Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

B20o27h78u64n25k87a 61J26a15k73u49b12c90o29v30á 5148866786775

Rozbila jsem ho... od té doby hodiny a hodiny dusím... sebe, maso, všechny kolem sebe :))) Plánuju ho zase koupit. Je to skvělá vymoženost. ;-)

+1/0
12.11.2018 11:42
Foto

J88a35n71a 43S31l30a27n12i61n55o63v24á 1791470407206

I Ty jedna ničitelko :))))

0/0
12.11.2018 12:12

F38r82a93n66t36i31š94e94k 90F14l26í63s42e36n40s39k18ý 5169149199486

Musím se přiznat, že syčení papiňáku mě kdysivá též nenechávalo v klidu...mám poměrně slušnou představivost, tudíž takový bouřící se papiňák se u mě mění na časovanou bombu.

Ale mám dotaz, tedy jestli sem ještě zavítaj, Janinko...jak sušej maso? Myslím, že už to někdy zmiňovaly. Rád bych to totiž zkusil. A také bych uvítal upřesnění, jak takové maso dlouho vydrží?

+1/0
12.11.2018 7:48
Foto

J83a57n43a 97S85l10a69n51i58n69o64v59á 1191910307926

Maso k sušení jsem "obšlehla" recept tento

https://www.recepty.cz/recept/susene-maso-11594

Upravila jsem poněkud ingredience podle vlastní chuti - tedy smíchala podle oka, místo pepře jsem dala drcené chilli.

Pokud by bylo usušené maso v chladu a suchu, odhaduji trvanlivost +/- půl roku.

U nás nevydrží dlouho, bo ho sníme dost rychle :)))

Tak ať se jim povede, Františku :)

+1/0
12.11.2018 9:36

F22r51a67n39t75i52š26e14k 63F69l34í25s33e15n72s43k31ý 5719549349606

...velké díky mají u mě, Janinko:-)

+1/0
12.11.2018 10:33

Š68á50r30k34a 53M41a43t61y13á32š44o19v46á 1951635462789

Nalozit do podmasli tu slepici,na 24hodin....zmekne,no zkrehne...

+1/0
10.11.2018 21:35
Foto

J72a40n40a 39M43a26j74o54v27á 4525952316383

to jsem netušila...díky.

+1/0
10.11.2018 21:49
Foto

J47a46n94a 42S52l11a46n14i31n20o82v51á 1601460897166

Děkuju pěkně za návod! :)

0/0
10.11.2018 22:28
Foto

Š86á19r19k95a 51M98e23d93k30o34v34á 7554795366870

Papiňák jsme dostali jako svatební dar. Nikdy jsem si na něj netroufla a nakonec ho,nepoužitý,někomu darovala. A netoužím po něm ani dnes.:-)

+1/0
9.11.2018 23:17
Foto

J46a40n73a 84S96l23a13n52i62n98o73v50á 1301570867826

Dnes už též nejsem majitelkou papiňáku - nějak překážel při všem mém stěhování, Šárko :)

+1/0
10.11.2018 7:37
Foto

J78a84n48a 39M43a86j34o86v48á 4335112216283

Papiňák byl dlouhé roky u nás oblíbený hrnec, ale teď ho ani nemám a nějak mi nechybí. Vlastně ani nevím, jak se to překlopilo...

Zato jsem si oblíbila takové to pomalé pečení a dušení, protože to v té troubě samo "se udělá" do dokonalosti.

Asi jsou to prostě všelijaká období. Já mám teď netlakové :-)

+2/0
9.11.2018 22:02
Foto

J76a90n34a 93S31l45a21n85i60n91o91v83á 1661550967766

Taky netlakuji, Jani. Papiňák zůstal kdesi za horami času :)

+1/0
10.11.2018 7:36

I57v92e46t42a 50N54e69s41t96l54e59r16o86v46á 3738221911330

Tak u nás papiňák používá pouze manžel, já se ho bojím :-) Používám pomalý hrnec, nemusím to hlídat, maso je šťavnaté a měkké jako dort :-)

+1/0
9.11.2018 21:03
Foto

J85a18n49a 55S97l22a75n95i28n91o55v55á 1761410367196

Iveto, když jsem si zvykla, pak už to byl pouze respekt, ne strach :)

Mějte se fajn :)

0/0
9.11.2018 21:16
Foto

Z89d39e64ň77k76a 31O30r91t96o76v84á 4147987248275

Jani, před pár lety nám doma bouchnul papiňák. Byla to nějaká technická závada, na přesnou diagnózu si už nevzpomínám, ale na ten neskutečnej elent, co pak v kuchyni byl, nezapomenu. Naštěstí jsme s maminkou tehdy těsně před výbuchem z místnosti odešly. Když jsme se po obrovské ráně poklusem vrátily, nešťastně jsme volaly naší pudličku, protože jsme si uvědomily, že naposledy jsme ji viděly právě tam. A pak nastala obrovská úleva, když vyběhla z pod stolu a celou hlavičku měla obalenou kousky masa a zeleniny na polívku, ale jinak byla naštěstí v pořádku. Ve stropu nad sporákem byla díra, digestoř zničená a stěny mastné, ohozené vlákny masa.

A pointa? Koupila jsem papiňák nový a vařím v něm, ale teď už s velkým respektem.

+1/0
9.11.2018 20:34
Foto

J78a90n42a 68S87l36a11n94i33n66o54v36á 1771840507766

Ty brďó, Zdeni... úplně mě zamrazilo!

Hlavně že se nikomu nic nestalo :)

+1/0
9.11.2018 20:43
Foto

Z28d78e76ň55k44a 57O23r56t63o87v57á 4577307368715

To víš, že pomyšlení, jak maminka jen o chviličku dřív stála přímo nad plotnou, nás ještě hodně dlouho strašilo. To bylo fakt o fous. Krásnou sobotu, Jani.

+1/0
10.11.2018 10:57

Š96á13r73k76a 63M44a71t48y81á88š43o40v21á 1321945522169

Stalo se mi totez,jen to byl papinak mojiextchyne,platila mi uklid a vymalbu a novy dvirka kuchlinky a zednika na diru ve strope....papinak mi nesmi pres prah...varila ona,v moji novy kuchyni,pres muj nesouhlas...

0/0
10.11.2018 21:37

H56o98r66s34t 31A67n82t31o76n 85H15a10s77l52b74a96u94e56r 3328134186856

Jsem rád, že Dana k tobě našla cestu, Dana je totiž skoro jako má dcera, no a Ty, sestřička.:-)

+2/0
9.11.2018 20:30
Foto

J42a55n40a 93S66l10a26n12i33n68o45v51á 1111300687466

Horsti, děkuju Ti a přeju krásný víkend s Tvou báječnou šéfovou :)

A díky za odtajnění mojí neteře :)

0/0
9.11.2018 20:42

D75a45n90a 54T85e57n65z48l13e45r 5680422265743

:-) Hezké!

Já to řeším tak, že to vyhodím za dveře a poštvu na to psa. ;-)

+2/0
9.11.2018 20:06
Foto

J71a49n96a 69S65l20a93n36i11n81o14v74á 1611450637366

Dano, když není k dispozici pes, kompost to taky stráví :))

Přeju Vám pěkné dny :)

0/0
9.11.2018 20:13

D51a53n38a 57T80e86n21z62l98e83r 5880912895303

Děkuju, vám taky :-)R^

+1/0
9.11.2018 20:20
Foto

P41a83v85l58a 95K95o53l41á63ř57o51v48á 6446186502218

Pár kulinářských faux pas už se mi taky podařilo, ale zatím všichni strávníci přežili. Chybami se člověk učí, tedy já některé dělám dokonce opakovaně (opáčko není na škodu).;-)R^

+1/0
9.11.2018 19:42

V95o30k83o76u93n 24V13l67a92d84i37m43i69r 8802318129458

Tak to mne jistym zpusobem ano.

na oslavu manzelky z porodnice jsem uvaril gulas. Tomu se nedalo nic vytknout a dodnes ho varim stejne.

Ale aby se knedlik povedl tak jsem ho zadela s drozdim, kypricim praskem a sodovkou.

Vodu z hrnce pak vytlacil,ale jedly byl. Ovsem triceticentimetrovy knedlik by mozna stal za zapis do knihy rekordu.

+1/0
9.11.2018 19:55
Foto

J79a50n30a 87S12l49a67n82i19n89o80v16á 1421520137226

Dokud všichni žijí, je to známka toho, že nemícháš jedy, ale jídla :)))

Pěkný víkend Ti přeju, Pavli :)

+1/0
9.11.2018 20:00

A87r87n68o17l23d 36L27i79č28k64a 7216675194700

Poměrně rychle po svatbě jsem často doma objevoval staré hovězí. Bylo poměrně prorostlé tukem a měl jsem podezření, že se z něho časem otrávíme. Tak jsem ho zabalil, naložil do auta a se slovy "můj dům, má rodina, moje pravidla" jsem hovězinu odvezl pryč.

Od té doby mně má hodná žena se smíchem říká, udělám hovězí vývar, přijede maminka

Děkuji za další nádherný příběh z připravované knížky budoucí spisovatelky Slaninové. :)

Karma.

+2/0
9.11.2018 18:11
Foto

J81a36n49a 12S64l67a29n33i92n79o25v93á 1831330327606

:) Arnolde, už si ze mě neutahujte - kniha není moje meta.

Pobavit lidi, to mě baví.

S tím hovězím, jste mi připomněl, že Lucie Bílá kdysi vyprávěla o svém tatínkovi, že o ní prohlašoval:

"Kdybys zpívala do vařící vody, byl by z toho hovězí vývar." :)))

+2/0
9.11.2018 18:19

A60r42n34o31l81d 92L61i94č32k52a 7336505684470

Už mám pro vás i umělecký pseudonym "Jana Jsemsvatá".

:-)

+2/0
9.11.2018 18:25
Foto

J38a98n72a 48S17l53a66n39i87n45o92v63á 1931880907296

Všechno, jenom to ne! :))))

Radši rohatá, to je spíš moje parketa ;)

0/0
9.11.2018 18:27

A51r92n56o66l13d 77L43i87č88k87a 7746535794210

Počítal jsem s takovou reakcí

"Jana Nejsemsvatá"

Tak, a už máme hotový pseudonym.

:)

+1/0
9.11.2018 18:33
Foto

J43a78n63a 55S51l25a30n45i26n77o93v31á 1541870377276

To by šlo, se zeptám manžela, jestli mi to schválí :)))

0/0
9.11.2018 18:35

A98r71n13o12l10d 39L92i12č43k59a 7656845584280

Držím palec a věřím, že Vás bude podporovat.

Pěkný podvečer.

:)

+2/0
9.11.2018 18:36
Foto

J78a22n58a 75S11l23a10n48i47n74o98v16á 1761780717816

Vám též vinšuju krásný večer :)

+1/0
9.11.2018 18:40

S33t54a59n70d88a 12N50o76v20á13k 8859613216904

:-)......Jsem už dlouho vdovcem, vařím podle internetu, výběr ohromný! Koupil jsem si "pomalý hrnec" samozřejmě na el. proudl Spotřeba minimální za 9 nebo i jedenáct hodin, každé maso jako blátíčko. I křkupky, které nesnáším a vyhazuji je, změknou, že nejsou poznat. Perfektní věc. Ráno zapnu, odpoledne vypnu. PRo Vás za pěkně zvolené téma......R^R^R^V

+4/0
9.11.2018 17:32
Foto

J59a45n85a 96S97l81a71n77i86n24o27v59á 1341370137936

Koukám, že jsem technologicky zaostalá :)

Mám co dohánět!

+1/0
9.11.2018 17:35

M62i24l39e61n36a 20K34l86o38u76č70k80o65v96á 2376480366552

Pomalý hrnec? Neznám. Sem s ním, co to je? Kde to mají, za kolik?

+1/0
9.11.2018 17:44
Foto

J25a62n29a 78S79l89a20n54i67n45o53v38á 1761220737256

Taky už googlím :)

0/0
9.11.2018 17:47
Foto

J49a70n31a 58M63a48j20o97v67á 4315202896213

Stačí nastavit troubu na 110 stupňů, dát do ní, co je potřeba a pak ji prostě neotvírat.

Taková vánoční husa...po půlnoční do trouby daná a v poledne vytažená je fakt "jako mandle".

+1/0
9.11.2018 22:05

S88t85a78n33d78a 22N49o73v83á44k 8499513816524

:-)....Stojí to asi 1 000,00 kč. Dámy mně technika vždycky zajímala, Robotů mám několik....ale už se mi moc nechce stát u vařiče. Dcera mi občas oběd přiveze....říkám pravidelně....jídlo, kdo mi někdo udělá, chutná nejlépe ! V

+2/0
9.11.2018 18:47

A87r43n10o10l58d 17L49i56č65k26a 7766905754510

Tak teď jdou holky na "pomalé hrnce", Tak já tu sbírku motýlů asi prodám. :)

+2/0
10.11.2018 8:01
Foto

J31a21n57a 79S29l42a77n58i73n15o97v98á 1341510657366

Třeba jsou holky jen zvědavé :)))

Chtěla jsem vědět, co je to taký hentý pomalohrnec a zjistila jsem, že ho nepotřebuji :)

0/0
10.11.2018 8:04
Foto

J80i17t81k94a 32Š63t67a31n60c81l71o42v30á 6618557860463

R^Na změknutí jedlá soda, to znám z mládí. S papiňákem nekámoším, neb se bojím;-)

+1/0
9.11.2018 17:21
Foto

J96a52n72a 85S69l31a48n74i38n69o93v11á 1581820977906

Však jsem na ten papiňák, šla jako na zteč na hradby :))) Vyzbrojená!

Jedlou sodu jsem nezkoušela, ale možná jednou...

0/0
9.11.2018 17:34

M38i44l69e19n79a 29K66l52o36u28č46k70o45v38á 2216590216622

Papinak používám už drahne let. Přes 40. Ovšem slepice, které se mražené prodávají dnes, neuvarim ani za 2 hodiny. Takže už nekupuji. A pravda, svickova nalozena 2-3 dny, nemá chybu. A jak píše p. Vokoun, husa pecena 10 hodin, taky nemá chybu. Bude v nedeli, zítra večer už pujde na pekáč.:-) Karma. Je hezké, když se někdo neboji přiznat neúspěch. A papinaku se nebojte, vařím v něm červenou repu, čočku, hrách, abych nemusela namacet.

+2/0
9.11.2018 17:20
Foto

J36a98n92a 50S21l85a42n30i92n93o72v29á 1121980727516

Mileno, děkuji za sdílené zkušenosti - to, co jsem popsala, je z doby před pětadvaceti lety, ale onehdá jsem něco vařila a vzpomněla si a blogla :)

0/0
9.11.2018 17:32

M90i27l85e76n65a 76K84l29o58u51č83k77o39v10á 2576440896952

Jé, tak to jsem nějak přehlédla, že to bylo dávno. Ale hezký. Není nadto zavzpomínat. Přeji hezký večer.

+1/0
9.11.2018 17:42
Foto

J56a98n96a 87S33l82a75n59i36n71o78v16á 1261470967936

Pěkný večer i Vám :)

0/0
9.11.2018 17:44

Š47á93r73k43a 95M58a23t72y90á69š11o64v89á 1911455382399

Kupujte v globusu,ty francouzske,jsou vyborne...

0/0
10.11.2018 21:39

V15o52k73o53u12n 93V12l11a15d50i22m49i51r 8342468799458

U nas bude na nedeli kachna. Pro dva husa nema cenu. Ale kdyz jsem ji dnes kupoval byla za mnou u pokladny pani se zmrzlou husou ve vozejku a kdyz videla moji kachnu povidala mi cerstva by byla lepsi, ale 80€ za stejne velkou se mi zda trochu moc.

+1/0
9.11.2018 17:50

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz