Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Mám pocit, že někteří z kritiků ani projev pana Mons. Piťhy neslyšela. Protože on mluvil o tom, co se skrývá za "vznosnými" myšlenka Istanbulské úmluvy .

Právnička Nina Nováková se k tomu vyjádřila takto a není jediná:

Istanbulská úmluva chce řešit problém násilí na ženách a domácího násilí, ale způsob, jakým toho chce dosáhnout, není přijatelný.

Dokument - a to je velmi závažné - staví na mezilidském nepřátelství, na „historickém boji mužů a žen“ a člověka nevidí očima vědy, víry a zdravého rozumu, ale očima ideologie.

Ve článku 14 se hovoří o zákazu diskriminace. Používají se tu výrazy: pohlaví, gender, sexuální orientace, genderová identita.

Pojem pohlaví je srozumitelný, pokud má ovšem úmluva na mysli – a není to vůbec samozřejmé – dvě: mužské a ženské.

Slovo gender je v úmluvě vysvětleno tak, jak se již běžně učí ve školách: společensky ustavená role, chování a aktivity, které daná společnost považuje za náležité pro muže a ženy.

Spojmem sexuální orientace může být problém – naivně se totiž domníváme, že známe jen její dvěvarianty:hetero- a homo- sexuální. Situace se však rychle mění a v „pokrokovějších“ zemích už k jejich výčtu nestačí anisedm barev duhy.

Více zde: https://www.petice-adopce.cz/istanbulska-umluva/nebezpeci-istanbulske-umluvy-mgr-nina-novakova/

13 2
možnosti
MK

Článek 12 požaduje vyvrácení kulturních stereotypů podporujících genderové předsudky. Co všechno bude označeno za nežádoucí? Na ustálených a předvídatelných způsobech chování přece spočívá soudržnost společnosti. Zakážeme rytířské chování, které plyne z úcty k ženě jako nositelce nového života? Změníme pravidla společenského chování? Vyškrtneme ze vzdělávacích programů ohleduplné chování k dívkám? Zakážeme ve škole přípravu dětí na role v rodině? Změníme mateřštinu se třemi jazykovými rody? Přestaneme děti vychovávat vůbec?

Je to správná cesta k odstranění diskriminace a násilí? Mohou pak ještě školy počítat s důvěrou rodičů, kteří jim svěřují své děti?

https://www.petice-adopce.cz/istanbulska-umluva/nebezpeci-istanbulske-umluvy-mgr-nina-novakova/

Hlavně ve článku 12 je zakopaný pes. Protože jednou to může vést k tomu, že budou odebrány děti rodičům, kteří své děti budou vychovávat v duchu, že manžele jsou muž a žena a rodina jsou matka, otec, děti.

A jak je vidět ze školek v Británii či ve Švédsku, kde čtyřleté chlapce nutí nosit dívčí oblečení......tak....

22 2
možnosti
DZ

Až přijde krize, a ona přijde, a nebudou se dávat dotace na kdejaké obskurní spolky + mediální prostor bude dáván podstatným věcem, vše se doufám vrátí k normálu...

15 0
možnosti
Foto

V demokracii musí dostat prostor bohužel i podobné názory. Ale pokud budou většinou společnosti odmítnuty, měli by se s tím smířit.

2 1
možnosti
Foto

Pravda je, že kdyby s takovým ulhaným kázáním přišel nějaký muslimský kazatel, tak by s ním určitě 99,9% procent čechů nesouhlasilo a volalo by po jeho uvěznění.

5 5
možnosti
Foto

Děkuji za názor. Nevidím v něm nic k diskusi.

3 4
možnosti
PU

Také se pane Zdechovský chcete svézt na módní vlně, tak jste napsal tento článek?

Nebo nám skutečně budou odebírat děti, zavírat je a prodávat, když jim prozradíme že muž a žena se liší? Fakt nám budou vládnout 4% homosexuálů? že za nesouhlas budeme posíláni do vyhlazovacích táborů?

Tohle skutečně není názor, ale šíření poplašné zprávy, podívejte se kolem, kolik lidí mu to sežralo. Vzpamatujte se.

4 5
možnosti
RS

R84u72d71a 64S39l89a46v46í77k

12. 10. 2018 13:27

Je rozdíl mezi jiným názorem a úmyslným šířením lží.

8 2
možnosti
Foto

Pane Slavíku, tak doufám, že mu ten úmysl prokážete. Budu Vám držet palce 8-o8-o8-o

2 2
možnosti
JD

J22a12n 47D21o21s90t55a83l

12. 10. 2018 13:26

Já jsem si tedy přečetl inkriminovanou část toho kázání a mě rozhodně víc mrazí z toho, co tento duchovní dokáže vypustit z pusy.

4 10
možnosti
Foto

Myslím, že mě víc mrazí z Istanbulské smlouvy a její aplikace.

5 1
možnosti
Foto

Přirovnání docela sedí. Feministky nejsou nic jiného než novodobé komunistky, také by chtěly být privilegované (jako kdysi pracující lid) a sobě rozdávat z cizího. Istanbulská úmluva by jim zajistila slušný rejžunk, tak proto ten humbuk.

37 1
možnosti
VS

Proč si myslíte, že by chtěly být feministky privilegované?

0 2
možnosti
PK

Škoda slov,tento člověk bude vždy hájit zájmy Vatikánu..RvRvRv

1 13
možnosti
KS

Pan Piťha vykládal, že budou sebrány děti a někam zavřeny homosexuály a gender čímsi. To není úplně normální.

3 7
možnosti
MM

Bohužel, pane Stržanovský, celá "genderová iniciativa" právě k tomu směřuje.

12 1
možnosti
Foto

Nepronásledují faráže za jiný názor, ale upozornily na jeho debilní názor, který je opravdu poplašná zpráva.

12 23
možnosti
LB

Ach tak, upozornily formou trestního oznámení. Měl jsem pro Vás připravenou delší verzi odpovědi, ale obávám se, že odpovědí člověku, který vnímá "upozornění" takto bych jen zbytečně tapetoval místo pod blogem pana Zdechovského.

13 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.