Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Dík! To je nutné neustále opakovat. Mnozí lidé jsou divní i dnes!

:-)

5 0
možnosti
Foto

R^ Jako příklad osudů jednoho z mnoha - zajímavě podáno. Škoda, že se mnozí nevyvarovali oné ,,jasnozřivosti", ač je pravdou, že již nadpis k ní až nabádá;-)

2 0
možnosti
Foto

Jde mi víc o ten příběh, než o jméno. Myslel jsem si, že takto formulovaná prosba, kterou jsem schválně vypíchl do názvu, tedy prosba, aby čtenáři neuváděli vlastní "jasnozřivé" dohady o osobě, bude srozumitelná. Moc děkuji těm, kdo pochopili a zachovali se podle toho.

3 0
možnosti
Foto

Můžete dát pramen ze kterého čerpáte ????Protože uvádíte věci, které zatím žádný historik nezveřejnil a ani Ústav pro studium totalitní režimů. Nokdo nenašel ten paramen ze kterého jste čerpal. Jinak to zatím považuje za neověřené a možná ve vaši fantazii vyfabulované písanky.

4 1
možnosti

Není třeba psát odkazy! :-)

2 0
možnosti
Foto

Dostal se na svobodu v roce 1963 na základě rehabilitace. Vrátil se s vymlácenými zuby, manželství se mu rozpadlo syna skoro neznal. Byl po propouštění zaměstnán na Ústavu státu a práva Slovenské akademie věd. Od A. Novotného obdržel vyznamenání v souvislosti s výročím SNP. Od 8 dubna 1968 byl místopředesda vlády.

0 0
možnosti
LB

Pavel Kosatík:

"Po celou dobu věznění se k němu Magda chovala slušně. Známost s hercem Filčíkem začala už před jeho zatčením a zpočátku byla jen reakcí na manželovy občasné krátkodobé zálety. Manželství už v těchto letech přestalo fungovat, jejich kariéry a životy se rozešly, každý si hledal jiného partnera. Z tohoto hlediska lze vytrvalost, s jakou pak Magda snášela manželovo věznění, označit za obdivuhodnou. "

"Po návratu z vězení byl H. sešlý, hubený, jen zuby mu před propuštěním dali udělat nové."

"Politika pro něj byla vším, moc ho fascinovala a opájela. Věnoval jí veškerý svůj čas. Na rodinný život a výchovu synů neměl čas. V. Plevza o tomto jeho období napsal: Prvních zoubků, prvních krůčků a prvních slov svých chlapců si všiml, až když ho na ně upozornili."

A jak to v domácnosti komunistického aparátčíka vypadalo po vítězství pracujícího lidu? I to Pavel Kosatík zmínil: "Byt byl ovšem luxusní a perfektně zařízený, kuchařka Beatka servírovala vybrané pochoutky, (chůva) Helenka koupala oba chlapce, matka zůstávala v pozadí...

4 0
možnosti
Foto

Podle mě, a budu za to ostouzen, Husák uhrál tu normalizační šarádu tak na 80% z možných 100%. Ale, jak říkají profesoři pri zkouškách, tak na 100% umí pouze Bůh.

0 3
možnosti
Foto

Jestli jsem správně pochopil, o kom píšete, tak jeho původní křestní jméno bylo Augustin. Nevěděl jsem, že jeho otec byl (mimo jiné) kostelník.

Sv. Augustin měl také velmi zajímavý život, začal pod vlivem své matky zbožně, pak se zvrhl, aby se nakonec stal křesťanem, biskupem a dle katolické církve dokonce svatým. Cituji z wikipedie

https://cs.wikipedia.org/wiki/Svatý_Augustin

Augustin se narodil roku 354 v Thagastě v rodině pohanského římského úředníka a zbožné křesťanské matky, svaté Moniky. Po studiích v Tagastě a Madauře se věnoval vyučování rétoriky; v mládí žil nevázaným životem, roku 372 se mu narodil nemanželský syn Adeodatus. Svou zkažeností velmi zarmucoval svou matku, která se neustále modlila za synovo obrácení. Ciceronův spis Hortensius jej vyprovokoval k zájmu o filosofii: tehdy Augustin vstoupil do manichejské sekty a setrval v ní devět let. Od roku 383 vyučoval rétoriku v Římě, od roku 384 v Miláně. Po dlouhých vnitřních bojích se roku 387 nechal pokřtít milánským biskupem sv. Ambrožem. Roku 389 se vrátil do Thagaste v severní Africe, roku 390 nebo 391 přijal z rukou biskupa Valeria kněžské svěcení a roku 393 se stal ve městě Hippo Regius biskupem. Svůj život věnoval práci na filosofických a teologických spisech a péči o svou církevní obec.

1 2
možnosti
Foto

Cituji ještě z Wikipedie o původním křestním jménu.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Gustáv_Husák

Narodil se do rodiny Nikodéma Husáka (1881–1962) a jeho manželky Magdalény roz. Fratričové (1882–1914). Jeho původní křestní jméno bylo Augustín.[2] Jeho otec pracoval jako dělník v ....

1 0
možnosti
Foto

V bezvadném pětidílném seriálu Rudí prezidenti se on sám jednou nazval "knězem komunismu".

Bylo by opravdu zajímavé zjistit, co si opravdu, ale opravdu myslel.

Marku karma za dobrý blog.

13 0
možnosti
VV

Domnivam se, ze byl stejne jesitny a mstivy jako ten soucasny. Co si myslel nedokazu odhadnout, ale hlavne to byl typicky karierista.

6 0
možnosti
MV

Dobrý vědět. Díky

2 0
možnosti
MS

Slyšel jsem o něm, že na škole na dotaz, čím chce být, prý odpověděl "biskupem". Sebevědomí mu nechybělo od mala.

V 50. letech seděl s příbuzným mého spolužáka a říkával: "Strana ma len zkúša!"

3 0
možnosti
Foto

Já znám jednoho komunistu, který se narodil v Dúbravské, v rodině rolníka. Svoji matku nepoznal, protože ta krátce po jeho narození zemřela. Měli 4 ha polí jednoho koníka, kravky. Jeho otec byl válečný invalida. Na studiích jej podporoval farář Anton Moyše. Studoval na prestižní škole , kde z 54 studentů se k maturitního zkoušce dostalo 11. On byl mezi nimi. Bylo to Masarykovo gymnázium v Bratislavě. Když zemřel dne 21. 11. 1991 tak žádné pomazání nebylo jak uvádí jeho rodina a ošetřující lékař Juraj Kotoun. Byl měsíc v komantu a jenom spal a nevnímal okolí. Dne 21. 11 1991 se konalo poslední rozloučení v Krematorium v Bratiskavě

0 1
možnosti
Foto

I76v71a68n 17M68a79r35e90k

19. 7. 2018 19:29

Zemřel 21.11.1991 a téhož dne se konalo poslední rozloučení ? A jak to p.Kindle stihli ? 8-o

1 0
možnosti
  • Počet článků 1008
  • Celková karma 23,81
  • Průměrná čtenost 1185x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy