Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Už povstali noví kádrováci?

---------------------------------------

Kde se bere v těch lidech ta žlučovitost a potřeba se starat o druhé? Nebo bude opět umělcům "doporučováno", co mají zpívat a s kým se stýkat?

[>-]

4 0
možnosti
PK

Za svůj přátelský vztah k Rusku dostal nyní od prezidenta Putina Puškinovu medaili „za zásluhy o upevnění přátelství a spolupráce mezi národy a sbližování a vzájemné obohacování národních kultur“. Mezi českými rusofoby s duchovními obzory hovniválů to samozřejmě vzbudilo tsunami nevole, protože si něco tak hrozného jako přátelství s Rusy nedovedou představit. Musel to předpokládat. Přijet do Moskvy a nechat se Putinem vyznamenat znamenalo za těchto okolností pořádnou dávku odvahy.Ocení ji ti, kdož uvažují hlavou vlastní, ti, kdož nepodlehli protiruské propagandě a vidí Rusko a Rusy reálně, včetně všeho dobrého a špatného. Ti, kteří nemají pocit, že je třeba zabít nejen Puškina, ale s výjimkou Navalného, Pussy Riot, etc. vyhladit celou ruskou zem. Ti, kdož jim měří stejně, jako jiným zemím a národům, s nimiž se vyrovnávají podle ovoce, které přinášejí na trh.

1 3
možnosti
JO

Nepochopil jste, že to není proti rusům, ale proti Putinovi. Je to stejné, jako byste přijal medaili od Hitlera v roce 1933. To také ještě nezabil všechny svoje oponenty. I Putinovi to bude chvíli trvat.

2 0
možnosti
VM

Je to o úhlu pohledu, o tom, čemu chcete a nechcete věřit, co jste a co nejste ochotni přijmout.

Přičemž nejhorší je hltat mainstream bez použití vlastního rozumu.

Jarka jsem měl rád a vím proč jsem ho měl rád a budu ho mít rád i dál.

3 1
možnosti
JO

Pokud je schopen ještě teď Nohavica schopen zazpívat píseň Pravda a Lež a potom si potřást rukou s Putinem, tak už mu opravdu nemůžu věřit ani slovo.

Přestal pro mne být písničkářem a je pouhým interpretem bez svědomí.

0 1
možnosti
JN

Jo . Soudit někoho, kdo něco umí, něco dokázal a přitom být nula je tak lehké....:-/

2 1
možnosti
ŠB

Ta diskuze je boží. Něco jako diskuze se Sparťanem, kterému se snažíte vysvětlit, že křičet "Jude Slavia" fakt není moc chytrý. A on nechápe podstatu, protože přece rudé srdíčko, železná Sparta, jeho klub přece. No a tady je to zase o "náš Jarek", ale jinak stejný..... Jako story s STB bych ještě pochopil, fakt šílená doba, ale Pitomia s Putinem fakt už ne. Zřejmě s tím chlastem skončil pozdě, škoda.

4 2
možnosti
Foto

A já chci a budu.

Říše se hroutí, verše básníků nezemřou. O JENOM BÁSNÍCI OBČAS UMÍRAJÍ, KDYŽ SE PO NICH PLIVE MOC.

PAN vLK SE ZAŘADIL. :-)

7 3
možnosti
DV

D66a72v41i68d 82V16l52k

6. 11. 2018 9:25

Pan Vlk jen napsal svůj názor. Vy máte jiný taky jste ho vyjádřila, taky jste se zařadila? Uznávám je to blbý jak je tahle země názorově rozdělena, ale to já na triku nemám paní Valíková.

5 0
možnosti
JK

J16o58s80e91f 91K93l42a62t

5. 11. 2018 22:10

Dík,souhlas a lítost

3 0
možnosti
MB

Sorry..ale tady to musím taky trochu mírnit..

Chcete se "zamyslet nad tím, jak moc někteří lidi vytvářejí o sobě falešný obraz"?

Nemělo by to být o tom, jak si někteří lidé vytvářejí falešný obraz o druhých?

Nohavica, pokud si pamatuji, se nestylizoval nikterak ostře do role "rebela proti socíku" ..to je váš obraz, který jste si sám o něm vytvořil. Byl to písničkář, který zpíval o všem možném, co lidi prožívali a co je oslovovalo. Ano, občas se otřel o lampasáky atd ..nebo jednou o tajné (Haleluja https://www.youtube.com/watch?v=WZ-Vzgq-fhc ) kde se vlastně ještě za komunistů vyzpíval z toho, jak na něm zapracovali.

Ale nikdy vás snad nepřesvědčoval, že otevřeně bojuje s režimem. Nikdy nevedl život disidenta.

Takže to byl váš falešný obraz o něm tenkrát. A následuje další váš falešný obraz o něm dnes (udavač). Proboha, to, že někdo byl registrován a zpovídán STB ještě neznamená, že "udával" lidi, kteří z toho pak měli problémy. Prostě jen tenkrát (jako většina oslovených lidí) nedokázal poslat někam a hrál s nimi nějakou hru "aby se vlk nažral a koza zůstala celá". Asi takový nejobvyklejší postoj. Nebyl to sice žádný hrdinský postoj... ale to nebylo žádné udávání, ze kterého by měl prospěch nebo někomu škodilo.

Takže ten obraz bezskurpulózního udavače je také falešný.

Nohavica jistě trpěl tím, že v jisté době podlehl (viz Haleluja). Ale život je o tom poučit se a posílit. A to on dokázal. Skoncoval s chlastem a dnes již dokáže odolat nátlaku ...třeba zrovna takových novodobých kádrováků.

Já mu nic nevyčítám. Na seznamech STB byl kde kdo, včetně známých disidentů. Ani je si netroufám soudit, když neznám okolnosti jak se tam dostali a co konkrétně dělali.

22 1
možnosti
VH

Ahoj Davide, klobouk dolů, tenhle text by se měl dostat do čítanek. Vyjadřuje přesně, kde jsou hranice principu morálky. Principu, který pomáhal přežít hrůzné podmínky jakékoli ideologie. Děkuji!

15 6
možnosti
AL

Přesně tak, píšu o tom občanu Vlkovi níže.

:-)

1 1
možnosti
JK

J66a59n 21K33l20á45s16e43k

5. 11. 2018 19:08

KarmaR^

Byl to rebel, rebel řízený StB ...

6 3
možnosti
Foto

Nějaký zakomplexovaný novinář z Novinek kdysi dávno napsal, že byl řízen StB a tak je to pravda. ;-D;-D;-D

2 2
možnosti
  • Počet článků 652
  • Celková karma 38,89
  • Průměrná čtenost 4974x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik