Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám to stejně, už ho asi nebudu poslouchat. Přestal jsem, když si vzal medajli od p.Zemana. Potkal jsem ho druhej den na Václaváku, nějakej automat ve mně zafungoval a já sešel z chodníku, abych mu ukázal, že je šlus. Vím jistě, že bez medajlí bych ho normálně pozdravil... Měl tak skvělou možnost napravit si v mých očích tu svou spolupráci už tenkrát. S p.Putinem tomu všemu nasadil korunu. Velká škoda. Je mi to líto.

8 3
možnosti

Jarek nikdy nebyl statečný člověk. To z něj udělala polistopadová média a jeho posluchači. Po r 89 nikdy neukázal ani stopu statečnosti a byl velice rád, že nemusí. Je na stejné lodi jako třeba božský Kája. Nechtěli nikomu ublížit, prostě chtěli jen hrát a užívat si života.

Nemohu říci, že by mi jeho postoj nějak imponoval. Ale ani jím proto nepohrdám, neboť pochybuji, že bych byl na jeho místě statečnější.

Nohavicu lidé srovnávají s Krylem. Jenže tihle dva byli z absolutně jiného těsta. Kryl byl rozený rebel. Vyžíval se v tom. Narozdíl od Nohavici.

9 3
možnosti
Foto

Ano. On to o sobě sám při nějakém rozhoovoru řekl, když jej lidi furt srovnávali s Vysockým. Vysocký byl pro něj hrdina, co by se šel bít i když by věděl, že dostane napráskáno. Sebe ale tak nikdy nehodnotil.

10 1
možnosti
KH

K50a87r10e26l 47H73a47g45e32r

5. 11. 2018 14:45

Škoda, že nejde číst popel, možná bychom se divili, kdo všechno spolupracoval....... Možná i ten glorifikováný, kultem osobnosti vyzdvihovaný občan Havel, kdo ví.......

13 3
možnosti
Foto

J81a42k30u42b 33R40o73t76h

5. 11. 2018 14:55

Možná i vy, kdo ví. |Možná vaše žena, kdo ví? Váš otec? Kdo ví? Vaše matka? Kdo ví? :-/

12 2
možnosti
VR

Tenhle ruský bard dovedl udávání a práskání na hodně vysokej level. Nogavica například podepsal v lednu roku 1989 petici, která požadovala propuštění Václava Havla z vězení. A vzápětí udal policii lidi, kteří mu ji k podpisu přinesli, kdo umí...a s řídícím důstojníkem, pod kterého spadal V letech 1987 a 1988 absolvoval minimálně patnáct schůzek.

https://www.lidovky.cz/domov/nohavica-a-stb-nova-fakta.A070210_121340_ln_domov_znk?fbclid=IwAR2dlXGX_E06JMOpEWWBB3kaYAk9DycjxlvhvHQ65bjCQJQRnjXJdlIuc0c

5 4
možnosti
Foto

No jo, on se možná prosadí i v Rusku. A pořád bude jenom ten Jarek s kytarou, jak jej znám už skoro 40 let. Písničkář, co nastavuje zrcadlo těm, co si udělají boha z kohokoliv, kdo bude mít aspoň tu odvahu nahlas říct, co vy si netroufáte. A vy taky pořád budete jen jedna z bezejmenných ovcí, co vždycky bečej jak bečí celé stádo.

21 7
možnosti
DV

D83a45v54i91d 81V86l79k

5. 11. 2018 14:38

Písničkář co spolupracoval s komunistickou tajnou službou je pro Vás stále nastavovatel zrcadel jo? Spíš handlíř s pocity lidí jako Vy, co mu to furt žerou.

5 7
možnosti
Foto

Pane Vlku, ani nevíte, jak s vámi soucítím. Za totáče jste svoji "statečnost" delegoval na Jarka Nohavicu - a on ji tak hrůzným způsobem věrolomně zklamal! A nejen vás, ale i celou vaši rodinu, ve vašem bydlišti už nebude znít zpěv a přestane vycházet slunce. Na rozdíl od Jarka jste zásadový a statečný člověk, jak jsem se mohl dočíst na internetových stránkách vaší prodejny kachlíků. Neprodáváte ty čínské, čímž jste přišel o pozvání Miloše Zemana na společnou návštěvu této země. Nemyslím to v žádném případě ironicky, smekám před vámi klobouk. Psát tak odvážné protinohavicovské články v roce 2018 - to je na státní vyznamenání za statečnost. A ještě byste ho mohl statečně nepřijmout, protože Zeman, Babiš a Nohavica...

20 13
možnosti
Foto

poslouchat ho nepřestanu ikdyž milejší mi jsou lidé, které mohu obdivovat nejen pro jejich dílo ale i osobní statečnost charakter a morální vlastnosti-ale velebíme často i horší a eticky mnohem více odsouzeníhodné lidi-viz Mašínové-takže při jeho kometě mě pořád bude naskakovat husí kůže a štípat v očích

1 0
možnosti
Foto

J68a24k78u65b 29R93o48t54h

5. 11. 2018 13:31

Otazníky

Ještě tišeji půjdou převzít svůj metál? / Snad nechtěj vlastní svědomí vzbudit?

Co kdyby diktátor metál nedal? / Budu už navždy fanoušky nudit?

Snad by ses básníku, snad by ses nebál? / Svědomí uteklo. Kudy, ach kudy?

6 2
možnosti
MV

Mně je vlastně jedno, že tu cenu převzal. Sice se divím, ale, poslouchat ho nepřestanu Básník je to excelentní. Vlastně po Zuzce Navarovy nikdo podobnej nebyl. Ale krásně se se slovama v písničkách mazlí Bára Poláková "kdyby vlasy měly vlasy, tak bys poznal nekonečno. Kdyby krávy byly mraky, tak by bylo polomléčno"

2 0
možnosti
AL

To co se momentálně děje a píše v tomto (a nejen v tomto) virtuálním světě, mě evokuje ke zveřejnění písně Bulata Okudžavy: BALADA O HLUPÁCÍCH

Bulat Okudžava

překlad: Jaromír Nohavica

Nevím jak bylo dřív ale dnes je to tak

že na každý verš je jedna fráze

a na každého moudrého jeden hlupák

a tak žije svět v rovnováze

Tohle pravidlo hlupákům žluč obrací

neboť poznat jsou zblízka i zdáli

všichni křičí na ně hlupáci hlupáci

a ta ostuda hlupáky pálí

3 1
možnosti
  • Počet článků 652
  • Celková karma 38,61
  • Průměrná čtenost 4974x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik