Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč musí mít německé prodavačky poněkud vyšší platy:

Nabídka v bazaru: Elegantní černý kožich breitschwanz, vel. M, koupeno v Německu (původní cena v přepočtu cca 125.000,- Kč) za 25 000,-Kč, perfektní stav

0 0
možnosti

Pokud ve firmě mzdové náklady tvoří 1% celkových nákladů. Když v takové firmě platy zdvojnásobíte - tedy výrazně, náklady se zvýší o jediné procento - tedy nepatrně.

Tímto zjednodušením se snažím ukázat, proč na Západě mohou mít tak výrazně vyšší platy - prostě firmy na platy dávají trochu více než u nás.

0 0
možnosti
Foto

Velikost mezd je přímo úměrná počtu kapitálových statků vztažených na jednotlivce na daném území.

1 0
možnosti

Tak jsem nakoukla, prodavacka v Nemecku 1100 EUR mesicne.

Coz dela 28 300 korun v prepoctu.

Plat prodavacky v ceskem Kauflandu ma ted byt po zdkusebni dobe 26 000 kcs. Ja teda kvuli tomu psat ufnukabe blogy nebudu.

0 0
možnosti

Nejsem fanatický obdivovatel Západu, ale ... V Německu existuje snad 5 možností zaměstnání u řetězce. Tady bych si tipnul, že jde o sedmdesáti hodinový úvazek. A nemusí jít o tzv. stálý pracovní poměr.

Takže srovnávejte srovnatelné.

0 0
možnosti

No, v Cesku vydelame prumerne 2 x vic nez v treba v Bulharsku. Proc by meli zamestnanci tam vydelavat jen polovinu toho co v Cesku?

Jestli si nekdo nevsimnul, system pracuje na zaklade nabidky a poptavky. Za systemu, ktery pokrok Ceska zpozdil mezi 1949 a 1989 o 40 let by tyto prodavacky vydelavaly jen desetinu toho, k cemu se dopracovaly jejich kolegyne v Nemecku.

Kazdy habitualni frfnal by si mel(a) pred verejnym frfnanim udelat bilanci, co pozitivniho pro vlast anebo pro svet udelal(a).

0 0
možnosti

Hlavně, že Vy máte vzdělání pro taková porovnání. A že se divíte zrovna u jedné profese? No, nic. Asi jste se nudil.

0 0
možnosti

Tak ta profese je naprosto srovnatelná, zvlášť když vlastník v obou zemích je tentýž. Ale souhlas, že je to zbytečně dlouhé, já bych raději šel s nějakou děvou na rande:-)

0 0
možnosti
Foto

Vaše teorie a vývody jsou zcestné. A kulhají na všechny nohy i kdyby byly pestré jako stonožka. :-)

4 0
možnosti

Divím se, že paní Tenzler žije v Německu a neví že poplatek 10 eur u lékaře byl zrušen za Schrodera, tuším 2012. Paradoxem je, že Němci to udělali i proto, že lidé chodili hodně k lékaři aby ten čtvrtletní poplatek využili. Četl jsem, že chodili cca 11x ročně, kdežto Skandinávci ani ne 5x.

1 0
možnosti

Pane Kuchto naopak, ten byl za vlady Gerharda Schrödera zaveden rudou ministrini Ulou Schmidt. A zrusil ho Daniel Bahr z FDP jak pisu.

2 0
možnosti

Nemůžete porovnávat cenovou hladinu jednotlivých zemí pouze podle cen v supermarketu. Tam se totiž prodává pouze jeden typ zboží a to takové, které lze naložit do kamionu a odvézt k prodeji do kterékoliv země. Toto zboží má pak ve všech zemích podobnou cenu.

Avšak životní náklady ovlivňují i náklady na zboží a služby, které takto odvézt nelze. Mám na mysli ceny bydlení, elektřiny, svoz odpadů, lékařská péče, vzdělání apod. Tyto výdaje jsou v Německu několikanásobně vyšší než u nás. V důsledku toho pak např. procentuální podíl obyvatel vlastnících nemovitost je o dost nižší v Německu než u nás.

0 0
možnosti

Nekolikanasobne? Za byt platite stejne v nemeckych jako v ceskych velkomestech. Za lekarskou peci neplatite v podstate nic. Jen tech 5€ za lek. Vzdelani mate zadarmo. Elektrina, konkretne zde 0,21€/kWh za odpad nevim ten je zahrnut v provoznich nakladech spolu s pojistenim ci platem domovnika.

2 1
možnosti
Foto

Ani jedna z vašich teorií není správná.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS