Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P79e17t35r 30B97u28r11i63a59n

22. 7. 2018 15:10

Mimo jiných humorných a doslova komických pasáží tohoto článku mne rozesmála tato:

Babiš musí zajistit snížení rozkrádání peněz,které jsou v rozpočtu naplánovány a to jeho hlavní úkol.

Může nám pan autor říct, jaké konkrétní rozkrádačky a jaké bezuzdné odklánění peněz z rozpočtu pan Babiš po téměř pěti letech a za pomocí ministerstva vnitra, financí a spravedlnosti odhalil?

Protože pokud vím, tak jediný kdo uvízl v síti nalíčené na zloděje je Babiš sám!

1 0
možnosti

Milý pane

Všimněte si kolik lidí ve zdravotnictví je vyšetřováno. V sociální oblasti to přijde velmi brzy. A nejde o nějaké komické částky. Asi žijete jinde a nevidíte celou problematiku a nebo vás to nazajímá, či jste toho účastník. Babiš nikde neuvízl a jde o jinou problematiku. A jsem rád,že jsme Vás rozesmál. Někoho již smích přešel.

0 2
možnosti
Foto

Státní dluh ČR v pololetí letošního roku vzrostl proti konci roku 2017 o zhruba 89 miliard korun na 1713,5 miliard korun. Při celkovém aktuálním počtu obyvatel ČR tak na každého obyvatele (včetně nemluvňat) hypoteticky připadá dluh 161 500 Kč. Podle Eurostatu se Česko zadlužuje pátým nejrychlejším tempem v Evropské unii.

0 0
možnosti

Vážený pane Jiří Kindle. Vaše názory znám a vím o čem píšete. Pletete si pojmy stejně jako pan Kalousek a Fiala z ODS. Z Vašeho vyjadřování odpadává jen zloba a nenávist k Česku. Svět je o něčem jiném než píšete !

0 4
možnosti

Ťukl jsem na článek v naději, že se dozvím jak to se statním deficitem je a proč nevadí a našel jsem jen soubor téměř nesouvisejících vět. Z těch mě nejvíce zaujaly: "až skončí rozkrádání, (zajistí Babiš, kdo jiný) bude rozpočet přebytkový" S tímhle se vždycky vytasí nějaká nová mladá progresivní strana, když dostane otázku, kde chce vzít peníze na své ambiciózní experimenty.

Dál je úsměvné opovrhování 100 let starými poučkami. Vážený, tyhle poučky platily vždy. A dokonce skrytě, i když se nějaký ústřední výbor usnesl, že ne. A budou platit i nadále.

7 0
možnosti

Vážený pane Tichero. Vláda i premier jsou zodpovědni za odkrytí rozkrádání. A Babiš je premier. Ekonomické poučky staré 50 let již neplatí od dob státních zásahů do jhospodářství. Dnes je to mnohem horší než zásahy přeš rokem 1989 . A Vy to nevidíte ? Tady si například pan Kindl plete Státní rozpočet a jakýsi Státní dluh. A co takový Státní dluh USA u Číny ? To Vás nezajímá ?

0 0
možnosti

Tohle komunisté psali již mnohokráte, o tom, že je kapitalismus překonaný a že to vyřeší znárodňování (“zezpolečenšťování”). Takováto cesta ovšem vždy zákonitě vedla k úpadku, někdy též ještě k něčemu horšímu. Marxismus je omyl, nebezpečný blud, ať už si myslíte cokoli. Ale zaujal mě váš názor, že může náš stát klidně žít na dluh a rozhazovat ostošest, protože až kapitalismus globálně padne, nikdo už po nás nebude chtít splácet. Abyste se jednou nedivil. Váš názor, že Babiš přišel do politiky zabránit zlodějnám, pak považuji za téměř dětinskou naivitu, kterou bych u tak světem protřelého starce, jako jste vy, vůbec nečekal.

8 1
možnosti
Foto

tzv. Váš majetek není ve Vašem osobním vlastnictví do té míry, do jaké míry je zespolečenštěn způsob zacházení s ním. Vyjedete-li s autem ulici, musíte se řídit pravidly silničního provozu. A možná děkujete za to, že tomu tak je. A tak je to se vším.

0 0
možnosti

Na Vas je videt, ze jste ekonomii studoval asi za socialismu. Jako klasicky pripad, kdy je dluh problem je Recko a dalsi zeme PIGS.

V Recku to vedlo az ke snizovani duchodu, velke nezamestnanosti, atd., pricemz se jejich problemy castecne prenesly do cele Evropy.

4 0
možnosti

Víte z čeho vznikl dluh v Řecku ? Z odebírání válečného vybavení do Evropských států. Přečtěte si někde fakta .

0 1
možnosti

Již jsem to někde tady napsal.

Naše deficitní rozpočty a stále narůstající dluh (prakticky z 0 na téměř 2 bilióny) zjevně nejsou nezbytností, bez které bychom se nedokázali obejít, a že bychom si nevystačili s tím, na co sami máme..

První otázkou je, co tak nezbytně potřebujeme, že si na to musíme půjčovat, když např. za 28 let na dořešení dálnic to nebylo a pod. ......?

Druhou otázkou je, jestli je nám umožněno zvenčí (našimi závazky vůči naším "nezištným partnerům"), abychom hospodařili s vyrovnaným, či přebytkovým rozpočtem a svůj dluh místo navyšování snižovali.

Vždyť jaký to byl problém, že naše obyvatelstvo nebylo dostatečně zadlužené, nevykazovalo požadované světové parametry ..... .

A u státu to musí být přece stejné. Pro naše "nezištné zahraniční partnery" musí být přece nepřijatelné, abychom byli bez dluhu.

Jak bychom jím jako vazalská země jinak odváděli nezbytný tribut, těch dříve známých - "120 vybraných volů a 500 hřiven stříbra"? Takto je to jedna z elegantních forem.

:-)

0 0
možnosti

A. Babiš se vehementně oháněl přístupem řádného hospodáře, a jak bude mít vyrovnané rozpočty, jak bude snižovat státní dluh ........ .

Teď usedl do Strakovky a najednou je tady zase dalších 50 miliard rozpočtový deficit, státní dluh právě povyskočí o dalších 80 miliard, a přitom se ekonomice tak daří.

Zřejmě mu bylo zvenčí důrazně vysvětleno, že nějaké vyrovnané rozpočty a snižování dluhu je nežádoucí, ba naopak je potřeba dluh udržovat a neustále plíživě zvyšovat, no a z toho platit poplatky, úroky a náklady na jeho správu. Tribut se musí plnit.

:-)

4 0
možnosti

Mám takový indikátor na marxistické bláboly. A to, když se v textu vyskytne něco takového, pokud možno najednou (v jakékoliv formě):

Rozpočet státu je jen číslo ... nejde o žádný skutečný dluh

Soukromé vlastnictví je současným vývojem překonané

Kapitalismus

1 0
možnosti

svetove bohatstvi vlastni nekolik desitek lidi...

0 0
možnosti

Pane měl byste vrátit diplom,neboť jestli tohle je výsledek Vašeho studia tak je to úplně špatně.Jenom věta že si stát na úhradu dluhu vezme moje daně je hrozná.

7 0
možnosti

Jenže ta věta je pravdivá. Jen to spíše odnesou Vaši potomci.

1 0
možnosti

Výborné. Babiš snižuje rozkrádání rozpočtu už pátý rok. Zvyšuje metody výběru. A schodek rozpočtu je stále 50 mld. Takový, jaký měl v dobách konjunktury ten zcela neschopný Kalousek.

Kalousek ovšem měl k dispozici sníženou sazbu DPH jen ve výši 10 % (dnes je 15%) a základní ve výši 20 % (dnes 21%), Jen tato změna daní představuje vyšší neschopnost Babišovu o cca 60 mld.

Kecy ekonomů celého světa zřejmě nedosahují páně kvality pana Babiše a následně i pana Dvořáka. Řecko, Argentina, Irsko byly zřejmě o něčem zcela jiném.

Mimochodem - ty schodky dotujeme ještě jinak, a možná výrazněji: inflací. Jeden z důvodů, proč je inflace žádoucí.

No - a pak je ještě jeden důvod, proč mít n_y_n_í cca vyrovnaný rozpočet: aby byly schodky v dobách zlých snesitelné (budou drahé).

Víte, již v dobách faraónů (jak zaznamenává bible) věděli, že sedm let tučných je dobrých pro vytvoření zásob na sedm let hubených. Blbci a šizuňkové to nerespektovali tehdy, ani teď. A lid na to darebáctví snoubené s blbostí vždy doplatil. Darebákům to bylo jedno.

16 3
možnosti

Omlouvám se mělo být samozřejmě plus.

0 1
možnosti

Jen bych doplnil, plánovaný deficit kritizují a naprosto po právu, nejen odpůrci Babiše.

6 0
možnosti

dokonce jeho spolupracovnik Zeman

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS