Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Proč Zeman zmiňoval Romy? Tak uprchlíci už netáhnou, žádní se k nám nehrnou, takže se pan prezident musel vrátit ke svým stále zeleným evergreenům, které na část jeho elektorátu spolehlivě zabírají, ať je déšť nebo slunce: Spílání a urážení novinářů a romská problematika, to jsou vděčné trvalky.

Ne že by byl pan prezident vyzbrojený aktuálními informacemi nebo statistikou ministerstva práce a sociálních věcí, jako do regionů vyjížděl perfektně připravený Václav Klaus, s takovou nepotřebnou veteší nemá Miloš Zeman se potřebu zatěžovat, on už se nějaký ten Rom bez práce určitě najde :-)

Prolustrovala jsem si web Kojetína, konkrétně poslední výroční zprávu tamní městské policie, kterou projednávalo městské zastupitelstvo. Bohužel je z roku 2016, což znamená, že bezpečnost a kriminalita nejsou pro město tak závažné problémy, když samosprávě stačí uleželé předloňské informace a o situaci v loňském natož letošním roce se nezajímá.

Ve zprávě velitel MP Adrian Jiřík popisuje obvyklou činnost strážníků, nikde není ani nejmenší zmínka o problémech v nějaké sociálně vyloučené lokalitě, o problémech s nezaměstnanými či bezdomovci, všechno plyne tak, jak má. Kontrola řidičů a veřejného pořádku, prevence kriminality, besedy ve školách...

Nenašla jsem ani zmínku o veřejně prospěšných pracích, které by město se šesti tisíci obyvateli nabídlo svým nezaměstnaným.

8 6
možnosti
Foto

Možná jste nic nenašla z důvodu, že se nic takového do výročních zpráv raději nepíše. Jakmile by se v nějaké výroční zprávě totiž v dnešní hyperkorektní době objevilo něco negativního v souvislosti s jmenováním konkrétní skupiny obyvatel, mohli by si zhotovitelé takové zprávy jít rovnou stoupnout do fronty na Úřadu práce...

13 0
možnosti
Foto

I Vy jedna, připomínat starší výroky hlavy státu, když dnes říká něco jiného....R^

13 4
možnosti
LH

A ne jen on že pane doktore....

7 0
možnosti
Foto

Pan prezident je dost chytrej, aby věděl co říká.

A proto to řekl tak, jak to řekl, aby mu jeho fandové tleskali a zase se o něm psalo.

6 2
možnosti
Foto

Ano, kdo umí, ten umí. A kdo neumí, ten jen zírá, že? Popřípadě vezme za vděk králíkem.

7 0
možnosti
Foto

R11o87m12a79n 56K41o66z81e62l

27. 9. 2018 10:47

Takové nálady jsou v celé zemi, nejen v Kojetíně:

https://zpravy.idnes.cz/zivot-z-davek-pruzkum-cvvm-ddl-/domaci.aspx?c=A150403_200324_domaci_hro

jinak prezident dobře nezná zákony nebo o tom ví, ale spoléhá na to, že spousta lidí neví, že dávno platí, že kdo odmítne vhodnou práci, tak je vyřazen z evidence a o dávky příjde nebo jsou citelně sníženy. Ano, jde to ošulit, třeba pomocí doktorů, ale platí to. Také by stálo za to zeptat se, co proti tomuto udělal, když byl premiér.

2 0
možnosti
Foto

Ono to často není o odmítnutí - úřad práce je někam pošle, přijdou, udělají "dojem" a vrátí se s razítkem, že se o to místo ucházeli, ale ke vší smůle je z nějakého neznámého důvodu nevzali.

5 0
možnosti
SB

Sice s téměř žádným Vaším blogem nesouhlasím, ale když je čtu, připadá mi, že alespoň hlavu a patu obvykle mají. Určitou myšlenkovou koncepci v nich vidím, přestože vyjadřují zcela odlišné názory, než jaké mívám já. Srozumitelně lze vyjádřit i totálně nesprávný názor a podle mého názoru ve vašich článcích je většinou obojí: jak ta srozumitelnost, tak i ta nesprávnost.

Nyní mi to však připadá naprosto křečovité: Chtěla jste za každou cenu napsat něco proti Zemanovi vybrala jste si tohle téma a nezvládla jste ho. Jednou z příčin, proč jste to nezvládla, je skutečnost, že sama v duchu určitě víte, jak to ve skutečnosti je. Psala jste do značné míry i proti svému přesvědčení a psala jste s vědomím, že i mnozí Zemanovi odpůrci budou mít na tuhle věc stejný názor jako Zeman. Křečovitá snaha kritizovat autora výroku, ale vyhnout se realistickému pohledu na ten výrok, udělala své.

Navíc Zeman nikoho otevřeně nejmenoval.

Tentokrát to podle mého názoru (opakuji slova "podle mého názoru") nemá ani tu vaší obvyklou srozumitelnost a určitou koncepci při formulování toho, co chcete říci.

17 6
možnosti
SB

Oprava posledního souvětí:

Nikoli "vaší", nýbrž "vaši".

Omluva za překlep.

1 0
možnosti
Foto

Jestli tomu dobře rozumím, pasovala jste občany Kojetína, ty občany, které trápí svých chováním nepřizpůsobiví lidé, ano v tomto jejich konkrétním případě JDE o Romy, občany Kojetína, kteří o těchto svých obavách dali vědět v městem vyhlášené anketě s otázkou - co je nejvíce trápí, na chátru?

16 3
možnosti
Foto

Já bych autorku nekomentoval. Ani její texty a ani její projev toho nejsou hodny.

17 1
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik