Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P67e23t16r 51S73k95á25c85e82l

22. 7. 2018 23:54

"Jak se stát lepším? Neubližovat nikomu, zvláště ne živému. Žít principem tolerance. Naučit se schopnosti odpouštět. Dodal bych ještě, odpouštět i sám sobě."

0 0
možnosti

P13e41t65r 70S88k54á75c25e87l

22. 7. 2018 23:50

Jak jsem rád za tento článek, za tuto dobu. Kdy si může každý sdělit svůj názor a potom přemýšlet o jiných názorech. Platí:

"Rozhodl jsem se, že nebudu zarputile lpět na svých názorech, nýbrž je opustím a přejdu k jiným, když mi někdo ukáže rozumné důvody, kterých bych se mohl chopit. Nemám totiž jiný cíl, než se přiblížit pravdě" » Antony van Leeuwenhock.

0 0
možnosti

Lidé postupně s kultem peněz nevyznávají ty nejzákladnější hodnoty. Ani ti, kteří o tom často mluví. Má to pak vliv i na děti. Ale nemyslím si, ale že jsou všichni takoví, bez srdce, citu a lásky... -)

0 0
možnosti

P26e82t92r 66S84k67á33c50e88l

22. 7. 2018 23:53

Rozum, vůle a cit. Vychovali jsme si mládež technicky zdatnou, ale bez citu. I když všichni nejsou takovcí...R^

0 0
možnosti
Foto

Perfektní, paní Hoffmannová.

A diskuse je rovněž velmi přínosná. R^

1 0
možnosti

Dobrý večer pane Vodvářko, děkuji, také se mi zdá, že tady ta diskuze za ten rok, co jsem nepsala, docela zkulturnila.

1 0
možnosti
Foto

Moc pěkné. Nadčasové, stále platné.

Zdá se mi, že postoj prokázat druhému úctu ještě o něco předchází případnou kritickou výtku. Člověk, který si je jistý, že k němu mám úctu, spíše přijme kritiku. Ale je to často v rovině, jak píše Vladimír Fürst níže. "Není to vždy snadné, ale měli bychom se o to snažit."

Jako silné varování vnímám závěr blogu, v něž se připomíná, že pohroma, která dopadla na lid, včetně zboření chrámu a odvedení do zajetí, měla jako příčinu vzájemnou nevraživost a neúctu mezi lidmi. Srovnávám to s dnešní situací, v níž se mi zdá, jakoby se některé skupiny úmyslně snažily navodit ve společnosti zášť, vzájemné napadání a neúctu. Včetně blogových diskusí, kde věcnou kritiku nezřídka předcházejí projevy neúcty.

Mimochodem, česká historie má dost a dost příkladů, že nesvobodné časy přišly poté, co jme byli nesvorní a rozhádaní. A také dnes je jednou ze základních technik moci (jak lidi ovládnout) snaha rozeštvat, podněcovat zášť mezi různými názorovými či jinak definovanými skupinami.

4 0
možnosti

Dobrý den pane Trizuljaku, děkuji vám za bohužel trefný příspěvek do diskuze. Prý i hospodářské krize jsou důsledkem morální krize ve společnosti. Nevím jak to udělat, ale myslím si, že by lidé měli zkusit těm nespokojeným nějak zkusit pomoci a ne je zatracovat, jak se to často děje. Prý v tom selhávají elity, které místo vysvětlování a pomoci spíše odsuzují a pohrdají...no nevím. Hezký den.

2 0
možnosti

Není to vždy snadné, ale měli bychom se o to snažit. R^

5 0
možnosti
Foto

Snažit se o to znamená překonat sám sebe, potlačit vlastní EGO, nevraživost vůči někomu - i když urazí nás, a ty, kterých si vážíme, hodnoty, které uznáváme, ideje, kterým věříme. Tolerance jedněch k druhým. A svornost - nejen ve vypjatých dobách. :-/R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi