Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Držím prapor dobrého středoevropského chleba (neboť ten český je rodný bratr bavorského, rakouského, slezského, velkopolského nebo i ukrajinského).

7 0
možnosti
Foto

Jednou si ode mě vzal Vietnamec tašku s prázdnýma flaškama, vyskládal je do přepravky a pak mi do té mojí tašky naskládal nákup. Byl jsem z toho v rozpacích. Nebylo to nepříjemné, ale ani příjemné.

1 0
možnosti
JB

Nejsme na sluhy zvyklí. Já to také nemusím.

3 0
možnosti
VN

Moc se mi líbí vaše povídání. Zvláště dnes . Zajímalo by mě, jak čisté mají vozíky na nákup . Jsem totiž docela dost malá, a do vozíku se nořím při vyjímání zboží a pokládání na pokladnu . Je to fofr u té pokladny. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Váš seriál se mi velmi líbí. Karma a pište dál !

17 0
možnosti
LP

Děkuji Vám. Zajímavá a poučná série.

Také by mi v USA nejvíc chyběl náš český chléb...

8 0
možnosti
PB

P10e79t62r 45B93u68r46i56a66n

23. 9. 2018 11:17

Podobné trápení jsem měl v Londýně. Celý jeden předlouhý regál plný desítek druhů kávy, ovšem klasického turka jsem nenašel. Naproti ještě delší regál plný všemožného toustového chleba, z nichž nejlevnější stál v přepočtu na kupní sílu 2kč! a až úplně na konci v rohu malý stojánek alá tři ošatky nad sebou a v nich dva druhy chleba českého typu 10x dražšího než průměrný tousťák.

1 0
možnosti
Foto

Tak na rozdíl od vás mám opačné zkušenosti. Whole market a jeho chléb se ani zdálky nepřiblíží tomu českému, naproti tomu Publix nabízí dva chleby, které jsou chutí s českým téměř totožné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8860x
Jsem Češka žijící v Americe. Letos jsem bydlela ve třech různých státech USA a příští rok to pravděpodobně bude zase jiný. Ráda si zapisuju drobné každodenní příhody. Své články píšu s nadsázkou, proto je prosím neberte doslova.

Mou inspirací je cizí země, v níž žiju a kterou se ze všech sil snažím poznat, ale především můj roční syn, co dokáže udělat zážitek i z cesty pro rohlíky.

Více článků najdete na blogu Americké zmatky české matky:  

https://americkezmatky.wixsite.com/ceskematky

Mé postřehy a fotky můžete sledovat na Facebooku nebo na Instagramu:

https://www.facebook.com/americkezmatkyceskematky

@blog.zmatkymatky

Seznam rubrik