Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemyslím si, že Euro jako měna navodí rozpad EU. Rumunsko po převzetí předsednictví Evropské Unie asi ano. Proč asi hlasovali Angličané pro brexit? Balkán inklusive Maďarska, Polsko, Slovensko, baltické státy a pod. jsou pro Británii zřejmě velkou zátěží a nechtějí je pořád subvencovat. Tomu se nelze divit.

0 0
možnosti

Již nejméně dekádu je jasné, že stávající forma evropské spolupráce v EU není optimální. Nejde již jen o ojedinělé výkřiky extrémistů. Pomalu to začíná připouštět více a více odborníků i mainstreamových politiků.

.............................

No jo, ti odborníci to už začínají připouštět, zatímco celá řada neodborníků to tvrdí už celé dlouhé roky.

Co to tedy je za odborníky, když s pětiletým nebo sedmiletým zpožděním přijdou s velkou slávou na to, co vobyčejnej venkoveskej Franta, Standa nebo Vláďa říkali u piva v hospodě už před desítkami měsíců?

A to ještě za tento závěr dostanou prachy jako za vědecký objev, zatímco ten Franta, Standa nebo Vláďa byli označováni za Putinovy podržtašky.

2 0
možnosti

Nejsem ekonom.Nevím.Ale i mezi ekonomy je to tak padesát na padesát.Tedy hoďme si korunou.Mnoho lidí je přesvědčeno, že ekonomové v podstatě dokážou prokazatelně říci pouze to, že krize se vracejí více měně pravidelně v křivce sinusoidy.Nic víc.Prof Švejnar např., a ten jistě nepatří k ekonomům druhořádým, Česku doporučuje euro už dávno.

1 3
možnosti

Profesor Švejnar bude Česku doporučovat třeba žampiony s jahodovou marmeládou, když to bude hrát do not Bruselu.

Ten vůbec neuvažuje v kategoriích "výhodně" nebo "nevýhodné".

5 1
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik