Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J17i39ř83í 64K60i77n95d20l

22. 11. 2018 16:03

Za komunistů nebylo maso mouka, potraviny. Proč ???? Protože ani za komunsimu nedokázala naše země vyrobit dostatek potravin, aby se na každého dostalo. Na dovoz potravin stát neměl peníze, Bylo marné, že do krmiva se dávaly hormony, aby dobytek rychle nabíral na váze bez ohledu na to, jak to zdravotně působí na ty co to maso jedí, masa byl i tak nedostatek. Na pole se rvala chemie, tak, že se zničila půda a dnes není schopna absorbovat vodu, To proto, aby bylo více obilí. Pokud chcete soběstačnost potravin, tak prosím, zastaví se dovoz a budeme opět stát fronty. Průmysl zlikvidovali komunisté. Dostat průmysl na úroveň západu by komunisté potřebovali 700 miliard a ti neměli. jak sami v roce 1988 přiznali. V devadesátých letech o výrobky našich továren nebyl zájem ani doma natož ve světě. Doba vyrábět na sklad a pak to odvést na skládku skončila. Proto továrny končily.

11 2
možnosti
Foto

Za komunistů možná mouka nebyla, ale byla mouka hrubá, polohrubá a hladká (?). A musela být, neboť by maminka nemohla péci bábovku či tvarohové koláče každý týden.

Samozřejmě, že jsme nebyli ve výrobě obílí soběstační, dováželi jsme z SSSR a Kanady.

Ale po třiceti letech si stěžovat na komunisty, co se týče kvality půdy, tak to už je fakt mimo mísu.

Těch 700 miliard, to byl jeden tehdejší národní důchod, nebo v nejhorším případě dva. To zase tak velké zaostávání není.

1 4
možnosti
Foto

Vzhledem k napsanému jsem přesvědčen, že jste tady buď před rokem 1989 nežil, nebo máte totální ztrátu paměti a zraku.

Jestli jste považoval obtížně dostupnou Škodu 105 za konkurence schopný vůz, jestli jste považoval shnilá jablka v Ovoce- Zelenina za vývozní artikl a naší armádu za bojeschopnou (prosím neplést si to z raketami středního doletu, které nám zde navozil CCCP), ale myslím obyčejné vojáky po 2 letech prezenční služby, pak je diskuse obtížná až nemožná.

A stran násilí. Prosím, přečtěte si, co dělala StB ještě na konci 80. let minulého století. Nebo si pusťte svědectví bitých studentů na Národní. Víte, že tam byli zabijáci z tzv. ˇčervených baretů"? To, že nikdo nezemřel, to, že nepustili věčně nadrátované milicionáře mezi mladé lidi, bylo řízením Božím, byste mohl při svém tématickém zaměření možná i uznat, bratře v Kristu.

18 0
možnosti
LB

Protože text obsahuje výrazy, které čeština nezná, soudím, že autor asi nebude Čech a o realitě života v socialismu asi moc neví.

Velká část továren zkrachovala proto, že ve velkých sériích chrlila výrobky (boty, nábytek, sklo atp.), které neobstály v konkurenci tržního prostředí a obří kolosy nebyly schopné pružně reagovat na poptávku trhu.

Idylický rodinný život za socialismu? Získat vlastní byt byl pro mnoho mladých rodin nedostupným snem, čekalo se na něj dlouhá léta. Placená mateřská dovolená trvala zpočátku šest měsíců, pak většina dětí šupajdila do kolektivních zařízení, teprve v druhé polovině 70. let se začala MD pozvolna prodlužovat. Dnes rodičovská dovolená trvá až čtyři roky, je vícerychlostní, matka si může vybrat variantu, která bude pro ni optimální.

Snad největší kvalitativní skok doznalo zdravotnictví. V zemi, kde se stávalo, že občas nebyly ani životně důležité léky, je zdravotnictví na srovnatelné úrovni se západními zeměmi; nemocnice i ordinace jsou vybavené moderními přístroji, o jakých se socialistickému zdravotnictví ani nezdálo. Senioři nemají problém si zaplatit kvalitní oční čočku, dítě místo vyraženého zubu dostane implantát, výměny kyčelních a dalších kloubů jsou dnes běžnou záležitostí.

Další oblastí, v níž došlo ke skokovému zlepšení kvality jsou sociální služby pro lidi v postproduktivním věku. V zemi vyrostly stovky zařízení pro seniory, poskytujících péči na vysoké úrovni - DD, domy s pečovatelskou službou, denní stacionáře, terénní zdravotní a pečovatelské služby, hospice...

O úrovni našeho zdravotnictví a sociálních služeb výmluvně vypovídá neustále se prodlužující délka života.

Začátkem 90. let jsem provázela po Čechách starého architekta z USA. Naše země mu tehdy svou šedivostí připomínala poválečný Londýn. Stačilo přejet česko-rakouské hranice a rozdíl těch dvou světů byl do očí bijící. A dnes?

Naše města a obce prošly úžasnou proměnou, a nejsou o nic horší, než města na západ od našich hranic...

13 0
možnosti
LU

Ty automobilky by musely být ve slovenských rukou, tedy majitelem by musel být Slovenský stát, nebo nějaká slovenská společnost. Volkswagen patří Němcům, Kia Korejcům, Jaguar Indům a naši lidé jsou jen montážní levnou pracovní silou.";-D;-D;-D;-D

Zdroj: https://frantisekskopal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=688967

Koho už dnes zaujíma akej národnosti sú tisíce akcionárov spoločností?8-o

Každého zaujíma prínos do štátu,

platenie daní spoločností na Slovensku:

Na Slovensku je na 1. mieste spoločnosť Volkswagen a jej spolupracovníci zaplatili na priamych daniach a odvodoch za rok 2017 viac než 250,7 miliónov €.

Prácu dáva 13 700 ľuďom. Priemerný hrubý mesačný príjem BEZ MANAŽMENTU!!! spoločnosti je 1 854 eur. Medzi mnohým benefitmi je aj 13. a 14. plat.

8 1
možnosti
PB

P61e72t39r 98B62u42r69i17a98n

22. 11. 2018 15:47

Panebože, takovou koncentraci blábolů a vyložených lží jsem už dlouho nečetl. Např. toto: Vždyť si jen vezměme fakt, že k dnešnímu dni (píše se rok 2018) jsme potravinově nesoběstační, přičemž před Něžnou revolucí jsme mohli ještě i vyvážet. Průmysl je zlikvidován, vše se dováží. Přičemž před 89 rokem jsme si téměř vše dokázali vyrobit. Vše! Víte si to vůbec představit?

Dnes snad nekoupíte ani jen děravé ponožky vyrobené v Čechách, nebo Slovensku. Armáda prakticky neexistuje, je zrušena povinná vojenská služba, což znamená, že pokud bychom byli napadeni, neumíme se bránit.

Zdroj: https://frantisekskopal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=688967

Vy vůbec nevíte, co je to soběstačnost, jak je definovaná, jak se posuzuje a počítá, že? To byste totiž také věděl, že ČR je víceméně soběstačná ve všem a je na tom nejlíp ze všech postkomunistických zemí. Ostatní vaše lži a pomatenosti, např. o tom, jak jsme za komoušů velkopansky vyváželi přebytky, nemá cenu ani komentovat.

11 1
možnosti
Foto

pokud byla něžná revoluce vlastizradou, tak rovněž byla vlastizradou lidově demokratická revoluce v únoru 1948. A jsme tam, kde jsme byli.

1 0
možnosti
JL

Co byl rijnovy prevrat v roce 1918 pane Rezniku? Bez neho by nebylo ani toho unoroveho 1948, Plati tedy znama poucka "vse se vsim souvisi"?

2 0
možnosti
Foto

Nikdy jsme se neměli tak dobře jako teď, což říkají dokonce i zastánci současné vládní garnitury. Nikdy jsme nebyli tak svobodní jako dnes. I vy zde beztrestně můžete napsat takovýto nesmysl. Nikdy jsme díky kolektivní bezpečnosti nebyli tak bezpeční jako dnes. Nikdy neměl český pas ve světě takovou sílu a renomé jako dnes. Nikdy jsme na evropských fórech neměli tak silný hlas jako dnes. Dříve jsme si třeba vše vyrobili, ale koupit jste toho moc nemohl, o výběru nemluvě. A dalo by se pokračovat.

Takže za mě. Já jsem spokojen a jsem rád, že tomu tak je. Je mi jedno jakou mi dáte nálepku. Jestli jsem dle vás blouznivec či cokoliv jiného. Naopak, proti takovýmto tvrzením, která tu píšete, je potřeba se ozvat. Zatím to jde. Kdyby bylo po vašem, tak by to už nešlo. I když vy si to asi ani neuvědomujete.

12 0
možnosti
DH

D98a13v88i26d 43H83o19r96á63k

22. 11. 2018 15:28

To se mnoha zdejším asi moc líbit nebude (viz hned níže :-)).

Ale jinak za mě Karma R^

0 3
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik