Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Jak muze 70 let po valce nekdo, kdo reprezentuje stranu Rozumni, chtit nastolovat takovou otazku? Skutecne si myslite, ze to je rozumne?

16 3
možnosti
LH

No pokud oni řeší zrušení dekretů, my můžeme jen tak nadhodit reparace. Není problém

10 1
možnosti
Foto

Jenom nevzdělaný hlupák může nastolit takový požadavek jako vy. Je mi jasné, že neznáte historické souvislosti, ale i tak.... Lidé jako vy jsou fakt schopni svojí hloupostí a neznalostí způsobit skutečný průšvih. Proboha, něco si o tom nastudujte a teprve poté nastolujte. A hlavně: kandidujte, kandidujte a kandidujte......

11 5
možnosti

Naštěstí pro autora hlasuje ve volbách jen pár promile lidí.

6 3
možnosti
LH

Pane Hannigu, moc Vá nemusím, ale je pravou, že když AfD říká A, my musíme ihned říct B. Vyčíslit veškeré škody + miliardu euro za každý zmařený lidský život v koncentračním táboře či na frontě. Minimálně. To by Němcům mohlo zavřít papulky.

5 2
možnosti
RC

Zkuste se podivat, kolik za zmareny zivot priznavaji ceske soudy a pak neco melte o miliarde... A pokud mluvite o fronte, pak je otazka, zda by nemeli za to platit Rusove nam, kdyz nase vojaky posilali do nesmyslnych akci. A nejenom nase. SSSR mel tam obri ztraty i proto, ze bojoval metodou nas mnogo.

2 3
možnosti
MK

Že AfD vyhraje volby? To už bych rovnou mohl věřit tomu, že Vy budete prezidentem.

13 3
možnosti
Foto

... a co rovnou rozpoutat třetí světovou, samozřejmě až po té, co vystoupíme z EU, NATO a OSN a po spojení V4 v jakési nové říši dobra a jediné pravdy? Před druhou to taky začalo jen zvyšováním jakýchsi nároků, právem na sebeurčení jedné menšiny, a podobně ne? Dokonce se najde i skupina těch, kteří mohou úplně za vše, úhlavní nepřítel a důvod k čistkám, zabavování majetků atd. Možná by se ze zadržovacích táborů daly udělat lágry, kam by se zavírali nepohodlní, neevropského vzhledu atd. A i doba je v celku příhodná, psychopatů, pitomců u vesel i v politice je víc než dost. Stejně jako populistů a demagogů ... :-(Rv

23 5
možnosti
Foto

... respektive nastolováním otázek - německá otázka, pak židovská otázka aj.

A tak mne napadá, že bych měl také otázku - co nabízí Rozumní, jako budoucí alternativu směřování země, jako alternativu k EU, NATO a celosvětově třeba OSN, Rada bezpečnosti a pod. Navíc s vědomím, že zde existuje na východě hegemon (možná ne jediný), který má opět nejen chuť, ale i potřebu mít obrovský vliv, a o jehož praktikách už víme vše? Samozřejmě myslím rozumnou a realizovatelnou alternativu.

9 0
možnosti
JL

Jako bloger, můžete vyvolat polemiku o čemkoliv. Ve funkci prezidenta, by takové rozumování bylo velmi nebezpečné. Základní premisa, že AfD se stane vedoucí stranou, je naprosto mylná. Na to se vede Němcům příliš dobře. Koneckonců, AfD

ve skutečnosti žádnou alternativou není. S proti imigračním programem se dá dobře oponovat, nikoli vládnout.

4 1
možnosti
Foto

P59e55t71r 14H94a92n13n69i58g

12. 11. 2018 15:36

Co říkáte na reparace z pohledu Polska?

3 0
možnosti
DV

D92a60v85i95d 70V89l93k

12. 11. 2018 15:17

Vy jste předseda nějakých "Rozumných?" Nezlobte se, ale já na Vás nic rozumného neshledávám.

27 8
možnosti
AL

Ono se u vás občane Vlku ani není čemu divit.

A proč také, vždyť to nikdo ani neočekával.

:)

4 6
možnosti
JV

J71i55r30i 76V52r34a57b76e18c

12. 11. 2018 15:05

Pána Boha!Toto kandidovalo na prezidenta RvRv

19 5
možnosti
Foto

P75e90t69r 32H34a36n26n63i82g

12. 11. 2018 15:27

Buďto to bude k věci, nebo další diskuze už nebudou

2 3
možnosti
MK

V případě, že náš stát nastolí otázku reparací, je nutné také nastolit otázku odškodnění sudetských Němců, protože krátce po válce byla otázka reparací uzavřena z důvodu že odškodnění za majetek vysídlených Němců by bylo vyšší než samotné reparace a tehdejší československá vláda přenesla tuto povinnost (odškodnit vysídlené Němce, místo požadavků reparací) na Německo. Proto ani komunisté tuto otázku nikdy nevznesli a to ani do smlouvy, tuším z roku 1973 s tehdejším SRN.

24 0
možnosti
Foto

P45e73t68r 58H73a41n24n37i26g

7. 12. 2018 19:21

Můj článek je veden přesně naopak. Pokud nějaká možná budoucí vládní reprezentace Německa má ve svém programu zrušení Benešových dekretů, tak je třeba (tak jako to udělali Poláci) nastolit otázku válečných reparací. Právě proto, že jsme se vzdali po válce válečných reparací, tak to bylo v souvislosti s vysídlením sudetských Němců. Takže, pokud někdo nastolí otázku zrušení Benešových dekretů, což by znamenalo odškodnění sudetských Němců (nyní už jejich potomků), tak jako protiváha je nastolení válečných reparací. Z naší strany ještě nikdo válečné reparace nenastolil, ale požadavek zrušení Benešových dekretů byl vyřčen nejenom z AfD (nyní) ale i ze strany rakouských Svobodných, což je současná vládní strana. Proto tímto článkem míním: Mysleme na zadní kolečka a buďme připraveni.

0 1
možnosti
Foto

Jestli to dobře chápu, chcete zabránit přepisování hranic vznesení požadavků na reparace? Vzhledem k tomu, že lidé odsud odjížděli skoro s holejma rukama, mohlo by se roztočit kolo vzájemnejch vyrovnávání skoro donekonečna.Sám pocházím na polovic ze Sudet a pár odsunutých rodin znám, nechci říct, že čas smazal všechny rány, to ještě ne, ale řekl bych, že se smířením jsou dál než my. Tedy, pokud někdo nebude nonstop přikládat pod kotel, jako se chystá AfD.Jejich šance nehodnotím, už tolikrát se mi stalo, že jsem se spletl.

11 0
možnosti
Foto

Ano. Jen, že pod onen ,,kotel" stále přikládá kde kdo, především pak za svým cílem, někteří pak i ,,pod praporem" smíření.

1 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,29
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik