Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-).....Máte v jádru pravdu! Bavím se v duchu myšlenkou, co by se stalo, kdyby se lidé dohodli a nešli při doplňování senátu volit, čili....chyběla by třetina senátorů. To je ale opravdu jenom sen, protože každého kandidáta by volila rodina, příbuzní a známí,(což vypadá na letošní volby), takže....je to neuskutečnitelné! R^R^R^

2 3
možnosti
JZ

J44a88n 27Z43i50e91g44l24e86r

16. 10. 2018 10:09

Nováku, oni jsou opravdu duševní gigant. ;-D;-D;-D

8 0
možnosti

Podle téhle argumentace bychom mohli zrušit také Kancelář prezidenta republiky vč. prezidenta.

8 1
možnosti
LB

Senát na provozních nákladech ušetřil za loňský rok 10 milionů, Kancelář prezidenta republiky naopak přetáhla loni svůj rozpočet o 50 milionů, a to za Zemana jde na ni ze státního rozpočtu daleko víc peněz, než kdysi za Havla i Klause.

A Zemanova patrička v čele s Mynářem už dokázala zobchodovat i areál Pražského hradu, kdy přes protesty památkářů pronajímá prostor za katedrálou člověku, jehož zaměstnanci posílají finanční příspěvky Mynářově straně SPO.

Zajímavé je, že tento pronájem je možné realizovat bez výběrového řízení. Kdyby si něco podobného dovolil starosta Dolní Horní, už by se o něj zajímaly orgány činné v trestním řízení.

3 0
možnosti
PV

Nebojte, treba za 4 roky /pokud dojde ke zmene smeru v PS/ budete moct psat oslavne ody na vitezstvi Vasich oblibencu v Senatu (jak uz o tak byva, vzdy se voli vicemene proti vlade), zatim co jini se tu budou rozcilovat nad jeho zbytecnosti.

1 0
možnosti

Třeba už za dva. Ovšem zatím autor nechápe účel třetinové volby.

1 0
možnosti

To, že je senát zbytečný, se shodneme. Jedná se o druhou ligu. Nicméně, jeho výsledky nám dávají docela slušný přehled o tom, kdo si jak vede a výsledky bych rozhodně nepodceňoval, ani omylem.

0 0
možnosti
PB

P98e29t95r 76B60u10r94i35a86n

16. 10. 2018 9:35

Levice spadla držkou do bláta, prezident mluví jako kanadský dřevorubec a vina je tím ODS.

Hezké myšlenkové pochody. Takové objektivní.

Mimochodem, odkud berete ty myšlenkové obraty, že třetina voličů volí procentuálně jinak, než tři třetiny?

12 0
možnosti
MK

Pane Zeman, já jsem si vždycky myslela, že ta shoda jmen je jen náhodná, ale jak to tak sleduji z vašich blogů, tak mě utvrzujete v opaku. Ale máte na to samozřejmě právo. Ono se tady nejedná jen o senát, oni ti voliči dali najevo co si o současné politice myslí i v komunálních volbách A tam dostala současná garnitura docela na frak. Propad ČSSD a KSČM je hodně viditelný. A ANO si holportem s nimi spíš pod sebou podřezává větev, to už podle mě dochází i panu premiérovi. Je potřeba se na to dívat jako na celek.....

11 1
možnosti
Foto

Je ta shoda jmen náhodná. Voliči dali najevo? A co? Jedině to, co si o senátu myslí. Býval jsem voličem ODS, jsem poměrně věrný člověk, tak jsem si myslel, že u toho zůstanu. Ovšem ta nesmyslná štvanice, kterou rozpoutal Fiala na Babiše, mě odradila. Schopnost přijmout prohru a pogratulovat vítězi, je vlastností velikánů. To ODS bohužel nepředvádí.

Volby s účastí 15 nebo 16% by snad neměly platit. S demokracií totiž nemají co dělat. Něco se s tím musí udělat, aby senát měl nějakou podporu. Takto nemá žádnou.

0 1
možnosti
MB

Tak se přece nedá uvažovat. Senát je součástí systému. Podobně, každá hra má svá pravidla. Není možné hrát hokej a vypustit 2 třetinu, protože mne nebaví. Přesto hradní hokejista přichází s nápady. Jejich šíře, je až neuvěřitelně úsměvná - Od Brouka kůrovce, přes splavnost říčních toků, Senát zrušit a zároveň dát Kuberu do čela - nahradit vládu prezidentským systémem, Foldyna nemůže abdikovat a pokrok jde z Východu. Tak nějak se vyjadřovali komunisté, ke všemu - zesměšnili se. V životě by mne nenapddlo, že se jich zastanu! Taky mleli kraviny - vyjadřovali se nicméně slušně! ... :-)

8 0
možnosti
PK

a jakého systému? proč ho nepotřebují na Slovensku? vy skutečně nevidíte ty trafiky pro neúspěšné....?

4 3
možnosti
SB

Před volbami dávali redaktoři ČT i otázku kandidátům do senátu, zda je důležitý nebo by se měl zrušit. Bylo to směšné, pokládat tuto otázku kandidátům. Proč se nezeptali lidí na ulici ? S vašim článkem naprosto souhlasím. Vážím si poslanců a ústavního soudu a senát považuji za zcela zbytečný a dobré koryto pro důchodce.

3 5
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik