Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

máte naprostou pravdu. já dofám, že Vitásková neprohraje a že bude vyšetřeno, kdo takovou kampaň vlastně spustil.R^

4 0
možnosti
Foto

Vážený pane Stejskale, děkuji Vám za Váš článek. Také jsem se v jednom svém článku paní Vitáskové pověnoval a mnohokrát si na ni s obavami vzpomněl. Je pro mne úlevou, že to nedopadlo jako justiční.........nespravedlnost. Přívlastek vynechávám, nenapadá mne vhodné slovo.R^

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za Vaše slova. Snad to ve finále dopadne tak, aby se to nepříčilo zdravému rozumu.

1 0
možnosti
JH

Jde o naprosto neuvěřitelnou záležitost příčící se rozumu. Rozumím, že mnozí lidé mohou mít na paní Vitáskovou pifku, ale že si lze tyhle účty vyřizovat prostřednictvím české justice, mi při vší skepsi, přijde zrůdné!

3 0
možnosti
Foto

Souhlasím a děkuji. Doufám v moudrost soudců v odvolacím řetězci - co jiného nám i paní Vitáskové také zbývá ...

0 0
možnosti

Pane Stejskale, pane Stejskale. Pocit takový mít můžete. Pro pochopení je třeba vědět, že soudci mohou soudit jen na základě znění zákonů. Nemají možnost se od znění zákonů odchýlit, i kdyby jim to cit pro spravedlnost říkal cokoli. Oni vědí, proč tomu tak je, protože ta práva studovali. Vědí, že právo tu není pro tu spravedlnost, ale jako nějaká pravidla, aby se lidé mezi sebou nepobili.

Vztah s kauzou Babiš to má. Jde o to, jak jsou kvalitně ta pravidla napsaná. Ta pravidla píší oni poslanci jejich schvalováním. Je pak s podivem, jak to voliči polykají i s navijákem, když autoři zákonů, kteří komusi něco umožňují, aniž by ten kdosi porušil zákon, mají najednou plné huby morálky. A voliči na slyší.

0 4
možnosti
Foto

K věci. vy jste nikdy nezaznamenal případ, že dle soudu k pochybení formálně došlo, ale přesto, vzhledem k okolnostem, nebyl trest vynesen? Já ano. --- Zásadně nesouhlasím s tím, že právo tu není pro spravedlnost. To by byla cesta do pekel.

7 0
možnosti
RC

Poznamka 2: takze podle Vas ma takovy advokat praxi v kdecem, kdyz se zabyva pripady z ruznych oblasti zivota? Treba i praxi v medicine, kdyz obhajuje lekare?

2 4
možnosti
Foto

Raději bych použil výraz "právník". Netvrdím, že má "praxi v kdečem", ale v případě dr. Vesecké jsem neměl dojem, že by její praxe byla odtažitá od toho, čím se v ERÚ zabývala.

4 0
možnosti
RC

ad

Kromě toho: Pokud jmenování dr. Vesecké byl tak závažný přečin, že je za to její tehdejší nadřízená honěná po soudech, jak je možné, že okamžitě nezasáhli nadřízení Aleny Vitáskové a nezjednali nápravu?

Proc? Protoze ERU je na vlade nezavisly urad. Podobne jako CNB, Policie, apod.

0 0
možnosti
Foto

Závislý nezávislý (úřad) na vládě, zákon (458/200) hovoří jasně, v paragrafech 17b/5b a 17b/7: vláda člena rady ERÚ, tj. i šéfa, odvolat za stanovených podmínek může. Tehdy to tedy udělat mohla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4821
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal