Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Netusim kolik ma ceska a kolik nemecka prodavacka v Kauflandu. Vychazejme z toho, ze ta nemecka bude mit pri zakonem stanovene minimalmi mzde neco pres 1300 € hrubeho, cili kolem 1000 cisteho.

Dale si muzem povidat o tom ze v Nemecku je na zakladni zivotni potreby dan 7%. Ze nemecky kaufland ma otevreno od pondelka do soboty od 8 do 20 hodin a o nedelich a svatcich ma zavreno.

Ovsem v Nemecku jsou silne odbory, cili predpokladam ze ten plat nemecke prodavacky bude mnohem vyssi tage ze cela organizace bude ponekud jina nez u tech ceskych manageru.

Svagrova byla kdysi zastupkyni vedouciho jakesi vellkoprodejny na sidlisti v Bohnicich, to nebyla organizace, to byl mozna organizovany chaos.

0 0
možnosti
JB

J75i87r31i 92B85o98r

9. 11. 2018 11:04

Produktivita zlatých ručiček nižší. Není to o práci ale o organizaci práce. Daň na potraviny v Německu 7%. Náklady na život vyšší. Těch levnějších položek až zas tolik není.Zkuste někdy ty kvalitnější obchody jako je REWE nebo EDEKA atd.

0 0
možnosti
VV

Netusim co by na nich mohlo byt kvalitnejsiho. Rewe je v podstate koncern kteremu patri mnoho maloobchodnich prodejen i s jinym vyvesnim stitem. A Edeka je v podstate druzstvo, kde nemale procento patri odborovemu svazu. Prave kvuli nedobre organizaci a frontam u pokladen tam nakupujo opravdu jen v nouzi.

0 0
možnosti
GK

Nevim kolik muzou napr. delat provozni naklady na 1 den. (sviceni, topeni/klima, etc.)

Asi malo to nebude. V Nemecku je ten Kaufland o ca. 60 az 65 dni v roce otevren mene. Ma proste zavreno. Tim mu samozrejme staci i mene personalu. Nemusi platit priplatky za nedele a svatky, tolik topi/chladit, svitit, atd.

To asi nebude zrovna malo usetrenejch penez, nemyslite?

1 0
možnosti
Foto

Obchodům u nás se vyplatí mít otevřeno o nedělích a svátcích, protože zájem Čechů o nakupování v tyto dny je tak velký, že tržba v tyto dny zaplatí plat personálu topení, svícení. Kdyby to bylo prodělečné, tak Kauland zavře. V Německu je to dané i tím, že je to země náboženská a tam slaví i náboženské svátky a mají v tu dobo zavřeno.

4 1
možnosti
Foto

Za vším hledej ČNB, která od doby Zemanovy vlády sterilizuje měnu, tedy udržuje nízký kurs koruny.

0 0
možnosti
Foto

Porovnávat ceny v Německu s čokoládou je zavádějící. V Německu v Kauflandu bylo něco levnější, ale většina zboží byla dražší. Co bylo v Německu lepší byla kvalita, protože tam nedodává Babiš. Kupuji v Německu 13 let. V současné době v Německu ceny stoupají za máslo vajíčka a podobně. Prodavačka v Německu se netváří tak, jako u nás a to jako kyselý zadek. Usmívají se popřejují vám hezké svátky a podobně. Prodavačka má větší plat, ale má o proti nám dražší životní náklady.

6 0
možnosti
VV

Pane KIndle maslo sice stoji v soucasnosti kolem € 1,50 oproti 1€ pred rokem a pul.

Ovsem vejce z Bodenhaltung stoji stejne jako pred 15 lety kolem 1 €. Mouka treba take ponekud zdrazila ale cukr je zase proti lonsku o hodne levnejsi.

0 0
možnosti
PP

Prodavačka se v německém Kauflandu usmívá, na 1 prodavačku vyjdou vyšší tržby, tedy vyšší produktivita práce.

2 0
možnosti
DT

Ok, má jistě daleko vyšší plat, ale také daleko vyšší základní výdaje. Když jde k doktorovi, stojí ji to ne 30 korun, ale 10 euro - což je... kolik? 260?

MUSÍ ne že chce, ale musí zaplatit odvoz odpadků. Dejme tomu 280 euro ročně - kolik za tohle platí česká prodavačka?

Kolik stojí českou prodavačku kubík vody, kterou se myje? V Německu to je od pěti (velice velice "levné") do deseti (je považováno za drahé) euro. Kolik stojí elektřina? V Německu 37 centů plus mínus za kilovatu. A tak by se dalo pokračovat od pojištění (a některá mít musíte a jiná chcete) po služby jako kadeřník... služby, které prostě chcete, kdo by chtěl žít jako bezdomovec...

Proto má německá prodavačka víc peněz. Ve skutečnosti víc peněz nemá...

12 2
možnosti
PK

Souhlas. Omylem jsem dal -

:-)

1 0
možnosti
LB

- Západoevropské obchodní řetězce si nemohou dovolit platit zaměstnancům v západoevropských zemí méně než částku v nějakém vztahu k průměrným výdělkům v podobných oborech. Proto ty násobně vyšší mzdy. A proto tam i u nás začínají zavádět různé systémy "zaplať si sám", aby i zbytek těch holek od pokladen mohli propustit.

- Západoevropské obchodní řetězce z marží na Východě dotují svůj provoz na západě.

- Západoevropské obchodní řetězce vytvořily ve východoevropských zemí bezkonkureční prostředí kartelu Kauflandu, Lidlu, Billy, Tesca ... kam jinam můžete jít nakoupit? Soukromé večerky tvoří ve srovnání s supermarketovými řetězci mizivé procento obratu.

- Soukromá večerka s obratem nula celá nic nakupuje zboží mnohem dráž, než řetězec v objemu tisíců tun. Obchodní řetězce drží producentům nůž na krku a ceny jim diktují. Producenti na západě nemohou podkročit místní standardní kvalitu, zde na východě se opět blíží té standardní, tj. hnusné kvalitě. České potravinářské firmy jako je Hamé jsou pak odstrašujícím příkladem toho, jak rychle se "zlaté české ručičky" naučily neuvěřitelným způsobem, krást šidit a svými drahými neztravitlenými hnusy fackovat spotřebitele.

- V zemích jako je Rakousko existují alespoň v omezené míře obchody s potravinami se státní účastí. Působí tedy proti výše uvedeným kartelům jako malá, ale zaznamenatelná konkurence. U nás zkorumpovaní, zaprodaní a zrádcovští politici rozhodli opačně.

- Západoevropské obchodní řetězce k nám sice vyvážejí obsah svých popelnic pod značkou "potravina", nicméně ta doprava něco stojí.

1 3
možnosti
MB

Taky jsem přemýšlel a za startovací čáru pak vidím 1945 - konec světové války. Německo doslova napadrť - Česká republika v zásadě nepoškozena. Oni dřeli - my budovali. Proč se Komunisté rozhodli za éru své vlády = Připravit levný výprodej NH cizím investorům, nechápu. Nicméně - podařilo se to! Bez ideologického balastu, se dá konstatovat, že - 2. sv. válka, pro německého, rakouského pracujícícho a důchodce - Přinesla méně škod - jako těm našim, za dobu konání tkz. NE Reálného socialismu. Dotazy bych podal na - ÚV KSČM. Politických vězňů 9 111 21 Praha 1. tel: +420 222 897 111 (ústředna). Tam to musí vědět ! ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Česká republika v zásadě nepoškozená? A odkud se vzalo poválečné tvrzení českých ekonomů o válečných škodách ve výši 1 bilionů korun, tedy 8 tehdejších národních důchodů?

0 0
možnosti
SR

Jednoduchou teorií je, že firmy z venku k nám přijeli vydělat, ne dotovat českého člověka. Protože máme nižší platy, musí nasadit vysoké ceny, aby měli aspoň stejný obrat, jako v jejich zemi. Takže držet nízké náklady, což se nejlépe dělá u mezd, prostě nezvýší je, když se zvyšují náklady ostatní. Prodávat nekvalitní a ošizené nízkonákladové zboží, protože Češi chtějí nízké ceny. Nasadit vysoké marže. A než politici v Česku vůbec zareagují a pomalí zákonodárci schválí, jsou v balíku.

2 3
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Nenapravitelný optimista, který věří, že nakonec pravda a rozum zvítězí nad lží a demagogií. Databázový programátor, který by se nicméně daleko raději živil jako spisovatel. Táta dvou dětí, jež by nejraději pořád viděl ve věku, kdy začínaly chodit a mluvit, což je již neskutečně dávno. Hloubálek, kterému nedá spát, proč Kaufland v Německu má ceny o 10 % nižší než v Česku, ale německá prodavačka má plat 3 krát vyšší. A proč na tuto otázku nedokázal zatím odpovědět žádný ekonom, finanční mocnář, politik či jiný vševěd.

Seznam rubrik