Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FZ

Čermák je dogmatik pro kterého jediný správný názor je ten, který má jeho prezident Zeman.Ke všemu je to ještě skautský vedoucí a učitel...svoje děti bych mu nesvěřil ani náhodou.

11 0
možnosti
Foto

Děkuji za propagaci mého článku

0 12
možnosti
RC

A proto neotevirate diskuzi, aby Vam takto nekdo propagoval blog?

11 0
možnosti

J47a18k37u28b 11Š45o24l58c

26. 9. 2018 8:36

Beneš hrál, ale Hitler ho přehrál, stejně jako později Stalin. Beneš se přeceňoval, přitom hrál úplně jinou ligu.

0 0
možnosti
Foto

A nebylo to náhodou také o počtu divizí, které za jednotlivými osobnostmi stály?

1 0
možnosti
MK

Čermáka nečtu, ten všude cpe ufouny a ilumináty.

Co se týče pohledu na Mnichov, tak jiný pohled měl Beneš, jiný armáda, jiný lidé v ulicích. Obraz dějin jde složit až na základě všech těchto, mnohdy odlišných pohledů.

Dnes se opět omílá, zda jsme se měli bránit. Zase se srovnává velikost naší armády a její vybavenosti, přičemž komentátoři mnohdy vše zakončí. Neměli jsme se bránit, byli jsme slabší. Což je také jeden pohled, ovšem který nebere v úvahu další prvky a tou je geografická poloha, členění apod.Odhodlanost národa.

Věci se však mají tak, že každá myšlenka, každý střípek je vždy přínosem. Udělal Beneš správně? Udělal Beneš chybu? To už se dnes nedozvíme. Nedozvíme se to nikdy. Protože historie nezná kdyby, a proto ani nezná vývoj, po kdyby. ;-)

5 0
možnosti
PD

opevnění mělo být dobudováno až v r. 1949. to, co bylo vybudováno, nebylo vyzbrojeno vůbec, nebo jen částečně. I v ideálním případě obranná doktrína nepočítala s odražením protivníka, ale s udržovacími bojí po dobu jednoho měsíce, řízeným odsunem do vnitrozemí až na Slovensko a hlavně s aktivním zapojením francie. Po obsazení rakouska byla tato část hranice nechráněná. dalo se předpokládat vojenské zapojení polska a ma ́darska, tedy vázání vojenských sil na hranicích s těmito státy. Boje s německem by probíhaly de fakto na nepřátelském území, tedy gerilová válka do zad. sečteno podtrženo...rozhodnutí bylo správné

8 1
možnosti
Foto

Tady je dnes hrdinů co bojuje proti ČT (jako např. nějaký Josef Havránek), ale zdalipak tak hrdinně taky bojovali před rokem 1989 proti ČST?

Jinak karma a na p. Libora Čermáka nemá cenu ani reagovat, ani ho číst.

12 2
možnosti
JH

J45a19n 27H76a19r72v56a22n

26. 9. 2018 9:36

ČT pod vedením komunisty Dvořáka (ale "jen" do r. 1989) je stejně demagogická jako dříve. Jenom otočila směr (nebo komunista Dvořák převrátil kabát).

2 0
možnosti
PD

ono je jednoduché koukat na dějiny s odstupem desítek let, se znalostí následných dějů. Teď s výročím se samozřejmě vyrojí zase spousta generálů, co bude tvrdit, jak jsme to měli tomu hitlerovi nandat

4 0
možnosti
Foto

Ano, je otázka, jak by to dopadlo. Praha by se třeba stala předchůdkyní Rotterdamu (po kterém teprve následovalo Coventry).

Jiří Mucha, válečný korespondent BBC, kterého pak komunistický režim řádně odměnil, se v knize (snad?) Studené Slunce zmiňuje i o mobilizaci: všeobecné odhodlání, lidi chodili s plynovými maskami i do kaváren... Až do (omylem) vyhlášeného leteckého poplachu, po kterém odhodlání lidí viditelně pokleslo - všem došlo, že to je doopravdy.

Ne, nemůžeme vědět, co by se stalo.

2 0
možnosti
VH

Karma, jsem rád, že jste na LČ reagoval. Je to hafík, který jen nenávistně štěká za svými vraty, neboť kdo nepovoluje diskusi je srab!

23 0
možnosti
PD

přesně tak...povolená diskuze by měla být podmínkou uveřejnění blogu

3 0
možnosti
  • Počet článků 4814
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal