Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-)........Souhlas beze zbytku ! JSem už velmi letitý, narodil jsem se na statku jedlo se všechno. Hlavně sádlo a obyčejně jen v neděli maso. Mléko patřilo k základním potravinám. Za války byla bída, samozřejmě venkova se to netýkalo.

Kdyby to všechno tak fungovalo, jak se dnes píše, tak by museli ty "zdravě" žijící je stovce dotloukat lopatou, aby tu nestrašili. Bohudík, život je úplně jiný. Ve svém věku jsem poznal spoustu lidí, kteří žili poměrně asketickým životem a bác....nejednou tu nebyli. Nepili, nekouřili, jedli velmi zdravě....zbytečnost. Jezdí u mně, (na koni), Jedna dáma, která dělala výživou poradkyni, tak jsme to probírali. Odměna hlavně spočívala v tom, kolik si zákazníci vezmou "léků" na hubnutí

Měl jsem kdysi, když jsem půl roku přestal kouřit, tak "trochu" přes váhu. Jednou jsme seděli v dobré pohodě se známou lékařkou, říkám....Emo, co mám dělat abych zhubnul. Odvětila mi.....je to trochu hrubé. Nežer, už jsi viděl, že by přišel někdo z koncentráku tlustý a bylo vymalováno!R^R^R^

9 0
možnosti
SN

:-).....Přečetl jsem si novou diskusi, tak to doplním, ale....nevím jestli to bude dobře, abych Vás ve zdravém způsobu života nezviklal.

Od 15 pivo, ne moc ,od vojny, trojboj...pivo víno,liquere. Ne moc, ale pravidelně. Celý život sport, do 52 parkur na koních, Jinak volejbal, hokej, kopaná, běhání, Co jsem v důchodu, kalíšek slivky ráno, přes den políznout, kalíšek večer.l Když přijdou kamarádky jezdit,(většina kouří), zakouříme, povykládáme, dáme po kalíšku a jedeme na 4 koních ven. Někdy se ještě stavíme na pivo.

Tento víkend sraz ze základky na Vysočině, ujel jsem v pohodě 750 km. No....nemám štěstí? Úrazy na koni....několik, nemoci se mi také nevyhýbají, ale zatím nic, co by mě porazilo. No....nemám štěstí? Když jsem se narodil, tak otec byl povolán kopat pro Hitlera zákopy. Kdo z Vás na to má, jak říkal blahé paměti Jiří P. Ale......každý jsme jiný. Někdo má štěstí, někdo smůlu. Nechci se rouhat, ale mě to "štěstí" obdařilo vrchovatě! !!

0 0
možnosti
Foto

Už má prababička říkala: "Když můžeš, jez to na co má tvoje tělo chuť". Tělo si vždy řekne co potřebuje. Další z rad byla: "Nemlsej a nepřežírej se". Jo občas v roce mívám lehčí nadváhu (hlavně po době dovolené), ale důležité je se k tomu i hýbat. Naši předci se prostě museli hýbat, aby se vůbec mohli najíst (lov, chod zvířat, sběr, pěstování plodin....atd.). Novodobé diety slouží jen k něčí lidské pohodlnosti ....:-)

9 0
možnosti
JS

přečetla jsem si Váš příspěvek až po dopsání svého, tedy prosím neopisovala jsem :)

1 0
možnosti
JK

Přeci jen jsou všeobecně platné poznatky o jídle: cukr, bílá mouka, smažená jídla, uzeniny... toto ze stravy vyhodit a nahradit zeleninou a ovocem a dobře bude v české zemi...

1 1
možnosti
Foto

Hmm a přesně o těchto blábolech je ten článek.

11 0
možnosti
KT

Je vidět, že nám tu dobře daří a lidé mají čas na blbosti. Pestrá strava s dostatkem zeleniny a ovoce a bez průmyslově připravených potravin jistě nikoho nezabije.

1 0
možnosti
JK

Skutečná paleodieta: "Ha! Jídlo! Sním ho!"

viz https://www.smbc-comics.com/comic/diet

6 0
možnosti
JP

J60i72r55i 56P63r40a76j51z

3. 9. 2018 1:24

Přesně toto si také myslím. Byli hladový a co dela sníst to snědli. A na nějakou zdravou výživu kašlali.

3 0
možnosti
IM

I14v26a24n 43M57i35n40á84ř

2. 9. 2018 22:10

Autorka má naprostou pravdu. Lidí, kteří mají výhrady téměř ke všem potravinám rapidně přibývá. Nejhorší však je, že to přenášejí i na děti a .. nikoli pouze na své.

Často to paradoxně vůbec nejsou vegetariáni, či vegani. Dokonce se nedá ani tvrdit, že by byli rozmazlení, ale pocházejí z rodin, kde se téměř nevaří. Jedí se ohřívané uzeniny, konzervy, maximálně špagety. Děti z podobného prostředí nejsou na spoustu zcela přirozených jídel zvyklé. Zeleninový salát, čočku, dušenou mrkev s hráškem, hovězí maso, rizoto atd.. vidí poprvé až ve školních jídelnách.

6 0
možnosti
MH

To jste to pěkně postavil na hlavu. Největší potíže s jídlem mají právě ti, kteří odmala jedí nepřirozenou stravu. Z nich se povětšinou rekrutují gastro fanatici.

0 0
možnosti
PK

Je to těžký se orientovat v záplavě info, taky jsem do nedávna věřil,že Norský losos je nejzdravější pochoutka,ale po info z Norska už to tak nevypadá. Nezbývá než si pořídit siderické kyvadélko a nechat to na jeho úvaze co papat;-D

3 0
možnosti
ZH

Norsku nevěřím vůbec nic. Mají tam Breivika a fašistickou sociálku. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik