Pane autore, tentokrát souhlas. Četl jsem nějaké vyjádření Kalouska, že by bylo třeba zavést elektronické volby. V tom případě bude Bartoš premiérem a Kalousek se 40 % TOP, prvním místopředsedou. R^R^R^

2 3
možnosti
Foto

Elektronické volby jednoznačně podporuji. Mají je i v Estonsku. Umožnily by třeba i volit v zahraničí. O pohodě domova nemluvě.

11 1
možnosti
SB

Já osobně čekám na elektronické volby jako alternativu k normálním fyzickým volbám. Ale ne přes nějakou datovou schránku, ale normálně jako to jde u elektronického bankovnictví.

4 0
možnosti
Foto

Tak jako u elektronického bankovnictví si volby představit nedokážu. Své přístupové údaje můžete dát komukoliv a ten by odvolil za vás. Pomocí občanky to sice lze taky (někomu ji půjčíte i s heslem), ale přeci jen se mi to zdá už trochu za čarou půjčovat někomu svou občanku a navíc mu dávat heslo aby tak měl přístup v budoucnu třeba i k vaší zdravotní dokumentaci.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,98
  • Průměrná čtenost 2988x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.