Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

"Připomeňme si, že 11 procent našich sousedů si myslí, že jsou nadřazeni jiným národům" - " - no, já si to také myslím o národech, které neumí vytvářet takové hodnoty, jako my, a protože Němci umí pracovat lépe než Češi, musíme se smířit s tím, že si to o nás někteří také myslí.

3 14
možnosti
MR

Neumí, bez dotací by jejich výrobky nikdo v Evropě nekupoval. A EU dotace jsou především na Německé/Francouzské výrobky.

9 1
možnosti
VE

"11 procent Němců je přesvědčeno, že jsou přirozeně nadřazeni jiným národům, dalších 20 a půl procent ..." - To je výsledek posledního průzkumu, nelze z něj dělat závěry ohledně trendu, když nevíme jak vypadal průzkum v minulosti, pokud byl vůbec nějaký dělán. Spíš nebyl a v tom vidím trend - začalo se otevřeně mluvit o věcech, které byly kdysi tabu.

"...za poslední dva roky se v Německu mírně zmenšila nevraživost vůči Židům" - To by mne zajímalo odkud to plyne. Když zadám do google: německo antisemitismus , odkazy vypovídají spíše o nárůstu antisemitizmu, minimálně kvůli antisemitizmu Němců s arabskými kořeny, u nichž je cca padesátiprocentní.

5 1
možnosti
RJ

Průzkum byl dělám u Němců a ne imigrantů.

4 0
možnosti
JH

J79a79n 51H62a36r32v18a56n

9. 11. 2018 9:18

Božínku, to je takový problém se na Pikoru 2-3x denně mile usmát? A co hlavně - pochválit! Aby nedopadl jako jeden, který z takového zoufalství tady píše sám na sebe oslavné blogy, aby se vidělo jaký je kabrňák. To by pak už opravdu bylo na blázinec. :-(

3 0
možnosti
Foto

Zcela se s Vámi, paní Šichtařová, ztotožňuji. To tlačení multikulturalistů na pilu přináší zcela opačný efekt. Např. před migrační invazí a její vyzdvihování multikulturalisty, jsem jako tradiční muzikant měl rád orientální hudbu, teď, ačkoliv se ta hudba vůbec nezměnila a já jako skladatel také ne, můj přístup k ní značně ochladl.

36 1
možnosti

To je podobné, jak když pravdoláskaři tlačili na pilu a neustále požadovali, aby politici (a vůbec účastníci veřejných diskuzí) mluvili pravdu. Ve výsledku lidé tento tlak odmítli a začali volit ty největší lháře mezi kandidáty na prezidenta republiky.

Za to můžou pravdoláskaři.

0 0
možnosti
JC

Máte naprostou pravdu. Jen toho Pikory je mi trochu líto :-P

24 0
možnosti
ZD

Jak líto - já mu docela závidím...

4 0
možnosti
JH

J81a76k72u12b 60H38o45z40a

9. 11. 2018 8:55

Nedávno jsem byl na zajímavé přednášce o Francouzko - Pruské válce (1870-1871). Mimo jiné tam byly přednášejícím presentovány i úryvky z pruských novin z doby před válkou. Myslíte, že pán s legračním knírkem přišel s něčím novým? Nikoliv, jen recykloval. Němci to v sobě vždycky měli a mají to v sobě nadále.

23 2
možnosti
JV

Proto se k ním cpou východoevropani.

2 8
možnosti
PK

Napsala jste to jednoduše, ale bohužel přesně. Vedle mě bydlí cikáni a Vietnamci. Navzájem se respektujeme. A žádný úřad nebo směrnice za tím nestojí. Ale může se stát, že se společnost bude více dělit a bude potřeba vybrat si “stranu barikády”.

17 0
možnosti
JJ

S tím tlačením na pilu máte naprostou pravdu.A můžeme vzpomenout parlamentní a hlavně presidentské volby..Vám karma.R^[>-]:-)

25 0
možnosti
Foto

J41a30n 15D16e51r85k96a

9. 11. 2018 11:18

Souhlasím, že tlačení na prezidentskou volbu bylo okaté. Ok, ale co je na Hradě teď... nemyslím tím jen osobu prezidenta ale také jeho hradní partu. Jednomu je z toho smutno.

2 5
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,04
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články