Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy máte pocit, že u nás jsou duchovní a církve nad zákonem?

Navíc z trestního oznámení na kněze kvůli jeho kázání při bohoslužbě mrazí. Ono tak nějak evokuje neblahou nacistickou a komunistickou éru, kdy duchovní byli zatýkáni a vězněni kvůli svým promluvám.

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=682878

Předpokládám, že stejně nekompromisní budete při kázání nějakého radikalního Imáma nebo předstvitele jiného náboženství, který bude hlásat nenávist ke křesťanům a budete tvrdit, že není možné aby někdo šel do vězení nebo byl trestán za kázání.

2 24
možnosti
SB

Opět jako vždy překrucujete jazykový význam výroku jen proto, abyste dospěl k zámince zastat se migrantů a islámu.

Pan poslanec píše o tom, že pan farář byl žalován za názor.

On feministky podrobil tvrdé kritice, ale nevyzýval k tomu, že by měly být fyzicky likvidovány.

Když immán bude hlásat, že jeho náboženství je to pravé, nikdo ho nebude žalovat.

Když však bude hlásat, že muslimové mají likvidovat nemuslimy, už to není názor, nýbrž nabádání k trestnému činu.

Je mi však jasné, že tohle číst nechcete. Chcete být bojovníkem za islám, přestože sám muslim nejste, a za migranty, přestože sám migrant nejste.

Převracíte jakékoli výroky takovým směrem, abyste měl záminku zase napsat něco v tom směru.

21 2
možnosti
SB

Pane europoslanče, Váš nadpis mě tak silně zaujal, že mi to nedalo a odpověď píši ještě předtím, než si přečtu (a upřesňuji, že se zájmem přečtu) samotný blog. Pokud tam bude kvůli tomu nějaká nepřesnost, tak se předem omlouvám.

Komunisté jsou pryč od válu už téměř třicet let. To, že feministky někoho žalují kvůli názoru, tudíž není tím, že by si brali vzor z komoušů, nýbrž tím, že naše doba dává zelenou těm, kteří nadřazují přehnaně intelektuální přístup nad přístup s vyrovnanou hladinou intelektuálna na straně jedné a prosté selské logiky na straně druhé.

Ty feministky se v ničem neinspirovaly u bolševiků. V každé populaci (a píši v každé, tedy bez ohledu na to, zda si bolševickým režimem prošla, či nikoli) je určité procento potrhlých intelektuálů neuznávající zmíněnou potřebu vyrovnanosti hladiny (jakož i opačného extrému - vyložených primitivů, rovněž neuznávajících onu potřebu, ale z opačného hlediska, tedy jdoucích za přízemními záležitostmi bez intelektálního obsahu, nicméně o nich dnes psát nebudu, neboť Váš blog nastavil téma tím prvním směrem).

V demokratickém režimu samozřejmě nemohou být hlasatelé přehnaného intelektualismu zavíráni, ale bylo by normální, kdyby si mohli pindat mezi sebou bez velkého zájmu sdělovacích prostředků a bez určitého fandění ze strany ze strany politiků a soudů. Ale když se z každého ujetého člověka nebo názorového hnutí dělá mesiáš příštích dob, nedivme se, že jim rostou křídla.

Například v normálůní době by squatteři neměli šanci dlouhodobě obsadit budovu, která jim nepatří, a ještě si klást jakékoli podmínky.

A v dnešní době?

Praha, 8.4. 2016/ Cenu Františka Kriegla za občanskou statečnost pro rok 2016 získalo Autonomní sociální centrum Klinika.

Například zrovna u udělení této ceny (ale je to jen jeden z mnoha příkladů) hledejte kořeny onoho trestního oznámení. Říkám "kořeny" neříkám "příčiny"

Přímá souvislost mezi oněmi dvěma věcmi není, ale obě vyrůstají ze stejného květináče intelektuálních pokrytectví a přehánění.

10 1
možnosti
MT

Uz by se mely konecne ty extreme radikalni feministky postavit mimo zakon, zakazat a trestat. Uz davno se vymkly kontrole.

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

Občas s Vámi, pane Zdechovský, nesouhlasím. Tentokrát to ale není ten případ. Karma.

8 0
možnosti
Foto

pana Hermánku vy si radši nastudujte jak je to s tou elektřinou a kdo byl Galvani ať se příště nedivíte tvrzení, že vás ovládají bioelektrické impulsy ;-)

1 1
možnosti
VJ

kde se vůbec vezme takový komický spolek jako je Ženská lobby a kdo ho platí? doufám, že ne my ze svých daní

24 0
možnosti

Piťhovo kázání ve svatovítské katedrále bylo naléhavé. A bylo naléhavé oprávněně. Bylo a je na místě. Gender politika obecně dosahuje absurdní výstupy. I pro mne - nevěřícího.

46 0
možnosti
SL

Gender politika obecně dosahuje absurdní výstupy. I pro mne ...

S tím souhlasím ;-D;-D;-D.

4 0
možnosti
SN

:-).....Souhlas! Sledoval jsem nedávno v TV kde se řešilo "manželství" stejnopohlavních dvojic. Velmi zajímavé! Všechny tyto aktivity jsou jen zástěrkou k rozvrácení staré evropské kultury. Profesor Piťha mluvil o homosexualistech, což se dost podstatně liší od slova homosexuál.

Salámovou metodou, podporou Prag pride, prostě musíme dokázat, že jsme utlačovaná menšina, společnost nám ubližuje, to my si nedáme líbit! R^R^R^

33 0
možnosti
IB

I32v93o 83B45o76u94š83e

12. 10. 2018 6:30

Rozvraceni stare evropske kultury.... bozinku, to je blabol.;-D

0 16
možnosti
Foto

Nevím jestli trestní oznámení je to správné řešení, nicméně vím, že jako právní stát, za který se ČR považuje a s čímž asi snad souhlasíte i vy, má právo trestní oznámení podat kdokoliv a je věcí příslušných orgánů, jak s ním naloží. To je totiž základní vymoženost demokratické společnosti, že občan, domnívající se že je porušen zákon, má právo žádat nápravu.

K dané kauze si myslím, že je nutné křesťanům a speciálně katolíkům co nejčastěji klepat přes prsty, aby si nezačali vyskakovat a abychom nedopadli jako s Islámisty.

2 7
možnosti
Foto

Myslím, Martine, že se v obou bodech mýlíte.

1. Podat trestní oznámení nebo občanskoprávní žalobu měl každý i za komunistické diktatury a také ho využíval, i když méně často, než nyní (žaloby o rozvod manželství jsou nyní daleko častější).

A u některých trestných činů byla a je dokonce tzv. oznamovací povinnost. Výčet těch trestných činů je na netu. Určitě k nim patří terorismus, vražda a podobně.

2. Naprosto nerozumím tomu, proč by křesťané a zvláště katolíci měli být "biti". Já katolíkem jsem, i když v tu vyšší bytost na nebi příliš nevěřím. Ale věřím v křesťanské zásady, na kterých stojí naše civilizace.

Myšlenka, že by snad dnes katolíci prosazovali svou víru "islamistickým stylem" je, s prominutím, naprosto směšná. Ano, před x-sty lety to dělaly i křesťanské církve, ale doba upalování heretiků a čarodějnic je snad už dávno za námi.

4 2
možnosti
PB

P95e66t74r 41B44u94r67i14a77n

12. 10. 2018 1:08

Souhlas, karma.

11 0
možnosti
JP

J27i87ř95í 84P81e16š

12. 10. 2018 0:06

Pane Zdechovský, díky za tento článek. Naprosto s Vámi souhlasím.

25 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.