Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M66i87l18a98n 52K74e36s25l

10. 8. 2018 21:24

Ono s těmi studnami to není tak jednoduché.Máte studnu i s vodou.Soused si vyvrtá studnu o dva metry hlubší a máte ještě studnu,ale bez vody.Moc vám nepomůže si tu pumpu hlídat.Podzemní vodu pod vašim pozemkem si nijak neohlídáte.Čerpáním se hladina vody snižuje v celé oblasti a nejen u toho ,kdo čerpá.Takže bylo by vhodné výstavbu studní regulovat.Třeba nepovolit studny přehnaně hluboké a podobně.Jak jinak výstavbu regulovat,než stavby studní povolovat a provedení kontrolovat.Kromě jímek na dešťovku by bylo vhodné nutit stavebníky, zvláště plošně velkých objektů,budovat vsakovací jámy či zářezy,takové podzemní mokřady.Je to drahé a geologie není vždy vhodná,ale jinak nám dešťovka frnkne do kanálu.

4 4
možnosti
OP

Ono je to s tou dešťovkou trochu složitější. Dešťovka nám totiž ředí všechny ty splašky, které jsou do vodních toků a pokud ji ve velkém zadržíme, příroda si už s těmi splašky neporadí

2 0
možnosti
RS

R35u88d89a 35S41l36a52v96í75k

10. 8. 2018 20:23

Tak až budeme mít moře jako Izrael, tak můžeme odsolovat vodu jako Izraelci a hospodařit s ní jako Izraelci.

0 0
možnosti
KL

si muzeme nejake pronajmout :-)

0 0
možnosti
MI

M48i47l51a39n 29I51l47l53e29k

10. 8. 2018 19:31

Nemam rad, kdyz si ekonomove mysli, ze se Zeme ridi ekonomickymi zakony. Zemekoule se ridi prirodnimi zakony.

2 1
možnosti
RC

a? Jak to souvisi s clankem?

1 0
možnosti
KT

Problematiku vody, stejně jako autorka, jakož i sucha řeším i ve svém článku

https://trcalek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=674050

0 0
možnosti

R^

Začalo to tím, že naši politici nenápadně proměnili neviditelnou ruku trhu v neviditelnou ruku zloděje. A pak se začali předhánět v socialismu. Bohatým brát a chudým dávat. Aby podlomili iniciativu chudých i bohatých. A v tomto pokračují ostopéro!

Ve zdravotnictví začali tím, že nechtěli proplatit zdravotní péči. A dnes neseme důsledky. Virtuální společnost přinesla virtuální zdravotní péči. Na tu samozřejmě není a nikdy nebude dost peněz. Maskujeme to nejrůznějšími ideologiemi. Titanic se potápí a politici stále ještě na palubě tančí valčík. Nekonají! Věcná doporučení odmítají dvacet pět let! A přitom je to tak jednoduché. Chudé nemohu řešit tak, že dám bohatým zdravotní péči zadarmo! Chudé musím řešit sociálními dávkami! Ne, oni nás nutí žít komunistickou iluzí dostupnosti kvalitní zdravotní péče zadarmo!

Proč tak lpíme na tom komunismu, kterému nás učili komunisti? Žijeme v postkomunistické zemi a vládnou nám tu převážně překabátění komunisti.

Masarykovy vize společnosti vložené do základů tohoto státu nikoho nezajímají. A tak nemáme, co dát Evropské unii. Proto ji mnozí z nás odmítají! Zajíždíme na slepou kolej!

:-)

7 0
možnosti
MT

Sice souhlas, ale spise nez "překabátění komunisti" nam tu vladne bezuzdna pseudo-kapitalisticka mafie, ktera uz nema s kapitalizmem ani komunizmem nic spolecneho.

0 0
možnosti
VF

Kolega Trčálek bude mít zase o čem psát. Jste jednou z jeho oblíbených múz. ;-)

3 0
možnosti
KT

Ani bych neřekl.

Ne můzou, ale můrou.

Noční, hehe!

0 0
možnosti
MT

Jen bych k tomu podotknul, že studna Vám sice patří, ale voda ve studni nikoli, přestože jí můžete svobodně (do určitých mezí) využívat. Vodní zákon už teď říká, že na vodu ve Vaší studni se nevztahuje vlastnické právo. Se vstupem na soukromý pozemek je už to jiná písnička...

17 1
možnosti
ŠZ

Vrtat studnu uprostřed obydlené aglomerace je dost riskantní. Mohou tam být ve spodní vodě všelijaké neplechy. Lidé si tam myjí auta, mohou jim prosakovat septiky a mnoho jiného. Obecní studny (vrty) jsou zpravidla mimo a především jsou dost ostře kontrolované. Tedy ta voda z nich. Taky ty vrty mohou strhnout vodu ostatním. Ale pokud už ho někdo má, je to jeho investice a jeho užitek. Takže pokud by se o tu vodu měl s někým dělit, tak jedině za úplatu. Zodpovědnost za kvalitu takto sdílené vody musí nést ten, kdo to nařídil.

5 0
možnosti
JJ

Sličná paní blogerka zase perlí, neodvažuji se ji nazvat "Economist, writer". jak se autodefinuje. Spíš bych ji nazval brutální buranskou českou definicí "POLITRUČKA", podívejte se na začátek komentovaného článku:

Rozmohlo se nám tu těch nešvarů už nějak moc. Jednomu z nich se říká socialismus.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=674286

Takto přesně začínaly články v komunistických plátcích konce 70. let, dosadte s místo "socialsimus" jenom slovo "kapitalistická, buržoazní mentalita", a jinak ta dikce byla úplně stejná. Dnes samozřejmě paní Šichtařová musí dokázat svoje echt pravicové smýšlení (samozřejmě s podporou pana manžela, vždy jej anebo jeho příbuzné ve článcích cituje) a takto vytváří své bludné výtvory, tentokrát se stala expertkou na vodní hospodářství. V nějaké budoucí pravicové vládě by se díky svým mulltioborovým vlohám mohla stát ministryní čehokoliv, stejně jako tomu je u současné oligarchistické vlády ANO.

4 16
možnosti

Autorku článku nemám rád, protože píše dlouhé články. A na to nemám čas.

Ale nactiutrhání si rozhodně nezaslouží!

!!

0 2
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články