Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

...... problém ?,- laskavě praskejte do putyky kde je totál zákaz špinek,- tak ste to přeci chceli, nééé ?!,- tam nyčko chodijou maminy s faganama, máte tam dětskej koutek s pískovištěm, v TV sou místo fotbalu naladěný Křemílek s Vochomůrkou a cechy za voslavu narozenin nezletilca tam trhajou rekordy!,- ..... to vite, litr mlíka, zonka, melta, presíčko a sunar (cca 75 vočí), to je fest harpuna !,- a to si neumíte představit ten bengál když se tam takovejch oslavenců sejde DVA;-D,- jantare !

6 0
možnosti
Foto

Vzpomněla jsem si díky vám na inspektora Trachtu z "Rozpuštěný a vypuštěný": "a co boty, boty byste nechtěl?"

https://www.youtube.com/watch?v=udRcgEMLuhA

12 0
možnosti
MV

myslim, ze chute by byly, Marie

ale jak vidno, autor textu ze sve pozice doslova "típnul" - to jsou paradoxy

1 0
možnosti
PB

P84e15t16r 47B85u29r59i24a24n

29. 8. 2018 16:48

Zahrádka (kuřácká) je nějak definovaná, ale to jedno. Jde mi o tohle: když vstoupil protikuřácký zákon v platnost a kuřáci se dožadovali výjimek v podobě kuřáckých pajzlů, naprostá většina zastánců jim argumentovala: a to vás těch pár kroků ven zabije? U práce přeci taky stojíte a bez cigarety tak to vydržíte. Takové drobné omezení poslouží pro dobro všech! musíte se trochu uskromnit!

A já se vás tedy ptám: proč taháte děti do zahuleného prostoru? Proč s nimi nemůžete sedět uvnitř? Vidím, že vaše pohodlí je vám přednější než nějaké kecy o zdraví a o dětech. Copak i vy se nemůžete drobně uskromnit? a navíc uvnitř, kde nepere přímé slunce?

Tak vy byste chtěli, aby se kuřáci už zase (pokolikáté už?) omezili v zájmu všech, že? Nas...! Taky se jednou omezte vy a vlezte si dovnitř, když jste si to vybojovali!

26 0
možnosti
Foto

Já jen obecnou poznámku. Výraz "vyhrazeno" znamená, že věc je určena pouze pro někoho. Je to třeba jeden ze stupňů utajení.

Takže, pokud na nějaké zahrádce visí cedule "vyhrazeno pro kuřáky", tak logicky si na zahrádku nesmí sednout žádný nekuřák, že?

0 0
možnosti

I15v80o 55Ž48á24č16e68k

30. 8. 2018 3:01

V tomto případě může, ale musí být smířen s tím, že tam jiní lidé kouří.

1 0
možnosti
JT

J39i57r18i 70T55i73c70h78y

29. 8. 2018 16:35

Je az neuveritelne, ze ve vyspelych evropskych zemich - nejen Cesko, ale od Danska az po Spanelsko - buji koureni jako nekde v Asii nebo jizni Americe. Vedou se tu zdlouhave a trapne diskuze o "demokratickem" pravu rozsirovat zdravi skodlive koureni, take o tom, ze zakaz koureni privadi zkazu spolecnosti, prinejmensim restauracim. V USA a Kanade zacali boj proti koureni uz asi pred ctyriceti lety, velmi uspesne. Bohuzel, v posledni dobe jsou tyto ucpechy narusovany legalizaci koureni marihuany, usnadnovane takovymi llevicaky, jako je ministersky predseda Trudeau v Kanade.

1 3
možnosti
MV

aha...

mezi provozovateli restauraci a hospod mam dost znamych - majitelu, pronajimatelu

vsichni do jednoho mluvi o dost dramatickem snizeni trzeb, protoze mamci s detma si holt tech piv a panaku tolik nedaj a smazak s hranolkama pro decka a salat a jedno kaficko mamci snizene trzby fakt nevytrhnou!

vsichni zakon respektuji, a nektere provozovny diky nemu museji omezovat provoz, nebo dokonce kvelb zavrit

krome toho, ze jde o zakonem limitované soukromé podnikání, pusobi tento zakon i urcitou nevrazivost mezi nekterymi skupinami lidi

idealnim by bylo mit kuracke a nekuracke restaurace - je to logické

kazdy z majitelu nebo provozovatelu by si mohl vybrat, stejne jako zakaznici

a, prosim Vas, marihuanu a J.T. sem netahejte, tady se diskutuje o koureni klasickych cigaret bez politickych konotacich - pokud Vam to nedoslo

13 0
možnosti
IM

I92v56a87n 81M52i65n27á58ř

29. 8. 2018 16:30

Autorovo fňukání je směšné. Po té, co protikuřácký zákon odsoudil kuřáky - jako jedinou menšinu v tomto státě - na samý okraj společnosti, by bylo asi nejlépe jejich zbytek .. "zlikvidovat fyzicky".

Je těžko pochopitelné, proč kuřáci nemohou mít, alespoň v omezené míře svá místa a hospůdky - kde by i obsluhující perzonál byl na základě své dobrovolnosti. Pro oponenty uvádím, že JSEM NEKUŘÁK.

22 0
možnosti
PB

P82e59t51r 89B65u98r59i45a66n

29. 8. 2018 16:41

Výborně vy...R^

2 0
možnosti

Můj kamarád to říkal jinak: "mě nevadí, že jíš, když kouřím":-))

Už je ta protikuřácká hysterie odporná. Jak dlouho ještě!

A přitom by stačila oboustranná ohleduplnost, a vzájemné pochopení.

Ale to by zase nebylo o čem se hádat, a psát...

16 0
možnosti
Foto

V jedné obci mají u hospodské zahrádky nápis zhruba v tomto znění: Vážení nekuřáci, tak dlouho jste bojovali za zákaz kouření ve vnitřních prostorách, až jste kuřáky vyhnali ven. Tato zahrádka je určena pouze pro kuřáky, nekuřáky rádi uvítáme a obsloužíme uvnitř.

23 1
možnosti
PK

A aby jste nebyli škodní, v zimních měsících si můžete místa vyměnit.

5 0
možnosti
MV

Zásadní by bylo rozlišovat mezi vychovanymi a nevychovanymi. Pak je jedno, jestli kuřáky, nebo nekuřáky. Zákon vymezil vnitřní prostory jako nekuřácké a to všichni kuřáci akceptuji. Nekouří ani na stanicích MHD. Ale, jak vidím, pořád málo. Asi by, podle vašeho mínění, měli mít lidé možnost kouřit až za hranicema města nebo obce. A k těm dětem :když se k mému stolu usadí rodina s dětmi, které jedí rukama a cakaj omáčku všude po stole, tak si odsednu, protože omluva "jsou to děti" a očekávání akceptovani tohoto vysvětlení je pro mě nulová. Vychování rodiče takové děti do restaurace neberou. Vychovaný kuřák nikomu pod nos taky hulit nebude. Ale... hergot, vždyť s dětmi můžete, na rozdíl od kuřáků, vlézt dovnitř...

15 0
možnosti
MK

Marku, souhlasím....podobně se o tom zmiňuji níže. A to neplatí jenom o rodinách s dětmi, když jdeme s manželem třeba v Praze na jídlo, nikdy si nesedáme ven ale dovnitř. Tam se v klidu najíme a pak se přesuneme ven, personál s tím nemá problém. A s dětmi jsme to taky tak praktikovali, nevidím v tom nic špatného. Divím se spíš těm rodičům...

3 0
možnosti
Foto

Tak obědvejte uvnitř. Vyhnali jste nás ven, nacpali se do klidných hospod a kaváren, kam si člověk chodil vydechnout, s děckama, tak prostě počítejte s tím, že si někde zapálíme. Kolik už jsem zažil zkažených večerů, když jsme seděli obklopení rozjívenými dětmi, které se v hospodě/kavárně nudí...

A ještě k tomu vašemu výkladu - vy popisujete, jak je zákonem definována "Stavebně oddělený prostor vyhrazený ke kouření", což nemá se zahrádkou nic společného. Na zahrádce se smí kouřit proto, protože to není "veřejnosti volně přístupný vnitřní prostor...etc." (paragraf 8, 1a), ne poroto, že je to prostor pro kouření vymezený.

Přiznám se, že bych neskutečně rád byl svědkem toho, jak na té zahrádce začnete nadávat.

A takhle je to dneska se vším...

15 0
možnosti
Foto

Vy jste si s dětmi chodil vydechnout do zahulene hospody a teď tam nemůžete, protože se tam nekouří?

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Zkušený „lovec hlav“, od roku 2008 pracuje jako ředitel ve firmě Předvýběr.CZ, kterou spoluvlastní. Je absolventem Slezské univerzity v Opavě a Univerzity J. A. Komenského v Praze. Má rád cyklistiku a běhání, fandí filmu, divadlu a mladoboleslavskému florbalu.