Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Omluvíte se, pane Hannigu, za tu vaši sprostou lež, když jste zde v této diskusi napsal, cituji:

Petr Hannig: >>Někteří aktivisté, jak je nazývám, zde v diskuzi přiznali, že článek ani nečetli<<

0 0
možnosti
Foto

P78e53t19r 10H51a35n10n98i30g

14. 11. 2018 19:56

Valíček: ze cist neni nutne ani s otevrenou diskuzipodle meho nazoru je Vase politicka aktivitita zde na blogu stejne uspesna, jako Vase politicke snazen

0 0
možnosti
JP

Úvaha dopředu o reparaci, snaha o zachování vlasti nebo vlastní myšlení není v selektivní demokracii povoleno. Tzv. liberální demokracie tak funguje jako bolševický výběr přípustných stran do národní fronty po 2.světové válce. Zastánci této "demokracie" vás namalují svými slovy na černo nebo rudo, vy jste rozeštvávač a zlý člověk, protože uvažujete místo přikyvování. Válku lži a prapor jediné ideologie mají v rukách oni, normální řeč či rozum je opravdu nebezpečný, mohl by podvrátit ještě nějakou další osobu k uvažování a obyčejnému životu bez vlivu jediného správného názoru.

Pane Hannig, nechejte prosím v diskuzích pokud možno i psaní méně vhodná. Jako pisatel máte právo mazat, ale možná ty smazané demagogie by někomu pomohly se zorientovat v současném světě. Že tu někdy převládají skupiny protinárodní nebo obhájci "bezmorálky" je fakt, ale diskuze či možnost vyjádření je dnes moc vzácná, odevšad se ztrácí bez náhrady. Buďte zdráv.

3 1
možnosti
Foto

P79e33t14r 27H46a52n19n21i46g

14. 11. 2018 10:10

Pane Pavelko, pod touto diskuzí nemažu vůbec nic. To, na co odkazuje B. Veverka je smazání pouze jeho více než 100 příspěvků pod posledním blogem, kde jsem povolil diskuzi. Zde jeho výplody nechávám, ať si každý udělá jasno, co jsem mazal. Jenom je mi líto, že pouze mizivé procento čitatelů pochopilo význam mého článku. Někteří aktivisté, jak je nazývám, zde v diskuzi přiznali, že článek ani nečetli. Ve válce lží proti pravdě jsme bohužel, jak píšete slabší. Peníze a média mají na své straně oni. My máme pouze zdravý rozum, který nám leckdo přizná až v době, kdy už bude pozdě, jak se často stává.

1 1
možnosti
VS

Odsun Sudetských Němců měl navždy vyřešit největší problém ČSR - národnostní otázku. Chování Sudetských Němců za Hitlera způsobilo zničení ČSR a zřízení Protektorátu s německou vládou, což převážně zajišťovali Sudetští Němci, z nichž sestávalo naše GESTAPO. Po porážce fašismu s nimi ČSR naložila tak, jak bylo nutno, byli odsunuti jako protistátní element, neslučitelný s republikou. Neměli zájem o společný stát, jako např. švýcarští Němci. Otázky reparací bych neotvíral, protože by to vyvolalo otázky odškodnění Sudetských Němců. Spravedlivě to asi vyřešit nelze, obě strany na to mají velmi rozdílný názor. A tak bych udržoval současný konsensus. Garantem tohoto konsensu jsou všechny vítězné velmoci. Mohlo by se to změnit, kdyby bylo Rusko zničeno.

3 2
možnosti
BV

A jako takovou svou dnešní odlehčenou "tečku za tím naším případem" sem vkládám ještě tento příspěvek:

>>Univerzální reakce na jakýkoli budoucí páně Hannigův nesmyslný blog:

"Toho si nevšímejte. To nic. To bude dobrý. To pan Hannig zase jen trefuje oko hurikánu."<< ;-)

0 0
možnosti
BV

... a jen pro pořádek sem ještě doplňuji, že ten můj výše uvedený odlehčující příspěvek byl reakci na tato slova pana Hanniga z jeho blogu, pod kterým je tato diskuse:

>>Jak jsem výše psal, v Evropě nastává určitý pohyb, který je potřeba podchytit hned v zárodku. Tak jako hurikány ztrácejí svou sílu, pokud jsou usměrněny hned v oku (jak jsem se dozvěděl ze zajímavého rozhovoru dr. Karla Červeného v programu Martiny Kociánové o Paretově pravidlu), tak je třeba co nejdříve, tak jako Polsko, nastolit otázku válečných reparací vůči Německu, abychom měli v ruce trumf, pokud by skutečně došlo na to, že by třeba stále sílící AfD vyhrála volby<<

0 0
možnosti
Foto

P85e32t35r 81H91a68n67n39i66g

13. 11. 2018 10:49

Odpověď panu Ábelovskému: Samozřejmě, nemohu sedět nad svým článkem a číst všechny diskuzní příspěvky. Až nyní jsem se propracoval k vašim dalším diskuzním příspěvkům: Tedy, ještě jednou, přečtěte si pozorně můj článek. Jeho konstrukcí je tzv. Paretovo pravidlo. V tomto případě jde o to, že je nutné eliminovat budoucí zlo přímo v zárodku, nebo-li v oku hurikánu. Válečnými reparacemi je třeba mávat, aby vůbec někoho z příští německé vládní koalice nenapadlo operovat s Benešovými dekrety. Německo bude mít nesmírné výdaje s migranty a bude hledat peníze, kde se jen dá. Zámožnost Německa nebyla v minulosti vždy samozřejmá. Migranti v Německu rozvracejí společenský a důchodový systém. Proto je enormní vzestup AfD a jsou tam i další, ještě radikálnější strany, i když AfD fandím (proto jsem přesvědčoval onoho poslance) pro ČR nebezpečný. Mým osobním přínosem bude, pokud uspějeme ve volbách do EU, působit na poslance AfD. Má němčina je prosta jakéhokoliv přízvuku a dokáži se s nimi bavit bez bariéry.

3 2
možnosti
DT

Božínku, to je Rozum...

...jen mávejte... na oplátku vám naše vláda zamává vízovou povinností nebo stáhne z vašeho území fabriky, co vám dávají práci... :-/

Nemám ráda rozeštvávače.

Na německé straně ŽÁDNÉ PODOBNÉ ÚMYSLY NEJSOU. :-/

1 0
možnosti
JB

J27i44r10i 14B10e58r53g14e89r

13. 11. 2018 9:38

Strana Rozmni ? 8-o Sancta simplicita...

1 0
možnosti
IH

I33v58o 68H51e33b62e78l16k61a

13. 11. 2018 9:27

Takže my vytáhneme 80 let staré reparace a němci 75 let staré odškodnění za Benešovi dekrety, které bude o řád vyšší.

A velice Rozumně se budeme mezi sebou hádat místo toho, abychom spolupracovali a něco rozvíjeli.

Vážený pane autore, jestliže tohle stačí na předsedu rozumných, tak průměrný člen musí být slintající a hýkající chovanci ústavů. Ale vám potlesk takových lidí asi dělá dobře na dušičce.

4 0
možnosti
Foto

P45e52t47r 78H40a18n85n92i18g

13. 11. 2018 10:11

Takže pane inteligente Hebelko. Místo slintání a hýkání se naučte, že jména příslušníků národů se píší s velkým písmenem na začátku - čili Němci. Ano s malým písmenem je označovaly tak zvané "rabovací gardy" nebo-li revoluční gardy, to byly ty s červenou páskou na rukávě těsně po válce. Jinak Vy inteligente jste vůbec nepochopil smysl článku. Nechte si ho vysvětlit od někoho chytřejšího, než jste sám. Nejde o hádání mezi sebou, jde o předvídání skutečností, které mohou v budoucnosti nastat (Paretovo pravidlo). Jinak o naše členstvo nemusíte mít obavy. Jsou to lékaři, namnoze primáři, např. onkologové, tzv. technická inteligence, učitelé, i ředitelé škol, ale samozřejmě i zemědělci - ekologičtí farmáři, kultrní pracovníci, dělníci ale samozřejmě i důchodci. Právě to, že je naše strana složená z těchto inteligentních osobností, nepapouškuje naučené fráze a snaží se dostávat věcem na kloub. Jinak Vás mohu ubezpečit, že jsem přesvědčený Evropan, mezi Němci mám spoustu přátel (hovořím německy jako česky) a právě ti mne upozorňují na budoucí rizika, která se začínají v Německu objevovat pod povrchem. Např. 11% Němců by si přálo opět nějakého vůdce (což je statistika, která vyšla i u nás v překladu, ale skutečnost v tzv. bývalé NDR je ještě hrozivější.

1 1
možnosti
JB

J10a20n 69B96u14r79i27a14n

13. 11. 2018 6:24

Reparace? Proč ne - ale po nástupnickém státu SSSR, kterým je Rusko. SSSR totiž způsobilo naší zemi (nejen) hospodářské škody IMHO vyšší než ty, které jsme utrpěli za 2. světové války. A tehdy jsme odsunuli sudetské Němce a jejich majetek si nechali. Po armádě SSSR nám tu zůstaly akorát ekologické škody.

6 2
možnosti
OK

O80t86a 67K18i85n61c

13. 11. 2018 1:31

A že vlády komunistů se nedomohly válečných reparací, ani o ně moc neusilovaly - například odmítly Marshallův plán. Po 73 letech požadovat válečné reparace je nesmysl. Navíc jsme nebyly ve 2.světové válce válčícím státem, ale pouze protektorátem, i když to bylo pro většinu obyvatel nesnesitelné utrpení.

2 1
možnosti
Foto

Byli jsme válčícím státem, exilová Benešova vláda vyhlásila Německu válku.

2 0
možnosti
PS

P75e41t55r 30S48k14á90c27e17l

12. 11. 2018 23:38

Přečetl jsem většinu příspěvků a z nich většina se zaobírá osobou pana Hanniga a nediskutuje se k obsahu článku. Jeden příspěvek zmiňuje program "Rozumných", k němu jsem uvedl, že se pomalu ale jistě naplňuje, viz např. "přímá volba". Přidám další bod, který někdo z politiků opsal a naplní se:

Dříve v programu pan Hannig a jeho strana měl bod slibující zrušení nesmyslného "letního času". I když nyní tam doslova uveden není, pan Hannig, pokud dostane hlasy, zaručí odstranění pootáčení hodin v krátké době. Třeba k výročí 40 roků zavádění této zbytečné ptákoviny u nás. Proč zbytečné? Protože od roku 1990 si každý (kromě dětí školou povinných) může vstávat a ulehat jak a kdy chce. Je přeci na jeho svobodném rozhodnutí, jakou smlouvu se zaměstnavatelem podepíše, jaký si zvolí denní režim. Ale děti školou povinné ty musí od března denně vstávat o hodinu dříve. Tento otřesný fakt nikomu nevadí? Panu Hannigovi před 16. lety vadil a šel s tímto bodem a dalšími rozumnými návrhy do voleb. Voliči prozatím slyší na volání peněz z letáků a slibů v novinách.

Takže shrnuto, podtrženo - pan Hannig má čich na řešení skutečných problémů většiny populace, občanů. A pojďme diskutovat k obsahu článku, k myšlenkám v něm uvedeným.Dík.R^

2 9
možnosti
PS

P50e52t92r 29S36k54á87c33e28l

12. 11. 2018 23:51

Pane Čech, v čem se mýlím?

"Rozhodl jsem se, že nebudu zarputile lpět na svých názorech, nýbrž je opustím a přejdu k jiným, když mi někdo ukáže rozumné důvody, kterých bych se mohl chopit. Nemám totiž jiný cíl, než se přiblížit pravdě" » Antony van Leeuwenhock.

1 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,29
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik