Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Budu vypadat jako hlupák, ale zeptám se konkrétně: Kdyby Putin poklekl před sochou, kterou vytvořil můj otec a vzdal jí hold, je to špatně? Měl bych kritizovat otce, že tu sochu vytvořil?

3 2
možnosti
KT

Pane Preslere, buďte v klidu, Beatles se přece taky rozpadli.

5 0
možnosti
Foto

Díky a karma.

Pan Hůrka v podstatě všechny označil za kryptokomunisty, pošlapal vše, i to dobré tady a pak naprosto "nekomunisticky a hrdinně" neotevřel diskuzi. Škoda, chtěl jsem se ho zeptat kde on má založenou milovanou rudou knížku. No, nic.... třeba se sám někdy pochlubí.

4 0
možnosti
JK

Také děkuji. On věděl moc dobře, proč pod tímto svým výtvorem neotvírá diskuzi.

3 0
možnosti
MD

Ctouce pana Trcalka jsem se zdesenim naznal, ze slova Vaclava Havla o tom, ze 'nase zeme nevzkveta' jsou dilem ruske propagandy. Tedy i jako sportsman a milovnik bajsiglu si musim dat okamzite Fernet. Jinak bych z toho bajsiglu asi spadl.

3 1
možnosti
KT

Tak si ke kolu přidělejte kolečka, pane Dvořáčku.

Nebo si myslíte, že nejsme pro Rusy zájmovým prostorem?

Nač potom ale ty záchvaty pana Petříka, naš potom bláboly pana Hůrky.

Nebyla by to od Rusů zrada, kdyby nás nechali na pospas západním demokraciím, kdyby se nechali obklíčit základnami NATO?

5 2
možnosti
KT

Text pana Hůrky je klasický produkt, ehm, skoro se to bojím, říct ruské propagandy, která už pracuje na plné obrátky, a která ukazuje proč je J. Nohavica, jistě geniální písničkář, ale, taky, ehm, skoro se to bojím, říct užitečný, však víte, co.

Každý, kdo nyní vyjádří o J. Nohavicovi, pochyby, je obratem označen za uřvaného rusofoba, který nikdy nic nedokázal, atd., atd. atd.

Tak je vymyšlena i "mediální štvanice" na J. Nohavicu, v rámci zdejší ruští trollové (Čermák, Petřík, Presler, atd.) obviňují imaginární pražskou kavárnu ze řvaní na J. Nohavicu a p. Hůrka to svým blábolem jen završuje (respektive ti, co tyto hovadiny píší profesionálně).

Ať chceme, nebo nechceme jsme na pokraji občanské války, přinejmenším té hybridní.

Nedej nám, bože, zešílet..., abych parafrázoval Puškinovu báseň z roku 1833 (pan Hůrka ji jistě četl)

7 5
možnosti
PS

P86e60t11r 80S87k56á25l17a

9. 11. 2018 17:33

Nemyslím si, že by hrozila občanská válka. To jen tady na blogu je to takové vyhrocené. V reálném životě se tedy alespoň já pohybuji mezi normálními lidmi a s takovými názory, jaké tu prezentují Vámi jmenovaní, jsem se opravdu nesetkal.

4 0
možnosti
PB

P68e97t38r 66B14u64r81i67a37n

9. 11. 2018 17:22

;-D naprosto přesně popsáno! Tři karmy.

3 0
možnosti
Foto

Velice děkuji za tento text. Také jsem chtěl reagovat, ale (bohužel či spíše bohudík) nemám tolik času. V jednom ze dvou zmíněných blogů je hned na začátku symptomatická věta: "Celý národ zpitomělých alibistů". Ten člověk se chová jakoby byl cizinec přinejmenším v mentálním slova smyslu. "Cizinec", který naším národem pohrdá a spílá mu.

A co se týče rychlé, nápadně vysoké karmy tohoto kalibru blogerů, už delší dobu mám podezření, že mají přiklikáváno od nějaké "webové brigády". Nedávno se zde v diskusích jeden takový skalní kádr přeřekl, že internetoví broučci z Ruska klikají pozitivní hodnocení k nenávistným výlevům na rasistických portálech v USA.

3 0
možnosti
Foto

Správně, pane Trizuljaku,

za to, že naši občané neuvažují podle té Vaší jediné správné "pravdy", mohou Rusové.

Jen to jaksi nekoresponduje s tím, že většina těch, kteří odmíají tu Vaši jedinou správnou "pravdu", jsou ti starší, kteří pamatují komunistický režim před rokem 1989...

3 0
možnosti
Foto

:-)R^Děkuji Vám. Já, podobně jak to tu napsal pan Vodvářka, jsem na to už neměl, abych se k panu autorovi Hůrkovi vyjadřoval. Stejně jako zmíněná paní učitelka, i on jsou, domnívám se, důkazem, že ta propaganda je geniální, jakkoli by se na první pohled mohlo zdát a chtělo předpokládat, že takové metody nemohou být účinné. Ale funguje to stejně dobře jako duchamorné reklamy. Jedny odpuzují, druhé fascinují a zcela zabydlují - až do stavu chronického zatemnění, až do stavu připomínající nějakou psychózu, v níž si přestávají uvědomovat, že pro obhajobu převzatých nesmyslů nemají žádné argumenty. Ale když jsou konfrontovány s relevantními argumenty, které ty nesmysly logocky vyvracejí, ocitají se na hranici blízkého setkání s těmi stíny (teorie C. G. Junga s tím asi souvisí). Obranné reakce tomu odpovídají. Stav takového zatmění, vytěsnění či předstírání hlouposti projevil séf Výboru PČR PS na jednom rádiu (o němž jsem donedávna ani nevěděl). O těch jeho zabijáckých mikrovlnkách řekl, že to, co tvrdil, se potvrdilo - tedy, že potraviny v mikrovlnce ztrácejí částečně nutriční hodnotu. Mám obavu, že žijeme v postfaktickém prostředí. Když člověk na tak důležitém postu, kde by se měl zabývat i vlivem propagandy a desinformací (z hlediska naší bezpečnosti), dospěje k názoru, že v toubě je opravdu horko..............Ach, Milouši Jakeši, tys byl ještě frajer!

7 0
možnosti
JK

Váš rozbor je velmi trefný. Posfaktické prostředí - bohužel ano.

2 0
možnosti
Foto

K "optimistovi" Hůrkovi : Nikdy bych nevěřil, že optimismus může být až tolik patologicky pesimistický.

10 0
možnosti
JK

To mě právě pobavilo, když jsem v souvislosti s tímto článkem četl, že je optimista.

2 0
možnosti
MS

Dobře napsáno. K optimismu pana Hůrky mne napadla věta Jana Wericha v předscéně o vysvětlivkách v knihách:

"Mě se líbí optimismus těch nakladatelství, že si myslí, že co čtenář, to b**ec!" ;-D

7 0
možnosti
JK

Ano ano, na ten výrok si vzpomínám. Forbíny W+H mám velmi rád. Forbíny W+V moc nepamatuji. Děkuji.

1 0
možnosti
MD

Jen jestli ten Hurka neni duch V. Havla pripominajici SVE 'Nase zeme nevzkveta'. I kdyz nove fasady na starych domech ..

4 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik