Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já nevím, co se Vám na ČT nelíbí. Pozve si člověka, který dostal od druhého nejmocnějšího člověka medaili, a on se na to vykašle. Nenaštve to? Zajímavý pořad je v pr-achu. A Vás taky ne a ne pozvat. A že by to k vyvážené objektivitě přispělo, o tom nelze pochybovat.

Myslíte, že být na živu, udělil by mu tu medaili i sám Puškin? ;-D

14 4
možnosti
JN

Taková otázka mně přijde stejně smysluplná, jako byste se například ptal, komu z dnešních laureátů by udělil Nobelovu cenu za mír sám Nobel.

5 5
možnosti
MS

Jenom omezenec nevidí, že dnešní Rusko je zcela něco jiného, než Rusko před pár lety. :-/

4 3
možnosti
FF

To máte pravdu. Vládu jedné strany nahradila vláda jednoho muže.

6 1
možnosti
MB

Moc hezky napsáno. Karma.R^

7 7
možnosti
TH

Zeman řekne, že ČT je neobjektivní a jeho věrní ji začnou nenávidět. Zeman se obuje do intelektuálů, nazve je pražskou kavárnou a už to tu smrdí Únorem. Zeman velebí Rusko a jeho voliči jsou najednou hrdí, že jsme ze stejné slovanské krve...

Ať už on řekne cokoli, tak má jistotu, že to jeho stádečko bude chytlavě papouškovat to samé, aniž by podstatě rozumělo. Má volič Miloše Zemana vlastní hlavu?

26 11
možnosti
JU

J28a10n 24U88l32r80i66c24h

6. 11. 2018 9:42

Spis bych se ptal co dělaji “demokratické” strany špatne, ze je lidé nevoli. Vymlouvat se na hloupé volice je tak jednoduché. Ja třeba volil pana Drahose, ale bylo to spíše kvůli chování Zemana a té party kolem nej, než proto ze by me pan Drahos něčím významné oslovil a měl jsem z nej pocit ze háji zájmy českého národa.

5 0
možnosti
JL

K celé věci se vyjádřil publicista Jiří Černý, když Jaromír Nohavica odmítl pozvání čt.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/218411000371105/video/655006

2 0
možnosti
RC

Volate po objektivite, ale sam Nohavica odmitl v CT rozhovor...

14 1
možnosti
Foto

A divíte se?

Vždyť současná ČT je ještě na horší úrovni než komunistická ČST před rokem 1989.

8 14
možnosti
RK

Nohavica byl a je rusofil. Kdo je jeho fanouškem, tak to musí vědět. A sice zpíval Okudžavu nebo Vysockého, nicméně láska k Rusku v něm byla a to i v době, kdy se na Rusáky nadávalo ještě více než dnes.

Navíc je Nohavicovi 65 let, vyznamenání dostal až od Zemana a od dob spolupráce nespolupráce s STB je v mediální rovině spíše dehonestován a zatracován. S věkem roste v člověku touha po uznání a docenění toho, co udělal. Pokud nedojde naplnění, mnohdy se zatvrdí. V tomto kontextu motivaci k převzetí Puškinovy medaile vidím. Ostatně je to Puškinova medaile, už jen to jméno je pro Nohavicu lákavé a především je to medaile za přínos v umění, přestože média tlumočila především slova V. Putina o porozumění a přátelství mezi národy.

Kontroverzní je na medaili V. Putin. Ale stojí za zvážení, od koho ji Nohavica mohl vlastně přijmout? Od Gorbačova coby vůdce SSSR, příliš brzy, Jelcina nebo Medvěděva? Vylepšilo by to jeho profil? Nemyslím. Jelcin rovná se pro kritiky Zeman a Medvěděv je Putinova loutka. Každý z těch bývalých prezidentů má tedy nějaký škraloup... a jiný v odpovídající době nebyl. Z toho tedy plyne, že medaile z Ruska je zapovězená. Co dalšího je nebo není odtud zapovězeno?

Myslím, že před dvaceti lety by Nohavica medaili nepřevzal. Nicméně v dnešní době a náladě je to asi jeho jediná šance, jak nějakého uznání dosáhnout. Mediálně je již delší dobu (bez ohledu na Zemanův metál) odrovnaný. A v takové náladě se zkrátka stává, že člověk jde za těmi, kteří ho nezatracují.

Na tom, že Nohavica medaili přijal, má tedy i svůj určitý podíl česká kotlina a to, jak s některými lidmi nakládáme.

4 3
možnosti
RK

Samozřejmě v době Gorbačova žádná Puškinova medaile neexistovala.

0 0
možnosti
ŠM

Miluju jeho překlady V.Vysockého...a kdyby mi mělo vadit,že mu medaili dal Putin...důležitý je,za co ji dostal.....

14 0
možnosti
RC

dulezitejsi je, co udelal, ne co za to dostal...

3 2
možnosti
PB

..... teho Nohavicu s protestsongama registruju na scéně víc jak třicet let, byť sem si za tu dobu nekoupil jeho jediný LP, kazetu či CD - holt, vyrostl sem na bigbítu a kotlíkáře nemosim!,- ...... si teda říkám, že by nebylo vod věci vobohatit sa tvorbou hudebních publicistů a kritiků jako je Ranvolf, Klusák, Rejžek, Bezr, Alvarová a problém byl na světě,- že nevím vo keho vlastně de je vedlejší, si ale představte, že nikdo z nich NIKDY nic nesložil, nenapsal, nenahrál a nevydal jedinej song;-D?!? Tak ešivá vlastně voni temu Jarinovi to vyznamenání tak trochaj nezávidijou, žejo ?!

12 2
možnosti
MV

Dokážete rozpoznat rozdíl mezi autorem a interpretem a kritikem? To, že řeknu, že mi houska nesmakuje neznamená, že ji nutně musím umět i upéct...

7 4
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik