Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jen bl..c nemění své názory, ještě, že máme prezidenta sjednotitele...:-)R^

2 2
možnosti
JV

J69i31r50i 30V94r46a89b62e55c

27. 9. 2018 13:51

Ten frk je dobrý;-D Zeman ten sjednotitel !

2 0
možnosti
VS

Jo a tohle -

"Já myslím, že v názorech na nepřizpůsobivé občany, kteří nechtějí pracovat a nejraději by žili z peněz ostatních, se shodneme všichni."

Přesně! Jenže rasisté by nás rádi přesvědčili, že když nesouhlasíme s tím, že "většina Romů jsou..., ale znám JEDINÉHO slušného a ten s Romy nechce mít vůbec nic společného", tak vlastně chceme, aby nepřizpůsobiví dostávali dávky a žili na úkor ostatních. To fakt nechci. Jen nebudu požadovat po Romovi, aby se vzdal svého své národnosti a říkal si cikán, abych mi zapadl do mé představy jediného slušného mezi statisíci totálních nemytých vyvrhelů.

0 4
možnosti
MK

Jistě, rasisté. Jenomže rasisté nejsou ti, kdo poukazují na chování některých etnických skupin, ale ti, kteří tvrdí, že jim musíme pomáhat. Začlenit se, pomáhat jim s prací. Dělají tak z těchto skupin neschopné lidi. Nebo snad máte pocit, že Cikán je méně schopný než Čech? Pokud ne, tak proč jim pomáhat? A proč je dělat nedotknutelnými lidmi, kteří se nesmí kritizovat?

10 0
možnosti
VS

Karma jako hrom. Boříte mi mé předsudky o důchodkyních:-)

0 1
možnosti
MK

Moje ne. Tráví 24 hodin denně na blogu, čeká co kde kdo napíše. Taková domovní důvěrnice za komunistického režimu. Ale je vytrvalá, jako voják wehrmachtu po požití pervitinu.

13 2
možnosti
MK

Paní Jandová, můj kandidát také nevyhrál, ale to neznamená, že za každou cenu musím hledat špínu na jeho soupeři. Je to zhruba pět let, kdy se konaly volby do Parlamentu ČR a ve ValMezu, stejně jako v jiných městech si na náměstí, obrazně řečeno, podávali dveře politici různých stran. Jeden známý politik z TOP 09 měl na náměstí krásný projev o evropských hodnotách, humanismu a svobodné ekonomice. Na Městském úřadu, kde byl raut a už tam nebyla veřejnost řekl........“Problém s cikánama dobře vyřešil na Vsetíně Čunek a vůbec by bylo nejlepší je vrátit zpět do Indie“ A pochopil jsem co znamenalo to těžké srdce strany TOP O9 v případě Lisabonské smlouvy, v případě Kosova. Oni neřeknou co si myslí, nedělají co si myslí, ale říkají věci, které jsou nekonfliktní, dělají věci, aby vypadali jako „moderní“ evropská strana. Kdysi se tomu říkalo pokrytectví, dnes se tomu říká politická korektnost. Vy a další co Vám tleskají si hrajete na pravici, ale nejste. Jste socialisté do morku kostí. A řeknu to upřímně, kdyby se dnes objevil člověk jako Ronald Reagan, Margaret Tchatcher, Sir Winston Churchill, tak Vy budete první vřískat psát proti těmto lidem a s vámi všichni ti dnešní evropští politici, kteří proti politice Reagana a Tchatcherové protestovali, jako „progesivní budoucnost Evropy“.

12 1
možnosti
MK

A tohle je paní Jandová projev pana Ronalda Reagana, který kdyby dnes pronesl nějaký evropský politik, tak se bude psát a demonstrovat jaký to je nacionalista!

https://www.youtube.com/watch?v=oOpHnXG8b4I

4 0
možnosti
PB

P91e32t25r 54B62u12r36i14a40n

27. 9. 2018 12:51

Se Zemanem souhlasím.

Problém, který vy jste zde nevědomky otevřela je jiný a zdaleka větší.

Vy totiž tvrdíte, že každý, kdo jakkoliv negativně poukáže na chování romů, je rasista. Protože podle vás poukázat a kritizovat nějakou skupinku charakterizovanou barvou jejich kůže, je rasismus.

V tom případě jste ale označila za rasisty i všechny ty neziskovky, které mají za cíl pomáhat romům právě z těch důvodů, které Zeman uvedl (nezaměstnanost, bydlení po ubytovnách, špatné vzdělání) a přesně takto je definují (že jsou to romové a ne pouze lidé v nouzi) a také samotné romy, kteří si vytrvale jako výmluvu ke svému chování berou do úst naopak bílé, a tím je definují podle barvy jejich kůže.

Protože jak už z vašeho blogu víme, označit někoho poznávacím znamením jeho původu je rasismus.

V tom případě jste rasistka i vy, když neziskovky a romy označujete za chátru, tedy rasisty a přitom je neomaleně identifikujete podle vnějších poznávacích znaků.

Příště musíte psát nerasisticky obecně, např. ten někdo kdo odmítá chodit do práce a dělá po nocích bengál zpěvem etnicky motivovaných nápěvů a ti někteří, kterým to vadí, protože ráno v pět odjíždějí v něčem kamsi.

12 0
možnosti
VS

"Vy totiž tvrdíte, že každý, kdo jakkoliv negativně poukáže na chování romů, je rasista."

Ne, to není pravda. Není problém poukázat na chování kohokoli, problém je spojit nějaký znak s jiným znakem (etnicitou) a tvrdit, že jedno souvisí s druhým. (zde si dovolím malou odbočku - není rasismus mluvit v tomto případě o fyzických znacích, protože pomocí nich rasu definujeme, bavíme se jen o znacích, které nevycházejí ze samotné definice)

Pokud řeknete, že problémoví jsou Romové, tak je to rasismus. Neříkáte tím, že problém je nepřizpůsobivé chování, protože to mají i někteří "bílí" a nemají ho všichni Romové. Spojujete problém s etnikem. Je problém v jejich etnicitě? Pokud říkáte že ano (já si myslím, že ne, ale kdo má pravdu samozřejmě nevím) jste rasista (ano, jak píšu, můžete být zároveň rasista a zároveň mít pravdu, to za předpokladu, že by platilo, že jedno etnikum je z principu okolnostmi nezměnitelně "horší" než jiné). Pokud neříkáte, že je problém v etnicitě, tak proč ji zmiňovat?

Při každé diskriminaci dávám tento příklad. Kriminalita se násobně týká více mužů než žen. Proč tedy nezaměňujeme slova muž a zločinec? Proč obecně neříkáme, že muži jsou zločinci? Protože je to nesmysl. Problém není pohlaví, ale znak "je zločinec/není zločinec"

"V tom případě jste ale označila za rasisty i všechny ty neziskovky, které mají za cíl pomáhat romům právě z těch důvodů, které Zeman uvedl (nezaměstnanost, bydlení po ubytovnách, špatné vzdělání) a přesně takto je definují (že jsou to romové a ne pouze lidé v nouzi) a také samotné romy, kteří si vytrvale jako výmluvu ke svému chování berou do úst naopak bílé, a tím je definují podle barvy jejich kůže."

Ano, tak to skutečně je. To je rasismus.

0 1
možnosti
Foto

Rasismus je protěžování a povyšování jedné rasy nad jinou. Začněme konečně posuzovat lidi podle toho jak se chovají a ne k jaké etnické skupině patří. To znamená všem stejně.

8 0
možnosti
Foto

S tím souhlas, až na to "protěžování":-)

0 0
možnosti
Foto

Recept je rozněcovat v lidech ony "nižší motivace". Taková je jedna z typických "technik moci" Je to princip, jak ovládat lidi přes jejich latentní obavy a nevraživosti. Tu se trošku povzbudí jedno, tam zas ono. Nemáme tady ani jednoho uprchlíka, takže štvaní proti nim je už dost vyčpělou fintou. Ale brnknutí na strunu "protiropmských nálad" na to část národa vždy ráda znovu skočí.

5 5
možnosti
Foto

Kdo tady štve proti uprchlíkům? Zeman snad?

4 1
možnosti
LH

A paní Jandová nenávidí Zemana takže svět je vporadku :-)))

20 1
možnosti
IH

Takže když já nemusím Romy a v mém okolí asi každý druhý tak jsme chátra?Milá paní potom je naše země plná takové chátry.Rv

15 0
možnosti
VS

Ano, není důvod rasisty omlouvat jen proto, že je jich všude plno.

0 4
možnosti
IM

I80v11a30n 89M61i27n33á76ř

27. 9. 2018 11:38

Bohužel, tzv. nepřizpůsobiví se rekrutují jak z majoritní společnosti tak i z Romů. Nezvratným faktem však je - že z Romů jich je procentuelně .. mnohem více.

17 0
možnosti
VS

Zločinci se rekrutují jak z řad žen, tak z řad mužů. Faktem (Nezvratným? Proč nezvratným? Je to nějak dáno etnikem, že je to nezvratné?) je, že z mužů jich je procentuálně mnohem více. Znamená to, že teď budeme mluvit o mužích obecně jako o zločincích?

0 1
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik