Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo a než napíše takový typický rudý blábol, tak se doučte historii a zejména jak církev získávala svůj majetek,.RvRvRv

4 0
možnosti
Foto

Jak se zjistil rozsah majetku? Z pozemkových knih (dokladují vlastnictví, neobsahují výměry) byly vypsány všechny nemovitosti, které církve vlastnily (od 25. 2. 1948 do 1. 1. 1990), 100 tisíc položek. Při výpočtu se použila studie Výzkumného ústavu zemědělské ekonomiky (VÚZE) a přehled cen stavebních pozemků v krajích z Fakulty strojní ČVUT. Podle studie VÚZE se tržní ceny zemědělské půdy pohybují od 5 Kč do 500 Kč na 1 m2 v (podle výměry, využití a lokality). Nižší ceny jsou u pozemku nad 10 ha mimo zástavbu a na venkově, nejvyšší tržní ceny mají pozemky v okolí Prahy a Brna. Zemědělskou půdou se rozumí půda, která byla zemědělská v roce 1948. Část je dnes v zastavěná velkými městy (Praha, Brno) a cena je vyšší. Proto je výsledná průměrná cena zemědělské půdy vyšší než běžně uváděné tržní ceny zemědělské půdy na venkově.Výpočet ověřilo Ministerstvo kultury Další prověření dělala společnost Ernst & Young. Výsledek: použitý výpočet je oprávněný a racionální. Odborné posudky tří právnických fakult (Praha, Brno, Plzeň) a posudek Ústavu státu a práva (z roku 2008) nepopírají vlastnictví církví. Ústavní soud opakovaně potvrdil historické vlastnictví církví a v některých případech i to, že ho má stát vydat. Stačí ???

5 0
možnosti
PU

P21e31t82r 26U12h92e70r

7. 7. 2018 22:36

Já nevím, jak ty, Nigrine, ale já do správy žádnej znárodněnej majetek nedostal.

Druhá věc je ta, že o církevních restitucích sis měl nejdřív něco přečíst, než jsi napsal tenhle blábol bez odstavců.

Vysvětlím ti to, rudochu. Církve vzniklé po roce 1989 budou vyplaceny z podílu římskokatolické církve, ta dostane o to míň.

Další věc je ta, že se zdaněním církevních restitucí naoko souhlasil Babiš kvůli podpoře jeho vlády od komunistů. Všem, i Babišovi, je ale naprosto jasné, že ten zákon stejně neprojde přes ústavní soud. Je to jen aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

9 0
možnosti
Foto

Není přece nic jednoduššího, než Ústavní soud zákonem zrušit.

0 1
možnosti
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik