Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Otázka je co je ten lepší kapitalismus. Zatím se to v Evropě moc nedaří. Důvodů je hodně ale svádět to stále na "bolševiky" je sice populární, ale podle mne hodně zjednodušující.

1 3
možnosti
PK

Režim, kde chybí soukromé vlastnictví a soutěž subjektů je odsouzen k zániku. To určitě ví i Filip, možná i Skála se Semelovou, jen to nepřiznají. Kapitalismus se ale podstatně změnil, vlastnictví je často zprostředkované, soutěž je deformována, v politické rovině se objevily různé neo přístupy. Klasické politické uspořádání - souboj tradičních stran - má velké problémy. Posiluje manažerský přístup, státní mašinerie na rozdíl od soukromých fondů je většinou zadlužená.

Babiš jako symbol nové doby nemá s komunismem ani reálným socialismem nic společného. Proto se ukájet, že až zhyne KSČM a pro staré soudruhy si přijde zubatá, bude blaze - je nesmysl.

4 0
možnosti
MB

Plne s Vami souhlasim R^, osobne si jeste kladu otazku, jestli je horsi vladu jedne tridy glorifikovat a obhajovat, nebo se o to vubec nezajimat a i nadale korouhvit podle smeru vetru ...

2 0
možnosti
Foto

Není hlavně pravdou, že z paměti jsou vytěsňovány nepříjemné zážitky. Spíše naopak. Fakt někomu zapomenete, že vás shodí ze štaflí, na které se budete muset znovu vyšplhat?

1 4
možnosti
MB

Socialismus, je cesta od kapitalismu ke kapitalismu. Ten je přirozený, doprovází nás od jeskyně po současnost. Jsou obrovské rozdíly pojmů - Budovat socialismus a trvrdě si vydřít , žitelnou - sociálně funční a svobodnou společnost. To je celé, zbytek je bludařství ... :-)

1 1
možnosti
Foto

Na "klíčovém" postřehu není nic klíčového. Platí totiž univerzálně, ne tedy jen pro komunisty.

Ale s Vaším závěrem samozřejmě souhlasím. Bohužel k tomu komunismu nás chtějí dostrkat stůj co stůj, ovšem nejsou to naši komunisté, kdo strká. Uvědomme si, kdo co dnes prosazuje. Některé nápady na hony činí totalitou a řadu komunistických blábolů snad dokáží i předčít.

4 0
možnosti
AK

Ano, bohužel i teď vznikají některé znepokojivé paralely s minulým režimem.

2 0
možnosti
SB

Já sioce souhlasím s tou nejostřejší kritikou komuismu, ale současně opatřím k lidem, kteří se domnívají, že se nelze ohlížet jen na hrůzy komunismu, nýbrž je nutné se mít na pozoru, aby sem nepřišly jiné hrůzy, které tady dosud nebyly.

Někdy mi připadá, že mnozí lidé se natolik vrací ve svých pohledech zpět a vidí jen to nebezpečí komunismu, že podceňují všechno ostatní.

11 1
možnosti
Foto

Oni často vedou jen své vnitřní boje. Po třiceti letech od Sametu se cítí do té míry bezpeční, že se konečně chtějí očistit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 4813
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal