Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Pane Kvapile zkuste si prosím přečíst tento článek (samozřejmě i ostatní diskutující) a najděte v něm jedinou větu,že by pan premiér spáchal nějaký podvod a měl by být trestně stíhán.Prosím přestaňte hysterčit.Ono to opravdu vypadá,že se nemůže nic najít tak to vezmem přes děti třeba premiér povolí.Takže asi z tohoto pohledu p.Babiš asi nemusí nic protahovat ani sabotovat,ale zdá se,že se to protahuje pro nedostatek důkazů.A ano v tom máte pravdu toto nemáme zapotřebí.A ještě aby hlavní argumentaci vedly takové figury jako je p.Kalousek,Fiala,Jurečka a spol. tak to už vůbec ne

http://casopisargument.cz/2018/02/01/kauza-capi-hnizdo-kdyz-chybi-odborny-pohled/

4 2
možnosti
MK

Ještě bych k tomu dodal,že jsem p.Babiše nevolil ani v jedněch volbách,ale to co se tady strhlo mi silně vadí.Presumpce neviny je prvořadá a obvzvlášť v této kauze,která JESTLI se stala tak dávno předtím než byl p.Babiš zvolen.A jde právě o to jestli vůbec se stal trestný čin.

1 0
možnosti
JK

Proč spekulujete o tom, jestli se vůbec stal trestný čin? Je tu fakt, že je Andrej Babiš trestně stíhaný pro podezření ze spáchání trestného činu. Nechte na kompetentních orgánech, ať to vyšetři a posoudí. A právě proto, aby mohlo vyšetřování probíhat bez překážek nebo možných překážek, by měl Andrej Babiš odstoupit z funkce premiéra.

6 1
možnosti
MH

Víte, já se zase divím, že když je pan Babiš takový mafián, že přes bílé koně nepodal trestní oznámení na kdejakého politika. Stačí třeba i od "zhrzených" sekretářek a asistentek ( samozřejmě za tučný peníz ), že je dotyčný politik sexuálně obtěžoval. A najednou by byli všichni trestně stíhaní. Dotyčná by ze "zdravotních" důvodů a díky "utrpěnému šoku" roky nechodila k soudům a bylo by vymalováno. A pokud toto Babiše ještě nenapadlo, tak je pořád relativně slušný člověk, nebo hloupý. Osobně si myslím, že zneužívat k jeho odstranění jeho dětí, je hyenismus.

A druhá věc, když nebude Babiš, kdo jej nahradí ? Který loupežník ? Ti, kteří dnes křičí po jeho "skalpu" mi přijdou jako ještě větší zlo pro ČR.

4 4
možnosti
JK

Nevím, proč zrovna vy se pouštíte do takových konstrukcí, když vůbec nechápete o co jde v právních procesech. Trestní oznámení může podat každý jouda, ale vůbec nic to neznamená. Policie si pozve toho, koho se trestní oznámení týká, k podání vysvětlení, a pak ho buď odloží, když je nedůvodné (s těch je většina, protože takových chytráků jako vy je dost), nebo zahájí úkony v trestním řízení, ale stále ještě nikdo není obviněn. A teprve někdy potom, když policie získá důkazy, které vedou k tomu, že dotyčný je podezřelý ze spáchání trestného činu, obviní ho a od té doby je trestně stíhán. Tedy Babiš by mohl podávat trestní oznámení jak na běžícím pásu a vůbec nic by to neznamenalo. To s jeho slušností či neslušností nemá nic společného. Jenže on není hloupý, proto ví, že podávání nedůvodných trestních oznámení, jak navrhujete, je činnost veskrze debilní.

Interpretace, že někdo volá po skalpu Babiše, je rovněž praštěná. Máme trestně stíhaného premiéra, a to je pro Česko naprosto neúnosné. Jenže lidé jakovy tohle nejspíš nikdy nepochopí.

5 0
možnosti
AG

A31l22e92x 29G17r16e61g22o94r

14. 11. 2018 9:57

No tak to máte hodně naivní představu o trestnim řízení.

0 0
možnosti
JK

Vy mluvíte o naivitě? Proč? Popsal jsem tomu pánovi rozdíl mezi trestním oznámením a trestním stíháním a jak funguje tento proces. Vím to docela přesně.

0 0
možnosti
JK

Důrazně odmítám vaše nařčení, že hysterčím. Článek jsem si přečetl - je to názor odborníka, ale stále jen názor. Já tomu příliš nerozumím a pochybuji, že vy ano. Jiný odborník by to třeba viděl jinak. Ale to my nerozsoudíme. Je tu však nesporný fakt, že je Andrej Babiš trestně stíhaný a že je jeho syn, který je také trestně stíhaný, "uklizen" do Švýcarska. Existuje navíc závažné podezření, že svou kauzu ovlivňuje a řada dalších. Žádná "asi" a "zdá se" nemají smysl. Proto by měl pan Babiš odstoupit, rozptýlit tak všechna podezření a nechat kauzu vyšetřit a dovést k nějakému závěru. Bude-li zbaven stíhání a očištěn, ať se znovu do politiky vrátí.

A ještě, kdybyste nenapsal poslední větu tohoto příspěvku, byl bych ochotný připustit, že se na věci díváte objektivně. Avšak figurou můžete nazvat kohokoli, já také, proto se mohu zeptat, proč bych měl věřit takovým figurám jako Babiš, Faltýnek a spol.? Ale i kdybych byl ochotný vaši poslední větu akceptovat, tak byl řekl, že právě proto, že je Babiš trestně stíhaný, mohou ty figury argumentovat. O důvod víc, aby Babiš nyní odstoupil a nechal kauzu dovyšetřit. Proč spekulujete o tom, jestli protahuje či sabotuje nebo ne? Podstatné je, že tato možnost existuje. A pokud něco takového dělá jiný trestně stíhaný člověk, je vzat do vazby.

4 1
možnosti
MK

No tak já netvrdím,že máte věřit p.Faltýnkovi nebo Babišovi.Nic takového jsem nenapsal.Nicméně dle tohoto odborníka(určitě jste si našel i profil)se žádný trestný čin nestal.A právě o to jde,že už dost dlouhou dobu se řeší trestní obvinění p.Babiše,které je založeno nevím na čem.čili to opravdu vypadá jako politická objednávka a nemůžu si pomoct ta presumpce neviny by tady měla být,a pak by mne hodně zajímalo,proč argumenty z tohoto článku neuslyšíte NIKDE v oficiálních médiích,zvláště nezávislá veřejnoprávní ČT by toto měla prezentovat a tím tuplem to vypadá jako hon na Babiše za každou cenu.A tím tuplem doufám,že to bude spravedlivě vyšetřeno.Pokud by mnou zmínění politici počkali na rozhodnutí orgánů činných v trestním řízení,místo neustálých schůzí o p.Babišovi a ještě k tomu se třeba věnovali práci za kterou je ze svých daní platím,tak by žádná kauza nebyla.

1 0
možnosti
MK

Ještě jedna věta .Píšete,že pokud existuje možnost,že premiér maří vyšetřování měl být vzat do vazby(jako jiný trestně stíhaný člověk),no ale jestli nejsou důkazy k trestnému činu,proč by proboha živýho premiér mařil vyšetřování,no vlastně ano protože to tvrdí opoziční politici.no a jsme zase u presumpce neviny,což je základ právního státu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik