Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

V zahraničí budete vždycky méněcenní. Vidím to i na sobě, že když mě ošetřuje člověk s přízvukem, tak si nechtěně automaticky kladu otázky, kde vlastně studoval, jaký je jeho stupeň odbornosti, jestli to není první lepší zubař k mání, protože jich máme nedostatek atd.

Němec nic takového nahlas nemůže říct, ale v duchu se na východňáry dívají skrz prsty, stejně jako my se díváme na východní pracovníky.

4 5
možnosti
VS

Všichni jsou rasisté, vidím to na sobě, já sama jsem rasistka. Všichni koukají na porno několikrát denně, vidím to na sobě, sama to dělám. Všichni...

Víc skvělých doktorů cizinců a "vždycky" už platit nebude.

4 2
možnosti
BH

A o tom to je. Poznávat cizí kraje a zařídit se podle svého uvážení.;-)

12 0
možnosti
JZ

J52a43n 21Z65í97m17a

22. 10. 2018 19:58

Je to hezký článek. možná by to stálo zato poznat i jiné kraje v Německu. Bohužel jste zavítal mezi Šváby a ti nejsou zrovna oblíbení. Za zkoušku by stál Berlín a určitě Brémy. Tamní jsou velice sympatičtí. Věřte, po pár letech si Němce zamilujete. p

Pro jejich pořádek, slušnost, i lidskost.

Chce to jenom je dobře poznat...

7 0
možnosti
VV

Svabi ziji vychodne od Stuttgartu. Ve Freiburgu a take Schwarzwaldu ziji Badenser.

A mezi studenymi cumaky z Pruska bych zrovna zit nechtel. A nebyt te priserne reci, kterou ve Freiburgu mluvi by se mi tam opravdu libilo tak, ze bych si dokazal predstavit tam zit.

0 0
možnosti
MK

Karma. :-)

Není nad osobní zkušenost.

11 0
možnosti
MG

Zijem od roku 2013 v Nemecku, predtym 3 roky v Prahe a 3 roky v Istanbule. Byrokracia je v Nemecku neskutocna a takisto si tu clovek neustale musi davat pozor na to, co podpise. Avsak - ako pracovnik zenskeho pohlavia sa citim v Nemecku ovela lepsie (hlavne v mojej oblasti - inzinierstvo, energetika) nez v CR, Istanbule ci na Slovensku. Internacionalizmus vyplyva aj z velkosti Nemecka a z ich historie. Zaujala ma veta, clovek je tam doma, kde je najviac "svoj". Vdaka Vam mi doslo, ze tu ostanem.

7 0
možnosti
MB

To je naprosto v pořádku. Každému vyhovuje něco jiného.

6 0
možnosti
JS

J77o87s59e39f 60S41u50k

22. 10. 2018 14:41

moc vám přeji to, že máte možnost srovnání..a možnost si vybrat..Věřím, že to pro nás všechny tak zůstane, pokud mladí lidé vašeho smýšlení nebudou utíkat "za lepším" a budou si hlídat svobodu DOMA.

6 0
možnosti
RM

Hodně špatně napsaný článek, málo faktů a mizerný sloh a ve finále se toho moc nedozvíte.

3 22
možnosti
Foto

Nehanil bych. Sdělil co chtěl a tom to je. Nepsal přece F.L. Věka.

12 0
možnosti
MR

M81a46r70t31i29n 76R55ý85d40l

22. 10. 2018 13:36

Výborně, jsem rád, že jste to takto napsal. Mám podobnou osobní zkušenost z Rakouska z jiného oboru. Miluju tu přírodu, za x let mého pracovního pobytu jsem se tam s manželkou chtěl odstěhovat, ale dnes to vidím nějak podobně jako vy. Zůstávám doma v ČR. Jediné co mi v ČR vadí, že se nedodržují dohody a že se jen lže. Jen bych dodal, že bych povinně nařídil všem studentům po ukončení studia, ať už středoškolského či vysokoškolského, roční stáž v jakémkoliv evropském státě, aby si uvědomili co mají doma. Mám rodinnou zkušenost z Anglie, Itálie a Dánska, všichni se rádi (až na Dánsko) vrátili zpět do ČR. Karma

13 2
možnosti
JZ

No tak ta Vámi navrhovaná povinnost jet po studiích na rok do zahraničí je pro mě tak děsivá, jako povinná vojna. Nevím, proč by mi někdo měl přikazovat na rok opouštět rodinu a přátelé a jet někam do ciziny, když s mi tam nechce. Co bych tam rok dělal, když tam nikoho neznám? A kdo by mi tam platil pobyt a život? Proč bych měl jen tak pro nic za nic žít v nějaké díře v Norsku nebo kde probůh? Nehledě na to, že to stejně spoustě lidí nepomůže a zůstanou, jací byli. Já jsem osobně procestoval mnoho zemí, a je to zkušenost k nezaplacení, ale povinně a na rok bych nechtěl jet nikam. A kdybych chtěl poslat někoho někam, kde si začne vážit Česka, neposílal bych ho do vyspělejších zemí, ale do zemí jako je třeba Ukrajina nebo Maroko, z něhož jsem se teď vrátil. To si teprve člověk váží Česka!

5 1
možnosti
JV

J59i32r84i 27V66r35a19b50e87c

22. 10. 2018 13:19

Ten kdo se neumí v cizině integrovat, tam nemá co dělat. Má zůstat na zadku doma .

4 7
možnosti
SB

Doufám, že tohle stanovisko budete zastávat i v případě, že bude řeč o migraci z Asie a Afriky do Evropy.

7 0
možnosti
SB

Článek mě překvapil. Děkuji za něj.

10 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3982x
Nejen o zdravotnictví z pohledu začínajícího lékaře.

Svá studia jsem obohatil stážemi v zahraničí - v USA, v Německu a v Číně. Rád se vzdělávám, zajímám se o veřejné dění a svoje zkušenosti a postřehy budu rád sdílet s ostatními.

 

Seznam rubrik