Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^jeho reakce je skutečně přehnaná vám karma za interpretaci toho jak lze na hru pohlížet a že se nejedná jen o bezúčelovou urážku ale jiný pohled a výklad-obávám se že právě toho spousta lidí není schopnaR^

3 6
možnosti
JS

Paní Palková, skutečně chcete tvrdit, že jde o "jiný pohled a výklad"? Něco takového totiž neříkají ani ti, kteří Frljičovu hru tolerují nebo dokonce obhajují. Ani sám Frljič nic takového neříká. Pokud si myslíte, že vyobrazení Ježíše, který znásilňuje muslimku je pouhý "jiný pohled a výklad", tak vyjadřujete ještě extrémnější názor, než obhájci té frašky.

Frljič Ježíše nenávidí jako symbol západní společnosti a jako překážku v uskutečnění "změny společnosti k lepší a spravedlivější" prostřednictvím "nezbytné míry revolučního násilí". Naprosto jasně prohlásil, že chce Evropany zraňovat a způsobovat jim bolest, razí extrémně levicový názor, že změnu společnosti k lepšímu lze uskutečnit pouze násilím, a jeho hry jsou předobrazem tohoto násilí.

Evidentně existují lidé, kteří v tom vidí nikoli násilí, otroctví a zmar, ale "jiný pohled". Budeme-li tolerovat zlo, abychom se cítili dobří a svobodomyslní, přijdeme o všechno.

2 0
možnosti
ZH

Výborně zargumentováno. Hnedla každý změní názor podle vás. ;-D

3 3
možnosti
DN

Zpozdilost církve? Možná máte pravdu. Ale uvědomte si, že islám je svou myšlenkou, prosazováním a vývojem ve středověku.

6 0
možnosti
ZH

To píšete proč? Jak to souvisí?

2 6
možnosti
SB

Po pravdě, mě uráží, že se kardinál Duka vydává za křesťana...

.........................

Rád bych věděl, co si o sobě myslíte, že jste. Jak je možné, že Dukova slova, která se vůbec nezabývala vaší osobou, Vás uráží?

To je stejná troufalost, jako kdybych já řekl, že mě uráží, že francouzský prezident udělí francouzským fotbalistům Řád čestné legie. A že mě to uráží proto, že oni porazili CHorvaly, kterým jsem fandil.

Může se mi to líbit, může se mi to nelíbit. To podle názoru. Avšak nemůže mě to urážet, protože se to netýká mé osoby.

Vy jste uražen Dukovou reakcí na nějaké divadelní představení, které jste nenapsal, ve kterém jste nehrál, které jste nerežíroval ani nijak jinak jste se na něm nepodílel.

To si myslíte, že cokoli se Vám nelíbí, je vlastně urážka Vaší osoby, protože Va jste vtělené lidstvo?

13 0
možnosti
ZH

Mluvíte mi z duše, můj sarkasmus zafungoval ;-D

0 2
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 21,37
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik