Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

S článkem rozhodně nesouhlasím. Jsou maminky takové i makové. Reklama samozřejmě na někoho působí(asi na většinu), ale přesto většina matek přebaluje poměrně častěji než 1x za 12 hodin (a po pokakání většinou co nejdříve). Budete se divit, v dnešní době naopak mnoho matek jde na biotrendy a plenky mají krásné látkové (opravdu se nevyvařují ani nežehlí) nebo dokonce dávají miminko vyprázdnit nad nočník (lavorek, umyvadlo, záchod). A batole i kojenec si většinou říkají, že mají zrovna potřebu vylučovat. A představa že v dnešní době kvalitní diagnostiky a léčby povede jedna pyelonefritida masivně k trvalému poškození ledvin je velmi nepatřičná. naopak v době látkových plen, málo častém přebalování a sezení dětiček v jesličkách nebo doma na zemi a nedostatku či pozdní léčbě vedly dříve pyelonefritidy k poškození ledvin. Mnohem častějším problémem při užívání jednorázových plen jsou synechie u dívek.

0 0
možnosti
JR

J56a37n 12R71á70ž

21. 7. 2018 12:39

Při čtení článku se mi vybavila jedna biomatka, kterou často potkávám. Jezdíme pravidelně ve stejný čas nakupovat. Poutá pozornost svým velmi barevným oblečením, barevnými korálky ve vlasech a utaženým klokaním vakem na břichu, ze kterého vždy křičí dítě, podle mne žalostně a odkud se skoro pokaždé šíří libá vůně pokaděného zadečku. Nejvíce mne zaráží, že i když je v hypermarketu "přebalovna" matka ji ignoruje a jde šířit už hodně intenzivní vůni do autobusu, kde oblažuje křikem dítěte spolucestující.

PS. Než mne manželka pustila s naší malou po prve samotného ven, musel jsem prokázat, že umím přebalit dítě i na lavičce v parku, dostal jsem zásobu plinek, heřmánkem vlhčený ubrousek a vždy ještě na cestu poučení o správném směru utření dětského zadečku. Kdybych něco zanedbal, nedejž pánbůh přivezl dítě domů pokaděné, byl by to zřejmě důvod k rozvodu. ;-D

2 0
možnosti

J79a16n 45Š76p67a82t17n30ý

20. 7. 2018 14:10

není to trochu prehnane? bavíme-li se o kojencích, tak ti se prece prebaluji idealne před kazdym kojenim ... vůbec si nedokazu představit, ze by někdo nechal takove dite v jedne pline cely den ....

0 0
možnosti

Nejste sám! Proto o tom píši! :-)

1 0
možnosti
Foto

Také mi vadí koupání každý druhý den.;-O Dítě se potí a počuraná prdelka přímo volá po omytí ve vaničce, nehledě na to, že každé dítě po koupeli je příjemně unavené a hladové, mnohem lépe se mu spinka, protože jak se tam pěkně rozvaluje, vyhání i prdíky které ho zlobí.:-)

2 0
možnosti
MS

Článek dobrý, osvěty není nikdy dost. Připadá mi ovšem, že dost zveličujete. Jsem zrovna ve věku, kdy mé okolí rodí jako zběsilé a kojenců a batolat mám kolem sebe požehnaně. Žádný z mých známých nenechává své dítě záměrně v mokré, natož pokakané plence, žádný z nich. Nevím jestli nevymýšlíte problém, kde není. Pokud je někdo hovado, a ke svému dítěti se takto chová, jedná se podle mě o asociála, který by své dítě nechal nepřebalené i v případě že by používal látkové pleny.

1 1
možnosti

Bohužel, článek je produktem mého zděšení před realitou!

1 1
možnosti
MV

Mám tříleté dítě a tak jsem se nedávno pohybovala kolem maminek a dítek s plenkami. Nezkoumala jsem to tedy do detailů, ale nenarazila jsem na maminku, která by nechávala dítě v pampersce celý den. A určitě ne se stolicí. To se přebalovalo hned. Počůrané co 2-3 hodiny po kojení. Já přebalovala častěji, protože malý nesnášel počůranou plenku. Nějak ignoroval inzerovaný pocit sucha.

1 0
možnosti
Foto

Stačí 2- 3 hodiny. Batole si samo bohužel neřekne. Rv

1 1
možnosti

Z dnešních maminek mám pocit, že nám roste generace líných matek..( ne ze všech, ale z většiny..):-/

Za článek Vám dávám palecR^

5 2
možnosti
Foto

R^ "Mluvíte" mi z duše. Taky jsem měl děti a dnes občas žasnu nad tím, jak dnešní rodiče se svými dětmi zachází. Karma.

5 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!