Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Masivní idealizování Německa. "To Německo" jako takové stejně neexistuje, různé německy mluvící "kmeny" mají spolu často společného méně než s Čechy. Zeptejte se v Bavorsku, jak vidí Sasy a v Sasku, jak se koukají na Bavory. :-)

Skutečné Německo, to je také obrovská kriminalita a nezaměstnanost a čím víc na západ a na sever tím horší, posuzovat to podle Lidlu v nějaké vesničce opravdu není ... moudré.

15 1
možnosti
Foto

to fakt nechápu proč tam žije tolik českých emigrantů když je to tal příšerné a proč se nevrátí do rodné vlasti8-o

1 6
možnosti
LH

Tak za A - slevové akce jsou v supermarketech stejné jako tady.

Za B - opomela jste zmínit ceny potravin v německých supermarketech - ano za menší peníz větší kvalita..

Za c - až budou naše prodavačky stejnou mzdu v poměru k cenám věřím že se taky budou smát až se budou ta břicho popadat...

4 0
možnosti
VV

Pane Hladiku, budte prosim tak laskav a vyjadrujte se pouze k tomu, o cem vite aspon minimum.

O 450€ Basis jste jiste v zivote neslysel.

0 0
možnosti
Foto

J47a23n 46Š10i19k

10. 7. 2018 7:59

Dobrý den. Nechápu. Proč v tom úžasném Německu nezůstanete a vracíte se zpátky do té příšerné České republiky. Nezlobte se, paní. Víte, existuje něco, čemu se říká hrdost na svou vlast, člověk ji ovšem musí brát, takovou jaká je. Přes všechny nedostatky, o kterých píšete, já ji beru se vším všudy, takovou jaká je. Se všemi klady a nedostatky, se vším dobrem i zlem. Vaše články v naší vlasti žádné klady nenachází. Pokud vidíte v Německu jen samé klady, tak proč váháte a svou vlast nezměníte?. Hezký den

14 1
možnosti
Foto

Jako Tomáš Flaška níže: Smutná karma. V mnohém s Vaším článkem souzním, protože mám velmi podobné zkušenosti ze svých cest do Německa (a nejenom do Německa) a ze svých návratů. To srovnání bohužel vždy praští do očí, od naprosto jiného, strašlivého kodrcání silnic, úrovně hospod, atd. Zastavit se po návratu ze zahraničí doma v nějakém českém motorestu, to je málem sebevražda.

Lidé by měli mít možnost srovnání co nejčastěji, snad by aspoň někomu trklo.

5 4
možnosti

Ovšem jen doplním,že i v Německu není supermarket jako supermarket.Např. Kaufland či Aldi.Taky se zde setkáte s pomačkaným ovocem,oschlou zeleninou,nebo zastrčenou konzervou v sušenkách.Pravda, nakupují zde převážně lidé z východu i toho dálného.Pobývám v SRN poměrně často a přiznám je to tam o něco lacinější než v marketu Bilitza,kde se prodávají potraviny čistě německého původu.Cena je zde podstatně vyšší.Pokladní jsou velmi vstřícné a ne tak monotónní jako v ČR.Hlavně mne tam nikdo nenahání ať si jdu platit k ruční pokladně,když o to nemám zájem.Ty jsem tam totiž nikde neviděl.

1 0
možnosti
Foto

Pokud se dobře pamatuji, tak v ALDI zboží vůbec nevybalují. Prodává se rovnou z přepravek nebo krabic.

0 0
možnosti
DK

Bohužel je tomu trochu jinak...Němci byli vždy pedanti a Češi jako Slované trochu hůř. Ty bláboly, že se budeme mít jako Rakušané byly zcestné, protože nikdo svůj stín nepřekročí. Čím víc na východ...tím větší nepořádek, ale ono je to vlastně v nás. Jedno přísloví říká: udělej si pořádek v sobě a pak kolem sebe. My jsme ze západu převzali jen ta pozlátka, ale ne povinnosti.

3 1
možnosti
SB

Když čtu podobné články, jako je tento, vždy si vzpomenu na ovčáka z kapitoly Švejkova budějovická anabáze. Jak hovořil o tom, jak před válkou byli lidé prožraní, že už jim ani skopové nebylo vhod a že chtěli jen samé vepřové maštěné pravým sádlem (tehdy to bylo asi považováno za luxus), ale teď že přišla válka a ti samí lidé, kterým včera nebylo vhod ani to skopové, si budou vařit lebedu a budou rádi, že ji budou vůbec mít.

Být nespokojený s nabídkou potravin v českých obchodech, to už může skutečně vypadnout jen od věčných ufňukanců.

6 1
možnosti
SB

Dost možná, že se blíží doba, kdy si vzpomenete na tato má slova. Jestliže úbytek srážek, který sledujeme za několik posledních let, bude i nadále pokračovat, bude to mít takové dalekosáhlé důledky, že vaše měřítka o potravinách se výrazně změní. Ne že bych Vám to přál (a ještě méně to přeji sobě a dalším lidem, kteří takovýmito permanentně nespokojenými naříkálky nejsou a na které by to dopadlo úplně stejně jako na Vás), ale stát se to může.

1 0
možnosti
MG

Dobrý den, děkujeme Vám za Vaše rozvláčné sice trochu slohové cvičení, přesto však ještě docela pěkné. Myslím si, že kdyby Němci nevyžili, když by nenakupovali máslo, mléko a kdo ví co ještě v akci jako mnozí z našinců, tak by asi taky kupovali do zásoby. Co se týče úvahy o silnicích a nepořádku: Postrádám ve Vašem textu, když už se o svou zemi takto otíráte, pochopení, či náznak toho, proč tady vlastně máme ty silnice rozbité a jestli by i ti Němci měli svinčík, kdyby též u nich bylo výsledkem organizační péče turecké hospodářství a chátrání veřejné infrastruktury atd. Píšete dobře, ale čekal jsem víc

0 0
možnosti
PK

Zase tady vše hrozné a za kopečkem skvělé. Ono už s tou němčinou - ze základky, jemně oprášená a mluvím ... Nebo jak CZ senioři dělají bordel u baráku, u nás je to přesně opačně. A migranti jsou tam super, všichni je vítají, tady "samý Okamura". Pěkné bláboly.

7 0
možnosti
PK

Tím neříkám, že bychom se u sousedů neměli poučit, ocenit lepší. Je také rozdíl mezi takovým DDR Saskem a Bavory. Zajímavé je, že jsem snad tam nikdy neviděl v marketu tolik lidí jako u nás v LIDL (Praha 6).

1 0
možnosti
Foto

Ještě bych dodal u nás vystresované řidiče lepící se na kufr a okázale ignorující rychlostní limity. Ode mě karma. Smutná karma.

2 2
možnosti
LH

Tak to je v Německu taky...

0 0
možnosti
  • Počet článků 1263
  • Celková karma 21,49
  • Průměrná čtenost 1112x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik