Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

Jako obvykle souhlasím s erudovaným názorem pana doktóra V. na hodnocení diškutéra Macháčka.

Skutečně kdybychom měli skutečně zodpovědné občany, voliče kteří vnímají reálně skutečnou situaci a podporují ty správné, jako v současnosti odsuzovaný pan Poche, pak jsme se mohli dostat, a být mnohem dále.

Vždyť jak známo, ve světě mnohde byly a ještě jsou všelijaké loutkové vlády, ale my při správné volbě jsme se nemuseli za nejvyššího ústavního činitele stydět a mohli jsme být mnohem dál.

Vždyť my jsme mohli mít dokonce v čele státu dokonalou loutečku, dokonce takového překrásného Kašpárka, ba prémiově ještě i s falešnějma brejličkama.

A upraveným výrokem Jirky Paroubka se ptám: "Kdo z vás ve světě na to má ???"

2 1
možnosti
Foto

V době prezidenta Havla se také zdůvodňovalo proč a proto a hlavně tu byla dohoda s komunisty o jeho zvolení.

Není pravda, že to nešlo jinak.Samozřejmě, že šlo a také jit mělo. Rozpuštěním parlamentu, ustanovením nového Ústavodárného shromáždění, odhlašováním Ustavy a teprve pak volbou nového prezidenta.

Jenomže, to by Václav Havel musel umět počkat a riskovat, že nebude zvolen aklamaci komunistických poslanců. Prostě a jednoduše, tak, jak jsme v roce 1989 začali, tak zdárně pokračujeme. Zcela účelově.

3 2
možnosti
JK

Když už člověk jednou jed, tak má koukat, aby blil. (Jan Werich)

1 0
možnosti
Foto

Karma, dobře to popsal níže pan Machaček

6 0
možnosti
Foto

Vy děláte,jako byste nevěděl, že v Čechách se nedělá politka, ale komplot. ;-)

1 1
možnosti
Foto

Napsal jste pravdu, popsal jste reálné skutečnosti. Jenže.....

Pokud by tyto události nastaly ve vyspělé, skutečně fungující demokracii, nastaly by důrazné reakce, postihy a zřejmě i pád vlády i prezidenta.

U nás? NIC!!!!

Tyto nepravosti (jemně pojmenováno) jsou obecně známé, ale není síly, která by to napravila. Naopak, ten, kdo by jinde byl odstaven od veřejných funkcí a stíhán, se u nás dostává do vrcholných ústavních funkcí a sklízí potlesk značné části občanů.

Jj, zlatý Kocourkov, ten je proti naší realitě dětská selanka, rozumné a přátelské soužití občanů na vysoké úrovni demokracie.

Nepochopitelné jsou reakce našich spoluobčanů, jedna taková je v blogu níže, kde autor hledá, kdo rozděluje společnost a k mému údivu je to dle něj pražská kavárna. Považuji to za nonsens, co dím: hovadinu, z mnoha důvodů, jenže autorům takových ptákovin a jejich šiřitelům však nic nevysvětlíte, realitu neakcentují, protože žijí v jisté virtualitě, kde je vše opačně.

Jak dosáhnout konsensu občanů a eliminovat mlaskaly, když jedna část zvící cca poloviny vnímá realitu korektně, ale druhá, obdobně velká část občanů vnímá vše obráceně?

19 0
možnosti
Foto

Pražská kavárna je velmi hlasitý, ale málo vlivný útvar. A z toho pramení veškerá její frustrace.

2 6
možnosti
NS

Taťána Malá, budoucí ministryně spravedlnosti....no, čekají nás pěkné časy. Její "vzdělání" z pochybné slovenské univerzity, jejíž absolventy odmítají české advokátní kanceláře zapsat byť i jen na seznam koncipientů, hovoří za vše. Výroky spícího agenta KGB Zemana snad už ani nebudu komentovat.

16 0
možnosti
Foto

Vzdělání není pro ministerskou funkci to nejdůležitější. Nepřednaší na Uni, ani nepiše odborné publikace. A třeba Karla Šlechtová má jen stěží nějaké vyšší vzdělání.

Ministr prostě není odborná, ale politická funkce.

1 2
možnosti
MB

Miloš Zeman, 2011 - „Byl jsem přímým účastníkem podpisu dohody s ním při privatizaci Unipetrolu. Konstatuji, že pan Babiš tuto uzavřenou dohodu nedodržel,“ Je to podle něj přímý důkaz Babišovy nedůvěryhodnosti.

Miloš Zeman, 2018 - „Něco jiného je spor o dotaci a něco jiného je korupce,” osvětlil Zeman své uvažování. Poche , člověk, kterého prezident ČR veřejně vyhlásí za nedůvěryhodného a korupčního adepta na ministra - Má udělat co ? Asi se na nádvoří odstřelit. Je znemožněn a v ČR zničen. (Neřeším Pocheho osobně). Poukazuji na neuvěřitelné praktiky hradního pána. Střílet se ani nemusí, náměstkovat na MZ, v čele svého týmu zase může .... :-)

15 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,86
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.