Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

pěěěěknýýý! jen...ktera, na tech fotkach, jsi ty?

2 0
možnosti
MV

uz to vim! ta brejlata s rukama kolem kolen!

1 0
možnosti
MB

Rozumím podpoře plánovitého hospodářství - sbližování venkova a města. Pak i boji o zrno, či brambor! Na všechno jsme šli vědecky - tedy večer přes krčmu. Tam pak úvahy o efektivním sběru následného dne. Ráno katastrofa! - Pivní Hlava ,jako bedna na zmije a ojíněný traktor s vlečkou mne uznášel někam do mlhava! Katastrofa řádků, jako polí s bavlnou - Zde bílý otrokář z JZD! Inu pracujeme, kamarádův ohyb pro "Lilek hlíznatý", nedopadl dobře! Obsah jeho účtenky z pohostintví byl snadno rozeznatelný v řádku! Ohl jsem tedy já - Zatočila se mi hlava a na čele se vyrosila štamprle Rumu - i laskavou ruku číšníka jsem viděl! Žlutá sodovka se svačinkou v nedohlednu! Pane můj, co na nebi je tvůj dům,

má máma můj život dala katům, katům mým v polích s bavlnou, (bramborou).... ! :-)

4 0
možnosti

Díky jedné bramborové brigádě v Biskoupkách (u Třebíče) si dodnes pamatuji, že se tam narodil Vítězslav Nezval. Taky jsme byli na Vysočině - Medlov. Není u mne jediná špatná vzpomínka na tyto práce, natož na chmel v Blšanech.;-) Zvláštní vlak Brno - Podbořany patří taky mezi dobré vzpomínky.

2 0
možnosti
Foto

Nahnat děti na brigádu mohlo se udát jen v době komárů. Jinde v západní Evropě byla práce dětí zakázána. Byl nám 16 let, zima, mlha, že nebylo vidět na pět kroků tahali jsme z půdy tři dny, zmrzlou řepu, osekávali z řepy chrást. Když jsme jeli za tmy domu ve vesnici se z komínů kouřilo, v oknech svítily televize. Makali jsme na poli a jezeďáci byli doma v teple. Za to byla houska se salámem a teplý s čas chutí vyvařených ponožek.

4 1
možnosti
LB

My jezdili na brambory už na druhém stupni základy. A na střední nás posílali na státní statky do zapadlých šumavských obcí na brambory, na řepu i na len.

Ovšem nekonečné brázdy táhnoucí se až za obzor si pamatuji dodnes. Zemědělské práce mi k srdci zrovna nepřirostly...

V osmdesátých letech jezdily děti z naší základy do družebního jézédé na sběr kamene, to asi bylo horší, než ty brambory. Vysypat kýbl plný kamene na valník, to byla přímo posilovna. Pořádala to pionýrská skupina, ale účast byla dobrovolná.

3 0
možnosti
ND

Moc milé povídání, Zuzko, my chodili nejen na brambory a jezdili na chmel, ale ještě na řepu 

1 0
možnosti
RE

My jsme jezdili s učňákem v dubnu drátkovat chmelnice a v říjnu na brambory. Byla to docela dřina, tak se z toho mnozí snažili ulejt nebo radši zůstat u té matiky a fyziky. Já jsem to miloval....R^:-)

https://enders.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=631849

2 0
možnosti
Foto

Bez toho společného nocování to asi není to pravé. My byli jen v prváku. Kamenice nad Lipou, já v patnácti poprvé večer ve vinárně, ale dělal jsem světáka, pro kterýho jsou večerní tahy úplně normálka. Personál vinárny to naštěstí nekomplikoval nějakými dotazy na občanky.

3 0
možnosti
Foto

V45í73t 18C53h16a79l66u55p15a

12. 9. 2018 10:15

Jó to byla doba, kdy se na nějaký alkoholový drink až od 18 nehrálo :-D

3 0
možnosti
Foto

Bramborový brigády jsem příšerně nesnášel...teď...kopání brambor na vlastním pozemku je moji jednou z nejmilejších činností:-)

3 0
možnosti
JS

Moc pěkný povídání i fotky! A Ty tam vypadáš jako pohádková Leontýnka! :)))

3 0
možnosti
Foto

Leontýnka nosila brejle?

1 0
možnosti
Foto

Máme stejnou myšlenku, ale ty jsi byla rychlejší;-DR^

2 0
možnosti
Foto

A ještě jedna karma za ty fotky, moc fajn vzpomínka!R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 428
  • Celková karma 33,06
  • Průměrná čtenost 1261x
Nejradši mám chleba se sádlem. A taky ráda píšu.

...že je Hodně mužských, málo chlapů (1. knížka), vím moc dobře. Jaké jsou Nezbytné pomůcky zralé ženy (2. knížka), taky vím, stejně tak vím, jak  umí být Drsný život zralé ženy (3. knížka), ale pořád ještě Tančím u tyče (4. knížka) a můj život mi právě zpestřil Lotr (5. knížka)

Píšu i zde:

Profil uživatele | i60.cz

 

 

Seznam rubrik