Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chtěl jsem reagovat, protože paní Palková si mne vybrala jako lékaře s "divným" názorem.

Paní Jana Majová mne však předběhla s doslovnou citací, za což děkuji.

Předpokládám ( ještě stále), že paní Palková je dostatečně inteligentní na to, že pochopí jistý rozdíl v situaci, kdy starší pán "léta pokašlává" a nejde k lékaři a mnou zmíněný případ, kdy jedinec, kterému vyskočí odpoledne teplota na 38,2 požaduje vyšetření téhož dne interním specialistou.

Jako námět na blog je to jistě zajímavé, ale jako kopanec do mne to šlo hodně mimo.

8 0
možnosti
Foto

J32a80n65a 18M78a15j26o51v18á

12. 7. 2018 10:16

Nemám účelové překrucování ráda. To je výchovou (díky, mami).

3 0
možnosti
TB

Problémů je několik - mnozí lidé přestali používat selský rozum, mnozí zneužívají zdravotnictví jako "Švédský" stůl pro všechny a také mnozí přestali "umět" být nemocní....sloužím na emergency jedné větší nemocnice a to byste nevěřila, kolik lidí přijde v noci, že je od večera škrábe v krku ;-)

2 0
možnosti
Foto

věřím vám a chápu že pro lékaře to musí být otrava-stejně jako třeba pro učitelku opakovat žáčkům pořád to samé-ale ikdyž nic pacientovi nenajdete, často ten pocit uklidnění je pro něj moc důležitý-pan doktor tvrdí, že je to socialistický přežitek-naopak, na západě je běžné že si lékař uvědomuje, jak moc je psychika propojena s tělem a jak je důležité k pacientovi přistupovat ohleduplně-takže za socialistický přežitek já naopak považuji lékaře toho typu, kteří by sice chtěli výhody komercializace zdravotnictví ale sami se tak chovat nehodlají-pokud to nezvládají s kapacitních důvodů tak je to přesně to o čem jsem psala v článku, který pan doktor zpochybnil-že nedostatek lékařů a nemožnost aby se proto věnovali pacientům s náležitou pozorností-protože lékař je také jen člověk a má své limity-tak že tato situace se může negativně odrazit na kvalitě poskytované péče děuji za názor a hezký den přeji

0 0
možnosti
JS

už nějaký týden mě lehce pobolívá po pravým žebrem a právě že to jen lehce, tak se k doktorce bojím, co mi řekne, ale zároveň je tu strach, protože jsem prošla před dvaceti lety těžkou jaterní chorobou a co teď :-/

0 0
možnosti
TB

zajděte si ke svému praktikovi - odběry + ultrazvuk břicha a budete vědět ;-)

1 0
možnosti
Foto

R^Libu, myslím, že většinou stačí selský rozum - neběhat za doktory s každou prkotinou, ale nesnažit se ingorovat vážné nebo dlouhodobé příznaky. Podvědomí je mocná čarodějka, když věříš svému tělu, zvýší obranyschopnost a leccos překoná samo. Když mu nevěříš, zafunguje to přesně opačně.

Hezký den:-)

4 0
možnosti
Foto

Přesně tak, a tak je taky psaný Tomášův postřeh.

3 0
možnosti
Foto

No, to je zase argumentace demagogicky hodná Piráta Michálka... na Váš dotaz Tomáš Vodvářka ve stejné diskusi okamžitě vysvětluje (8. 7. v 17:33):

"Pokusím se o "ujasnění této fráze" s tím, že nebude vyčerpávající.

U nás je cca 2/3 návštěv na lékařské pohotovosti zcela zbytečných. Teplota 38 st Celsia není život ohrožující onemocnění. Pokud mám v období chřipek teplotu, bolí mne klouby a kašlu, nejde o tyfus či ebolu, ale o chřipku, která se vyléčí klidem na lůžku, přísunem tekutin a vitaminu C.

Ordinace jsou však zaplaveny pacienty tohoto druhu, kteří se - protože je to "zadarmo" - snaží dosáhnout o vyšetření specialistou, který pak nemá čas na řešení zásadních problémů a rozmělní svůj čas na banality.

Bolest v zádech po zvednutí pytle cementu je celkem přirozená a nemusí ji hned vidět neurolog.

Atd.

Pokud by měl takto "nemocný" vysolit za konsultaci třeba stovku, minimálně 50% z nich by zjistilo, že to nejprve zkusí sami."

( Konec citace - je to druhá zpráva v tomto vlákně - https://vodvarka.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A180708_669798_blogidnes&vlakno=91222213)

TV tedy kritizuje něco zcela jiného než roky trvající pokašlávání, takže jeho kritika v blogu je velmi nemístná.

3 0
možnosti

Mj.na Michálka mi nesahej, jóó!:-D To je můj kůň! Když včera přišel v parlamentu k pultíku, stačila jsem naštěstí přepnout, aniž bych ho zaslechla:-))))

1 0
možnosti
ND

Já patřím mezi ty, kteří k doktorům chodí velice neradi, jen když musí. Mám zatím štěstí., Ale vy máte pravdu.

0 0
možnosti
Foto

děkuji paní Naďo-já u lékaře nebyla ani nepamatuji-hezký den:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik